Sport

Simona Halep – Amanda Anisimova 6-2, 6-4. Calificare en-fanfare în semifinale. Prima reacție a româncei. Video

Simona Halep s-a calificat fără emoții în semifinale la Wimbledon 2022, după o victorie entuziasmantă în fața americancei Amanda Anisimova, scor 6-2, 6-4.
06.07.2022 | 16:25
Simona Halep  Amanda Anisimova 62 64 Calificare enfanfare in semifinale Prima reactie a romancei Video
Simona Halep - Amanda Anisimova Live video ora 15:30 în sferturi de finală la Wimbledon. Simo, pasul spre semifinale?. Foto: Wimbledon Twitter
ADVERTISEMENT
06-07-2022
13:46

Halep, fericită de calificarea în semifinale

Simona Halep a fost zâmbitoare la interviul acordat pe teren după victoria cu Amanda Anisimova și s-a declarat fericită că a ajuns din nou în semifinale la Wimbledon.

”Mă bucur că sunt din nou în semifinale. Sunt dominată de emoții pentru că înseamnă enorm să fiu din nou în semifinale. Am avut ceva emoții pe final în fața unei jucătoare care plesnește mingea, dar mi-am spus să rămân calmă și să am încredere în jocul meu.

Joc cel mai bun tenis al meu după problemele avute anul trecut. Încerc să-mi regăsesc încrederea și cred că acum stau bine la acest capitol. Publicul îmi dă multă energie și simt susținerea pe care o primesc”, a spus Halep.

06-07-2022
12:22

Simona Halep – Amanda Anisimova 6-2, 6-4

6-2, 6-4: Halep salvează trei mingi de break ale adversarei și se califică în semifinale.

6-2, 5-4: Americanca se apropie amenințător, dar campioana din 2019 va mai servi o dată pentru a închide meciul.

6-2, 5-3: Simona își pierde pentru prima dată serviciul în meci și suspansul continuă.

6-2, 5-2: Anisimova rămâne în meci, dar românca va servi pentru semifinale.

6-2, 5-1: Halep face ravagii pe teren și e aproape de calificare.

6-2, 4-1: Fostul lider mondial face break la 0 și se îndreaptă cu pași rapizi către semifinale.

6-2, 3-1: Simona continuă pe aceeași linie și pune un nou game în cont.

6-2, 2-1: Românca își năucește adversara cu retururi de top și face break și în setul 2.

6-2, 1-1: Game alb pentru Halep care menține nivelul ridicat.

6-2, 0-1: Ca și în primul set, Anisimova începe bine cu serviciul.

6-2: Simona servește impecabil și câștiga runda inaugurală.

5-2: Americanca rămâne în joc, dar românca va servi pentru a închide primul set.

5-1: Halep salvează două mingi de break ale adversarei și se distanțează decisiv.

4-1: Campioana din 2019 își continuă jocul perfect și pune un nou break în dreptul său.

3-1: Simona își face din nou serviciul și confirmă break-ul realizat anterior.

2-1: Românca intră mai bine în joc și face primul break al întâlnirii.

1-1: Halep răspunde pe măsură și egalează rapid.

0-1: Anisimova începe tare și câștigă primul game la 0.

A început meciul.

Meciul Simona Halep – Amanda Anisimova are loc miercuri, 6 iulie, cu începere de la ora 15:30, în cadrul sferturilor de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Miza acestui meci este mare și din punct de vedere sportiv, calificarea în careul de ași al competiției feminine, dar și financiar. Simona Halep a devenit, după succesul zdrobitor din optimi în fața Paolei Badosa, principala favorită la câștigarea turneului.

Unde se joacă meciul Simona Halep – Amanda Anisimova, din sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon

Întâlnirea Simona Halep – Amanda Anisimova se dispută miercuri, 6 iulie, de la ora 15:30, pe terenul Central al turneului de la Wimbledon, aflat în incinta complexului de la All England Club. Meciul contează pentru faza sferturilor de finală, învingătoarea din această confruntare urmând a o înfrunta în penultimul act pe câștigătoarea partidei dintre Elena Rîbakina și Ajla Tomljanovic.

ADVERTISEMENT

Va fi al doilea meci pe care Simona Halep îl va susține pe terenul Central după cel cu Paola Badosa, din optimi. Românca s-a numărat printre personalitățile din lumea sportului alb invitate de organizatori la moment de aniversare a împlinirii unui centenar de când a fost dat în folosință terenul Central.

La festivitate a participat și elvețianul Roger Federer, cel care de la pandemie încoace a mai apărut doar de câteva ori pe teren, fără a mai fi prezent la vreun turneu de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Simona Halep – Amanda Anisimova

Partida Simona Halep – Amanda Anisimova se joacă miercuri, 6 iulie, de la ora 15:30, pe terenul Central al turneului pe iarbă de la Wimbledon, în faza sferturilor de finală.

Va fi cel de-al cincilea meci pentru cele două sportive la această ediție de la Wimbledon, partida urmând a fi televizată în direct și în exclusivitate pe canalul Eurosport 1. O mai puteți viziona și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. 

ADVERTISEMENT

La Londra este o vreme excelentă pentru tenis, cu o zi în care meteorologii au dat asigurări că nu vor fi precipitații. Cerul va fi variabil, mai mult senin, iar temperatura maximă va ajunge cel mult până la 23 de grade.

Și această prognoză ideală pentru buna desfășurare a turneului este estimată a merge până dumiminică, 10 iulie, inclusiv, ceea ce este un motiv de bucurie pentru organizatori.

ADVERTISEMENT

Presa străină la picioarele Simonei Halep

Simona Halep a avut o evoluție care pur și simplu a impresionat în meciul din optimi contra Paolei Badosa. Totul i-a ieșit jucătoarei noastre, iar presa internațională a elogiat în spații ample calitatea jocului româncei. Inclusiv ziariștii spanioli au recunoscut neta superioritate a lui Halep, de care Badosa s-a lovit ca de o stâncă impenetrabilă.

Comentatorii turneului, suedezul Mats Wilander și spaniolul Alex Corretja, au subliniat schimbarea la față în jocul Simonei a stilului ei defensiv într-o mișcare permanentă de atac. Părerea lui Wilander, de nenumărate ori un critic al lui Halep, este că la acest moment Simona este mai bună pe iarbă decât pe zgură.

Cote la pariuri la jocul Simona Halep – Amanda Anisimova

Și casele de pariuri sunt convinse că Simona Halep este mare favorită în partida cu Amanda Anisimova. 1,40 este cota la victorie pentru româncă și 3,00 pentru ca Anisimova să reușească să pătrundă în semifinale. Un set luat de americancă are cotă 1,85, iar varianta meci de trei seturi este de 2,35.

Simona și Amanda s-au întâlnit de trei ori până acum. Prima confruntare, la Roland Garros, în 2019, a fost câștigată de Anisimova cu scorul de 2-0. Tot pe zgura pariziană s-a revanșat Halep în 2021, iar ultima partidă a fost o execuție în direct la Bad Homburg a Simonei. Elementul comun dintre cele două este faptul că ambele au lucrat, Halep câțiva ani, Anisimova nici un an, cu antrenorul australian Darren Cahill.

ADVERTISEMENT