Sport

Simona Halep – Alize Cornet 6-4, 6-4, în turul 1 la WTA Roma. Victorie la pas și debut cu dreptul pentru româncă. Prima reacție a Simonei

Simona Halep s-a calificat fără prea mari probleme în turul 2 la WTA Roma, după ce a învins-o în runda inaugurală pe Alize Cornet din Franța, scor 6-4, 6-4.
09.05.2022 | 17:05
Simona Halep  Alize Cornet 64 64 in turul 1 la WTA Roma Victorie la pas si debut cu dreptul pentru romanca Prima reactie a Simonei
Simona Halep -.Alize Cornet Live video ora 14:00 în turul 1 al Mastersului de la Roma. Simo trebuie să stopeze tradiţia negativă. Foto: World Tennis.com
ADVERTISEMENT
09-05-2022
14:06

Prima reacție a Simonei Halep după victoria cu Alize Cornet din turul 1 la WTA Roma

Simona Halep a vorbit după victoria cu Alize Cornet din primul tur al turneului de la Roma și spune că s-a simțit stresată înaintea meciului, deoarece pierduse ultima confruntare directă cu jucătoarea franceză.

„A fost un pic stresant, pentru că am pierdut cu ea ultimul meci. A fost puțin mai bine, sunt bucuroasă că am câștigat și îl aștept pe următorul. Ea nu se lasă niciodată, luptă pentru fiecare punct, nu a fost ușor, dar mă bucur că am închis la 6-4 ambele seturi.

Avem o relație foarte bună, e o fată extraordinară și ne antrenăm împreună de fiecare dată când avem ocazie”, a declarat Simona Halep, conform Digisport.

 

09-05-2022
10:36

Simona Halep - Alize Cornet 6-4, 6-4

Vezi aici cele mai importante momente

După victoria obținută în două seturi cu Alize Cornet, Simona Halep o va înfrunta în turul următor pe Danielle Collins (28 de ani, 9 WTA), care a avut „bye” în runda inaugurală.

6-4, 6-4: Halep închide meciul cu Alize Cornet după o oră și 25 minute.

6-4, 5-4: Cornet ține aproape, dar românca mai are o șansă să câștige pe propriul serviciu.

6-4, 5-3: La fel ca în primul set, Halep ratează prima șansă de pune capăt întâlnirii.

6-4, 5-2: Dubla campioană de Grand Slam face un nou break la 0 și va servi pentru închiderea meciului.

6-4, 4-2: Simona confirmă break-ul și se distanțează în set.

6-4, 3-2: La fel ca și în primul set, românca iese în avantaj după o serie lungă de break-uri.

6-4, 2-2: Cornet echilibrează setul după ce face un rebreak rapid.

6-4, 2-1: Simona fructifică prima minge de breal din setul secund și trece în avantaj.

6-4, 1-1: Românca își face serviciul la 0.

6-4, 0-1: Halep ratează o minge de break și Cornet pune primul punct pe tabelă în setul secund.

6-4: Halep este mai eficientă la serviciu și câștigă primul set după 32 de minute.

5-4: Franțuzoaica își face serviciul și se apropie amenințător.

5-3: Campioana noastră nu reușește să-și facă serviciul și suspansul se prelungește.

5-2: Cornet pune un nou punct pe tabelă, dar Simona va servi pentru a închide setul.

5-1: Românca servește impecabil și e la un game de câștigarea setului inaugural.

4-1: Halep continuă jocul extraordinar pe zgura de la Roma și are avantaj de două break-uri.

3-1: Dubla campioană de Grand Slam este prima care își face serviciul și de distanțează pe tabelă.

2-1: Simona face un nou game minunat de retur și pune în cont un nou break.

1-1: Românca are un joc modest la serviciu și îi permite adversarei să facă rebreak.

1-0: Halep începe perfect meciul și face primul break al întâlnirii.

A început meciul.

09-05-2022
10:24

Simona Halep - Alize Cornet, în turul 1 al turneului WTA de la Roma

Deoarece partida dintre Azarenka și Golubic, care s-a disputat pe arena „Nicola Pietrangelli” înaintea celei dintre Halep și Cornet, s-a terminat relativ repede, cu victoria sportivei din Belarus în două seturi (6-3, 6-0), și jocul Simonei va începe mai devreme decât era estimat, în jurul orei 13:30.

Românca este favorită în opinia caselor de pariuri, având o cotă de numai 1,20, în timp ce un succes al franțuzoaicei are un multplicator de 6,00.

Meciul Simona Halep – Alize Cornet are loc luni, 9 mai, cu începere aproximativ în jurul orei 14:00, în cadrul primului tur al Mastersului feminin de 1.000 de puncte de la Roma, competiţie dotată cu premii în valoare de peste 6 milioane de dolari. Simona este la al doilea turneu la care este prezentă după accidentarea de la Miami, la Masters-ul de la Madrid oprindu-se în faza sferturilor de finală.

Unde se joacă meciul Simona Halep – Alize Cornet, din turul 1 al turneului WTA de la Roma

Întâlnirea Simona Halep – Alize Cornet se dispută luni, 9 mai, de la ora 14:00, oră aproximativă, în primul tur al Mastersului de la Roma. Ora este doar estimată, pentru că jocul are loc pe terenul al doilea al complexului de la Foro Italico, „Nicola Pietrangelli”, după ce se va termina confruntarea dintre două Viktorii: Azarenka din Belarus şi Golubic din Elveţia.

ADVERTISEMENT

Ca şi la Madrid, cu siguranţă Simona Halep se va simţi foarte confortabil din punctul de vedere al atmosferei, pentru că şi în Italia, şi în special în zona Roma, sunt mulţi români, care cu siguranţă vor veni, ca de fiecare dată, să o susţină pe compatrioata lor, care chiar are nevoie de public la acest meci.

Cine transmite la TV partida Simona Halep – Alize Cornet

Partida Simona Halep – Alize Cornet se joacă luni, 9 mai, de la ora aproximativă 14:00, pe arena „Nicola Pietrangelli” din cadrul complexului de la Foro Italico, în primul tur al Mastersului de la Roma şi va putea fi urmărită la TV în direct şi în exclusivitate numai pe canalul Digi Sport 2. O mai puteţi viziona şi intrând pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Problema este că exact ca în prima zi la Madrid în capitala Italiei nu se anunţă o vreme tocmai prielnică tenisului, singura zi din această săptămână în care sunt prevăzute ploi în cantitate destul de mare, ceea ce ar putea da peste cap desfăşurarea partidelor programate în primul tur, atât la feminin cât şi la masculin.

Simona, încurajată după Madrid de noul ei antrenor, francezul Patrick Mouratoglou

La Madrid, Halep a jucat foarte bine până în sferturi, unde a întâlnit-o pe tunisianca Ons Jabeur, numărul 10 mondial, singura jucătoare din TOP 10 care mai rămăsese pe tablou. Aceasta s-a dovedit a fi mult mai bună decât Simona şi a obţinut o victorie clară, fără nici un fel de dubiu.

ADVERTISEMENT

La Madrid, Halep a fost însoţită pentru prima dată de către noul ei antrenor, francezul Patrick Mouratoglou, fostul coach ani de zile al americancei Serena Williams. Acesta s-a declarat mulţumit de evoluţia la debut a noii sale eleve, fiind sigur că jocul Simonei va creşte de la un meci la altul şi va reuşi să intre într-o formă bună înainte de Grand Slam-ul de la Roland Garros.

Cote la pariuri la jocul Simona Halep – Alize Cornet

Simona Halep ocupă locul 21 în ierarhia WTA, iar adversara ei, franţuzoiaca Alize Cornet, locul 34. Cu toate acestea, pentru casele de pariuri Halep parcă ar urma să joace singură. Cota la victoria româncei e mai mult decât simbolică, între 1,15-1,20, iar adversara are un uriaş 6,00. Numai un set luat de Cornet şi ajunge la valoarea de 2,80!

ADVERTISEMENT

Şi este cel puţin ciudat modul în care privesc bookmakerii acest meci, pentru că scorul la general între cele două sportive e favorabil cu 4-1 franţuzoaicei, care a învins-o anul acesta la Australian Open pe Halep cu 2-1. Singura victorie a Simonei datează tocmai din anul 2013, petrecută la Sofia.

ADVERTISEMENT