Sport

Simona Halep – Anett Kontaveit, finala Transylvania Open! Simo, invincibilă în turneele din România. Adversara, meci pentru calificarea la Turneul Campioanelor

Simona Halep şi Anett Kontaveit joacă în finala de la Transylvania Open. Este un meci cu o încărcătură specială pentru cele două jucătoare. Românca vrea primul titlu al anului, în timp ce Kontaveit se califică la Turneul Campioanelor cu un succes.
30.10.2021 | 22:59
Simona Halep  Anett Kontaveit finala Transylvania Open Simo invincibila in turneele din Romania Adversara meci pentru calificarea la Turneul Campioanelor
Simona Halep - Anett Kontaveit, finala Transylvania Open! Simo, invincibilă în turneele din România. Adversara, meci pentru calificarea în Turneul Campioanelor
ADVERTISEMENT

Finala de la Transylvania se joacă între principalele favorite, Simona Halep şi Anett Kontaveit. Cele două jucătoare nu au cedat niciun set în drumul spre finală şi se vor duela pentru a patra oară în meci direct, la Cluj.

Simona Halep – Anett Kontaveit, finala Transylvania Open!

Presiunea mai mare va fi pe Anett Kontaveit. Jucătoarea din Estonia are şansa să participe pentru prima dată în carieră la Turneul Campioanelor, acolo unde se va califica dacă o va învinge pe Simona Halep în ultimul act.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Simona Halep joacă prima finală a anului şi speră să continue seria sezoanelor cu cel puţin un turneu câştigat, serie începută în 2013. Românca nu a pierdut până acum niciun meci pe teren propriu în circuitul WTA.

Simona Halep, invincibilă în turneele WTA din România! Le-a câştigat pe ambele la care a participat

A câştigat turneele WTA de la Bucureşti la care a participat, în 2014 şi 2016 şi la Transylvania Open a reuşit să ajungă în ultimul act. O desparte doar o victorie de a încheia din nou cu un trofeu parcursul de pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Însă, Anett Kontaveit va fi cel mai dificil adversar al Simonei din această săptămână, la Bucureşti. Jucătoarea din Estonia joacă a doua finală consecutivă în circuitul WTA, după ce a câştigat la Moscova.

2021, an de graţie pentru Kontaveit! Sportiva din Estonia studiază psihologia

2021 este un an de graţie pentru Anett Kontaveit. Sportiva din Estonia a câştigat până acum trei turnee şi a jucat o finală. S-a impus la Moscova, Ostrava şi Cleveland. A pierdut ultimul act la Eastbourne, fiind învinsă de Jelena Ostapenko.

ADVERTISEMENT

Anett Kontaveit a spus într-un interviu înainte de semifinale că nu mai colaborează cu nimeni pe parte psihologică, în schimb studiază acest domeniu: “Studiez psihologia la universitate, mă încântă acest domeniu şi cred că mă ajută şi în cariera de sportivă.”

Simona Halep are 3-0 în meciurile directe!

Înaintea finalei, Anett Kontaveit susţine că va fi foarte dificil să joace împotriva Simonei, care a învins-o de fiecare dată până acum, însă jocul îi dă speranţe că poate întoarce statisticile:

ADVERTISEMENT

“Va fi un meci foarte greu. Simona este o jucătoare excepţională, am pierdut de câteva ori împotriva ei. Dar simt că mi-am îmbunătăţit jocul, sunt consistentă. Vreau să mă concentrez pe ceea am de făcut.”

La capitolul meciurilor directe, Simona Halep conduce cu 3-0, fără set pierdut în faţa sportivei din Estonia. Ultimul duel direct a avut loc la Australian Open 2020 când Simo a învins-o cu 6-1, 6-1 pe adversara sa.

“Ar fi cea mai dulce victorie”

Simona Halep susţine că simte puţină presiune înaintea finalei, dar speră ca forma din ultimele meciuri să o aibă şi la ora meciului împotriva lui Kontaveit, sperând să obţină şi cea mai “dulce victorie” de la Cluj:

“Nu am mai jucat demult așa bine. A intervenit și accidentarea, însă nu vreau să mă bucur pentru că mai am un meci de disputat. Sper să fiu în cea mai bună formă și să câștig. Ar fi cea mai dulce victorie”, a spus Simona.

Confruntarea dintre Simona Halep şi Anett Kontaveit din finala Transylvania Open se desfăşoară duminică, de la ora 17:30, la BT Arena.

  • 22 de titluri WTA are Simona Halep
  • 3 turnee WTA a câştigat Anett Kontaveit în 2021
ADVERTISEMENT