Simona Halep

Simona Halep, cu cărţile pe faţă: ”Da, am un iubit și nu aș sacrifica familia pentru tenis” + dezvăluirea în premieră despre finala de la Wimbledon

18.08.2019 | 23:00
Simona Halep cu cartile pe fata Da am un iubit si nu as sacrifica familia pentru tenis  dezvaluirea in premiera despre finala de la Wimbledon

Fotul lider al clasamentului WTA, Simona Halep, a recunoscut că are un iubit și a dezvăluit cum se împacă viața de familie cu tenisul. Sportiva în vârstă de 27 de ani a povestit și cum a trăit finala de la Wimbledon împotriva Serenei Williams despre care a spus că a fost cel mai bun meci din cariera sa, dar a și dezvăluit că nu se aștepta niciodată să se impună pe iarba londoneză.

Cum se împarte Simona Halep între iubit, familie și tenis

”Da, este adevărat, am un iubit. Nu este un lucru pe care să-l ascund, dar aș vrea să fie mai multă discreție pe această temă”, a declarat Simona Halep a fost pusă în încurcătură când a fost întrebată de moderatorul emisiunii Garantat 100% de la TVR 1 dacă ar sacrifica iubirea pentru tenis: ”Iubirea și tenisul se pot completa și cred că le poți avea pe amândouă, dar cred că viața personală este cea mai importantă și de aici se înțelege răspunsul meu. Am un iubit și nu aș sacrifica familia pentru tenis”.

”Chiar unu la sută nu mă aşteptam să câştig acest turneu, pentru că în primul rând este pe iarbă, iar iarba nu este suprafaţa mea preferată. Sunt aproape şase ani în care am fost sub presiune săptămână de săptămână. Nu îmi place când mă critică cineva nu pe tenis, ci pentru cum sunt ca persoană. Am ajuns la nivelul la care nu mă mai gândesc contra cui joc. Aşa a fost şi la meciul cu Serena. Meciul cu Serena de la Wimbledon a fost cel mai bun meci din cariera mea. Un mare pas pentru mine mental şi uman. Am fost foarte mândră că nu am schimbat nimic, m-am ținut de planul meu. Serena te intimidează conștient, țipă, se încurajează foarte tare. În finala de la Wimbledon îmi doream să lovească tare ca să pot bloca și să nu iau eu inițiativa. Înaintea finalei am dormit bine, vreo 9 ore, m-am trezit de dimineață și am stat cam 20 de minute și m-am gândit la meciul de la Singapore în care am învins. Nu a mai contat că avea 9-1 la directe, acum simt că am eu 10-9. Norocul e de partea mea de fiecare dată, mă consider o fire norocoasă. Dar să ajungi în finală la Wimbledon, e greu să spui că a jucat prost. Consider că eu am făcut-o să joace prost, că eu am forţat-o să facă greşeli şi am inhibat-o”, a spus Halep despre finala cu Serena Williams de la Wimbledon.

Simona Halep salută publicul de la Rogers Cup după ce a abandonat în sferturile de finală

”La Wimbledon am ascultat pentru prima dată în viaţa mea sută la sută ce mi-a cerut echipa”

Simona Halep a explicat care este diferența dintre succesul de la Roland Garros și cel de la Wimbledon: ”Roland Garros-ul a fost sub o presiune enormă. Auzeam în jurul meu că nu sunt o jucătoare adevărată fără un Grand Slam. Mi-am format o temere că nu sunt capabilă să fac faţă presiunii unei finale de Grand Slam. A fost o eliberare pentru mine la Roland Garros. Wimbledon-ul a fost pe un mod foarte relaxant, foarte liniştit. Am ascultat pentru prima dată în viaţa mea sută la sută ce mi-a cerut echipa. Eu joc la instinct mai mult. Acum am ascultat şi de aceea am câştigat meciuri importante. Sunt mai motivată decât anul trecut pentru că am simţit plăcerea jocului la Wimbledon cum n-am simţit-o niciodată. Plăcere fără presiune. Şi îmi doresc medalie la Olimpiadă”.

Fostul lider mondial a precizat că de aproape doi ani lucrează cu un psiholog: “Lucrez cu o doamnă psiholog de aproape doi ani şi m-a învăţat nişte exerciţii pentru a trece peste aceste stări. M-a ajutat să mă accept aşa cum sunt, chiar dacă sunt o persoană emotivă, şi din momentul acela am început să îmi controlez emoţiile pe teren. Am început să mă preţuiesc mai mult ca persoană, să mă apreciez mai mult când fac lucruri bune şi atunci când fac greşeli să le accept. Acum acceptând greşeala mi-e mai uşor să mă preţuiesc”.

Simona Halep a mai anunțat în cadrul interviului când va discuta cu Darren Cahill despre revenirea acestuia în staful său. Pentru campioana de la Wimbledon urmează turneul de la US Open, acolo unde este cotată cu a doua șansă la câștigareea trofeului.