Sporturi

Simona Halep – Anastasia Potapova 6-4, 6-4. Meci solid pentru Simona și calificare în turul 3 la Gippsland Trophy 2021! Prima reacţie a româncei

01.02.2021 | 11:33
Simona Halep  Anastasia Potapova 64 64 Meci solid pentru Simona si calificare in turul 3 la Gippsland Trophy 2021 Prima reactie a romancei
ADVERTISEMENT

UPDATE, 1 februarie, ora 11:26 / Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Gippsland Trophy, după o victorie în minimum de seturi cu Anastasia Potapova, scor 6-4, 6-4. Pentru un loc în sferturi, Simona Halep o va înfrunta miercuri pe învingătoarea dintre Destanee Aiava şi Laura Siegemund, partidă programată marţi.

“Aveam nevoie de această victorie, nu am mai jucat un meci oficial de mult timp. Voiam să simt terenul, să simt mingile. Ea lovește foarte puternic, este mereu greu să joci împotriva unei astfel jucătoare. Atmosfera a fost plăcută, le mulțumesc celor care au venit în tribune”,a declarat Simona Halep la finalul partidei cu Potapova.

ADVERTISEMENT

6-4. Simona Halep își face serviciul și se califică în turul 3 la Gippsland Trophy.

5-4. Simona și-a ridicat nivelul de joc și face break. Va servi pentru meci și calificare în turul 3.

4-4. Simona Halep închide game-ul cu un forehand de excepție.

3-4. Potapova își face serviciul și trece din nou în avantaj.

3-3. Simona egalează în setul doi cu un as. Al cincilea pentru ea în meci.

2-3. Simona Halep face rebreak, după câteva lovituri spectaculoase. Inclusiv un backhand impresionant.

ADVERTISEMENT

1-3. Potapova face break pe serviciul Simonei.

1-2. Potapova câștigă un game prelungit la serviciu.

1-1. Simona se impune și ea la serviciu.

0-1. Potapova își face serviciul în startul setului doi.


6-4. Simona Halep închide primul set!

5-4. Potapova răspunde și ea cu un game la zero.

5-3. Game alb câștigat de Halep.

4-3. Potapova reduce din nou din diferență cu serviciul.

4-2. Simona își face din nou serviciul după un game prelungit.

3-2. Game bun de serviciu pentru Potapova.

3-1. Simona își face serviciul cu un as. A și salvat două mingi de break.

2-1. Simona Halep face din nou break și revine în avantaj.

1-1. Potapova răspunde și ea cu un break.

1-0. Simona Halep începe cu break.

Meciul de tenis feminin Simona Halep – Anastasia Potapova are loc luni, 1 februarie, în jurul orei 09:30, în cadrul turului doi al turneului WTA de la Melbourne. Simona Halep, locul 2 mondial, este favorita numărul 1 a competiţiei la care mai sunt prezente nipona Naomi Osaka, Elina Svitolina sau Aryna Sabalenka.


UPDATE, 1 februarie, ora 09:56 / Cele două jucătoare au ieșit la încălzire. Partida va începe în aproximativ 10 minute.

ADVERTISEMENT


Știre inițială, 31 ianuarie, ora 12:20 / Simona Halep a mai jucat un singur meci în acest an, vineri, 29 ianuarie, la Adelaide, unde într-o partidă demonstrativă a reuşit să o învingă cu 2-1 la seturi şi cu 10-8 în tie-break-ul decisiv, pe liderul mondial, australianca Ashleigh Barty.

Rusoaica Anastasia Potapovas-a calificat în turul al doilea al turneului de la Melbourne după un succes facil, în două seturi, 6-3, 6-0, în faţa americancei Whtney Osuigwe. Acesta a fost al doilea meci în 2021, după ce a pierdut în primul tur, pe 6 ianuarie, la Abu Dhabi, în faţa grecoaicei Maria Sakkari.

ADVERTISEMENT

Simona Halep – Anastasia Potapova Live stream Digi Sport

Jocul Simona Halep – Anastasia Potapova se dispută luni, 1 februarie, de la ora 09:30, în turul al doilea al turneului WTA Melbourne şi este televizat în direct şi în exclusivitate de postul Digi Sport. Îl mai puteţi urmări şi intrând pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

Simona Halep are ca obiectiv un parcurs cât mai bun la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, unde a jucat finala în 2018 şi semifinală anul trecut. Simona şi-ar dori foarte mult să reuşească să câştige al treilea Grand Slam din carieră după Roland Garros 2018 şi Wimbledon 2019.

Nu a mai întâlnit-o niciodată pe rusoaică

Pentru aceasta a decis să vină încă de la începutul anului în Australia, la Adelaide, oraşul de unde este antrenorul ei, Darren Cahill şi să joace la cel puţin un turneu înainte de Australian Open, pentru a-şi intra în ritm şi a avea meciuri în picioare.

Simona Halep nu s-a mai întâlnit niciodată cu jucătoarea rusoaică aflată pe locul 101 în ierarhia WTA. Simona este una dintre jucătoarele cele mai active după reluarea competiţiilor vara trecută, în urma restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, câştigând turneele de la Praga şi Roma, dar la Roland Garros a suferit singurul eşec, în optimi, în faţa polonezei Iga Swiatek, care avea să şi câştige Openul francez.

Bookmakerii o văd mare favorită

Halep este foarte motivată pentru a avea o evoluţie cât mai bună şi în acest an, motiv pentru care nu a precupeţit nici un efort la antrenamente, pentru că îşi doreşte să intre cât mai repede într-o formă optimă de competiţie. În demonstrativul cu Barty a făcut un prim set fără ritm şi a pierdut clar, după care a intrat tot mai bine în meci şi a sfârşit prin a controla partida destul de bine.

Bookmakerii o văd superfavorită în disputa cu Potapova, cota la victorie fiind de 1,15, în timp ce adversara ei a primit 5,50 iar un singur set câştigat de rusoaică valorează şi el foarte mult, având cota 2. Meciul este considerat unul lejer pentru Simona.

ADVERTISEMENT