Pariuri sportive

Simona Halep – Alison Riske, primul meci in tentativa romancei de a pastra locul 1 WTA si dupa Roland Garros

29.05.2018 | 15:14
Simona Halep  Alison Riske primul meci in tentativa romancei de a pastra locul 1 WTA si dupa Roland Garros

Numarul 1 mondial in clasamentul WTA, romanca Simona Halep, joaca cu americanca Alison Riske, numarul 83 WTA, in primul tur de la Roland Garros, cel de-al doilea turneu de Mare Slem al anului. Meciul dintre cele doua sportive este ultimul programat marti in proba feminina si va incepe dupa ora 18:30.

Sportiva noastra este favorita la calificare in opinia specialistilor in tenis, zgura fiind suprafata preferata de joc. De altfel, French Open este turneul unde constanteanca a jucat doua finale, ambele pierdute, prima in fata Mariei Sharapova in 2014, iar cea de-a doua in fata Jelenei Ostapenko in 2017. Sportiva noastra abordeaza cu optimism aceasta intrecere, desi presiunea rezultatului este una fantastica. Simona Halep alearga dupa primul trofeu intr-un turneu de Mare Slem si incearca sa se mentina pe prima pozitie in clasamentul WTA. Sunt 5 sportive care o pot detrona pe Simona dupa competitia din Franta: Caroline Wozniacki, Garbine Muguruza, Elina Svitolina, Karolina Pliskova si Caroline Garcia.

Meciul cu Alison Riske pare unul la indemana sportivei noastre. In cele doua intalniri anterioare, Halep s-a impus cu 2-0 (6-3, 6-0) si 2-1 (6-3, 3-6, 6-2). Specialistii Unibet anticipeaza un nou succes al Simonei si, cum cele mai multe voci din tenis au sfatuit-o ca la marile turnee sa incerce sa stea cat mai putin timp pe teren, ei mizeaza pe o victorie in 2 seturi, pentru care afiseaza o cota de 1,32. Acest lucru s-a intamplat si la precedentele doua turnee, la Roma si la Madrid, unde romanca ,,a plecat ca din tun”.

Desi nu este o specialista a zgurei, suprafata pe care a pierdut 4 din cele 8 meciuri jucate in acest sezon, Alison Riske va incerca sa produca surpriza si, cel mai probabil, va da tot ce poate in primul set. Agentia de pariuri online Unibet a stabilit o cota de 1,83 pentru cel putin 9 game-uri jucate in primul set. In precedentele doua intalniri dintre cele doua sportive, primul set s-a incheiat cu scorul de 6-3 pentru sportiva noastra.

Simona Halep vine dupa ce a pierdut finala turneului de la Roma in fata Elinei Svitolina, cu un neverosimil 0-6, 4-6. Desi , per total, forma ei este una in grafic, meciul de astazi va fi unul, cel mai probabil, echilibrat, jucatoarea americana imbunatatindu-si jocul pe zgura. Ea a castigat cel putin un set in 6 din cele 8 meciuri jucate pe aceasta suprafata in 2018. Chiar daca specialistii nu se asteapta ca Simona sa piarda set, forma sa fiind una net superioara, cel mai probabil Riske va castiga si ea cateva game-uri asa incat un rezultat cu peste 17,5 game-uri in meci, pentru care Unibet acorda o cota de 1,91, pare a fi un pronostic castigator.

Daca va castiga acest meci, sportiva din Constanta va avea o misiune mai facila in turul doi, cand va juca cu una dintre tenismenele Myrtille Georges sau Taylor Townsend, ambele beneficiare de wild card.