Simona Halep

Simona Halep, amendată la Australian Open după criza de nervi din meciul cu Muguruza! Cât trebuie să plătească

05.02.2020 | 13:51
Simona Halep amendata la Australian Open dupa criza de nervi din meciul cu Muguruza Cat trebuie sa plateasca
ADVERTISEMENT

Simona Halep a avut un parcurs foarte bun în acest sezon la Australian Open. Românca a ajuns până în semifinale, acolo unde a fost învinsă, după un meci foarte strâns, de Garbine Muguruza. Întâlnirea de la Melbourne a fost una crâncenă, în care nervii Simonei au cedat pe parcurs, iar asta i-a adus campioanei de la Wimbledon 2019 și o amendă.

Simona Halep are de plătit după criza de nervi din meciul cu Garbine Muguruza

Simona Halep a cedat în tiebreak primul set al meciului cu Garbine Muguruza, iar tensiunea partidei din semifinala Australian Open s-a văzut în reacția sportivei din România.

ADVERTISEMENT

Revoltată după ce a pierdut un set pe care l-a avut în mână la un moment dat, Simona a distrus o rachetă, lovind cu ea de ciment. Gestul nervos i-a adus o amendă româncei.

Organizatorii primului turneu de Mare Șlem din 2020 au anunțat că Simona Halep va trebui să plătească o amendă de aproximativ 4.000 de dolari americani.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a irosit patru mingi de set în meciul cu Garbine Muguruza, două la 6-5 pe serviciul advers și alte două tiebreak.

Intensitatea cu care s-a jucat în primul act al semifinalei de la Melbourne a afectat-o pe Simona, care a distrus o rachetă după ce Muguruza a reușit să îi ia primul set de la această ediție a Open-ului australian.

ADVERTISEMENT
  • 86.000 de dolari americani a fost cuantumul amenzilor date la Australian Open 2020
  • Federer, Kyrgios, Zverev, Paire, Cornet și Fognini, alte nume mari amendate la Melbourne

Simona Halep a mai donat 20.000 de dolari pentru victimele incendiilor

Pe lângă cei 4.000 de dolari din amendă, Simona Halep a mai lăsat în Australia alte 20.000 de dolari, reprezentând suma promisă pentru victimele incendiilor de vegetație din zonă.

ADVERTISEMENT

”Sunt fericită să vă anunț că am donat 20.000 de dolari pentru victimele incendiilor din Australia. Promit să mă comport exemplar în viitor @DarenCahill”, a transmis Halep pe Twitter, la câteva zile după ce a revenit în România.

Promisiunea făcută lui Cahill este una legată de pariul făcut de Simona Halep cu antrenorul australian înainte de Australian Open. Atunci, românca a promis 200 de dolari pentru fiecare moment în care îl enervează pe Cahill.

  • 2 este poziția WTA pe care o ocupă Simona Halep în prezent, după finalul Australian Open 2020
ADVERTISEMENT