News

Halep-Kerber, ca un Steaua-Dinamo! Cele două tabere nu se plac şi se ocolesc! Ce s-a întâmplat ieri la antrenament. Foto

06.06.2018 | 08:30
HalepKerber ca un SteauaDinamo Cele doua tabere nu se plac si se ocolesc Ce sa intamplat ieri la antrenament Foto
ADVERTISEMENT

Suntem în ziua a 11-a la Roland Garros, ziua în care se joacă primul meci şoc pentru Simona Halep, cu Angelique Kerber, în sferturile de finală, iar de acum toate emoțiile, gândurile, fiecare serviciu şi forehand al Simonei duc pe drumul spinos, dar cumplit de frumos al încoronării la Roland Garros. Mai sunt 3 meciuri, 3 victorii pentru un titlu mult visat la Paris. Chiar ieri, organizatorii au premiat-o pe Virginia Ruzici, managerul Simonei Halep, cu ocazia împlinirii a fix 40 de ani de când a câştigat Roland Garrosul. Unica româncă ce a făcut-o. Până acum!

E cam gata cu “joaca” de-a şoarecele şi pisica la Roland Garros, cu adversari dincolo de fileu care nu rezistă mai mult de o oră pe teren în fața Simonei Halep. Nu că cei ai lui Angelique Kerber ar fi rezistat mai mult, Ana Bogdan putând să depună mărturie… A simţit-o pe pielea ei!  Ba din contră, nemţoaica a stat chiar mai puţin pe teren decât Simona în cele 4 meciuri de până acum. Cert este că “joaca” devine cât se poate de serioasă şi incitantă, iar nervii şi concentrarea la fel.

ADVERTISEMENT
Simona Halep râvneste la Cupa Suzanne Lenglen, in timp ce Cupa Muschetarilor este atribuita castigatorului turneului Masculin
Simona Halep râvneste la Cupa Suzanne Lenglen, in timp ce Cupa Muschetarilor este atribuita castigatorului turneului masculin

Cu 24 de ore înainte de duelul direct, atât Simona Halep, cât şi Angelique Kerber îşi programaseră un antrenament intens în complexul de pregătire de la Jean Bouin, de lângă Parc des Princes. Românca de o oră jumătate, nemţoaica de doar o oră. Ploaia însă, nelipsită din fiecare buletin meteo de la Paris în aceste două săptămâni, a dat toate planurile peste cap. De altfel, nici la ora la care scriu aceste rânduri, vremea nu e mai plăcută.. Dincolo de draperiile trase, fulgerele brăzdează cerul deasupra Parisului, semn deloc încurajator pentru meciul de astăzi!

Un meci Simona Halep – Angelique Kerber e ca un Steaua – Dinamo! Mereu cu talpa sus!

Revenind… Organizatorii le-au pregătit, fără să-şi dea seama, o surpriză deloc plăcută celor două tabere. Astfel, atât Halep, cât şi Kerber, au fost programate fix pe acelaşi teren de antrenament, 24. Cele două nu se plac, nu sunt prietene, nu e vreo noutate. E de ajuns să-ţi aduci aminte de epica semifinală de la Melbourne, denumită de majoritatea specialiştilor meciul anului 2018 în circuitul WTA, pentru a-ţi da seama că Halep nu poate fi “Simona” pentru Kerber, iar Kerber nu poate fi “Angie” pentru Halep! Niciodată! Cele două nu au cum să fie prietene, nici dacă şi-ar dori! Un meci Halep – Kerber e ca un Steaua – Dinamo. Indiferent de locurile din clasament, se joacă cu talpa sus, “la rupere”, şi iese un meci cu scântei. “Probabil unul lung”, cum singură spunea şi Angie, după victoria din optimi.

ADVERTISEMENT

Şi cum să fie altfel când dincolo de fileu nu e doar Kerber, ci şi Wim Fissette, omul care a dus-o pe Halep spre prima finală de Grand Slam, acum 4 ani, tot la Paris, dar care s-a despărţit de româncă în condiţii nu tocmai plăcute. Şi care i-a făcut apoi viaţa amară Simonei, ori de câte ori jucătoarele antrenate de el au întâlnit-o pe Halep, indiferent că a fost vorba de Azarenka, Konta sau, mai nou, Kerber!

Taberele Halep şi Kerber s-au ocolit la antrenamentul de marţi

Iar ciocnirea de marţi dintre cele două tabere, la care FANATIK.RO a fost martor ocular după multe telefoane, schimbări de program şi curse cu taxiul contratimp prin Parisul ploios, a avut loc de la distanţă, în ciuda condiţiilor meteo. Ploaia necontenită de marţi dimineaţă a amânat antrenamentele celor două sportive, dar nu le-a anulat. Doar le-a scurtat.

ADVERTISEMENT

Iar tocmai pentru a evita un contact direct cu Halep (o nouă dovadă de “prietenie” între cele două), Kerber a preferat să-şi scurteze şi mai mult din şedinţa de pregătire, mulţumindu-se cu doar o jumătate de oră petrecută pe zgura terenului de antrenament! Când Simona intra în complex şi se apropia de “court 24”, Kerber şi Fissette ieşeau pe al doilea “exit” de pe terenul de zgură, spre restaurant, ocolind astfel un “face 2 face” cu echipa Simonei! Vezi imaginile în galeria foto

Desi a evitat un contact face 2 face, Angelique Kerber a stat ieri cu ochii pe Simona Halep
Desi a evitat un contact face 2 face, Angelique Kerber a stat ieri cu ochii pe Simona Halep

Tăcerea lui Wim Fissette şi privirile tăioase ale lui Kerber spre Simona Halep

Fissette a parcurs în mare viteză distanţa până la parcare, parcă nedorind să fie observat de familia Simonei, ce privea antrenamentul de pe margine şi a evitat orice dialog, grăbind paşii: “Romania? No way, man! Sorry! And thanks!” De parcă ar avea o clauză de tăcere în rezilierea contractului cu Simona! Sau poate chiar o avea…?

ADVERTISEMENT
Wim Fissette a evitat orice discutie legata de Simona Halep cand a aflat ca suntem romani
Wim Fissette a evitat orice discutie legata de Simona Halep cand a aflat ca suntem romani

La câteva minute distanţă, nu înainte de a sorbi un ceai cald la restaurant, a apărut şi Kerber, alături de ceilalţi membri din staff. Cu paşi înceţi, Angie a stat numai cu ochii pe Halep, aruncând priviri tăioase spre teren. Precum fulgerele de afară ce anunţă furtuna din meciul de azi!

Simona Halep – Angelique Kerber, in sferturi la Roland Garros, se joacă azi, pe Lenglen! Simo n-a jucat deloc acolo în 2018

După programarea pe terenul 18 a jocului cu Andrea Petkovic, ce s-a dovedit a fi un cazan în fierbere, dar de bun augur pentru Simona, organizatorii au decis s-o programeze pe Halep pe Suzanne Lenglen. Şi asta pentru a le face loc Şarapovei şi Muguruzei pe Chatrier, în celălalt sfert al zilei de miercuri. Simona este dezavantajată de programare, deoarece nu a jucat niciun meci pe Lenglen în această ediţie – doar s-a antrenat o singură dată – asta după ce, anul trecut, majoritatea meciurilor lui Halep au avut loc pe acea arenă.

Simona Halep s-a antrenat o singura data pe Suzanne Lenglen la Roland Garros 2018
Simona Halep s-a antrenat o singura data pe Suzanne Lenglen la Roland Garros 2018 pana la meciul cu Kerber

Chiar şi aşa, aşteptăm ca meciul de poveste făcut de Simona Halep cu Elina Svitolina, tot din sferturile de finală, anul trecut, şi tot pe Suzanne Lenglen, să fie repetat şi astăzi cu Kerber. Aşa cum a fost şi partida directă de la Melbourne. Tot de poveste.

Pentru a şasea semifinala a Simonei la un Grand Slam şi un final de Roland Garros de care, peste alţi 40 de ani, francezii să-şi amintească sărbătorind-o pe Simona Halep, aşa cum au făcut-o marţi, cu Virginia Ruzici.

5-4 pentru Simona Halep este scorul în întâlnirile directe dintre Halep şi Kerber. Angie a câştigat singurul meci direct pe zgură, la Fed Cup

2 ore şi 20 minute a durat ultimul meci direct Halep – Kerber, semifinala de la Australian Open câştigată de Simona, cu 9-7 în setul decisiv

ADVERTISEMENT