Sport

Simona Halep își caută urmașa: „Am încredere în noua generație!”

Micii jucători de tenis au un model de urmat în persoana Simonei Halep, care marți i-a antrenat și și-a luat angajamentul să-i ajute cu sfaturi și cu alte ocazii.
07.12.2021 | 17:20
Simona Halep isi cauta urmasa Am incredere in noua generatie
ADVERTISEMENT

Cea mai valoroasă jucătoare română de tenis din istoria României, Simona Halep, a participat la un eveniment organizat marți de Fundația Olimpică Română pentru micii jucători de tenis.

Cadouri personalizate cu autograful Simonei Halep

Simona Halep, aflată pe locul 20 WTA, și-a început pregătirea pentru sezonul viitor, dar are timp și pentru alte activități. De exemplu, ea și-a împodobit, deja, bradul de Crăciun, iar marți a fost, pentru câteva zeci de minute, antrenor pentru cei care abia acum învață tainele tenisului.

ADVERTISEMENT

Dubla câștigătoare de turnee de Mare Șlem le-a oferit tuturor copiilor, la finalul ședinței de pregătire, cadouri de Crăciun personalizate cu semnătura ei: tricouri, rachete şi poze alături de campioană.

Simona Halep este încrezătoare că România va produce jucători valoroși de tenis

Îmi face o mare plăcere să răspund întrebărilor curioase venite de la micii practicanţi de tenis. Dinamismul lor şi dorinţa de învăţare şi evoluţie sunt uimitoare. Le-am promis să le fiu alături cu sfaturi şi îndrumare şi în alte ocazii.

ADVERTISEMENT
Simona Halep
Simona Halep a stat de vorbă cu micuțele jucătoare

Am încredere că noua generaţie va aduce pe terenurile de tenis şi în competiţie tot mai mulţi tineri reprezentanţi ai României”, a declarat, la final Simona Halep.

Cel mai frumos cadou se Sărbători pentru micii jucători a fost întâlnirea cu Simona Halep

A fost cel mai frumos cadou de Sărbători pentru copiii lotului Fundației Olimpice Române. Întâlnirea lor cu Simona a fost marcată de emoţie şi încântare.

ADVERTISEMENT
Simona Halep
Simona Halep s-a bucurat de întâlnirea cu micii ei admiratori

Îi mulţumim pentru atenţia şi răbdarea acordată micilor practicanţi”, a adăugat Cosmin Gheţu, antrenor al juniorilor de la Fundaţia Olimpică Română.

Echipa de copii se pregătește la Complexul Sportiv „Ion Ţiriac” din Bucureşti.

Teo Cercel s-a întors acasă, a anunțat Simona Halep

La jumătatea lunii noiembrie, Simona Halep a făcut cunoscut faptul că l-a cooptat, din nou, în staff-ul ei tehnic pe preparatorul fizic Teo Cercel. „Toată lumea este acasă acum. Vă mulțumesc băieți pentru că sunteți echipa și familia mea.

ADVERTISEMENT

Să muncim, dar mai întâi zâmbim. Pentru Theo zâmbetul este un proces în desfășurare”, a scris Simona Halep pe Instagram, însoțind textul cu o fotografie în care era alături Teo Cercel și cei doi antrenori ai ei, Daniel Dobre și Adrian Marcu.

Ruptura musculară la gambă a ținut-o departe de teren de Simona Halep timp de 3 luni

Anul 2021 a fost unul modest pentru Simona Halep, mai ales din punct de vedere al performanțelor sportive. Ea a jucat o singură finală, la Transylvania Open, unde a fost învinsă de estona Annet Kontaveit cu 6-2, 6-3.

Pe cale de consecință, nici câștigurile financiare nu au fost prea mari. Fostul lider WTA încheie anul pe poziția 35 în clasamentul premiilor, cu 904.330 de dolari adunați pe tot parcusul sezonului. Ultima dată când a încheiat un an atât de slab a fost în 2012, când încă nu era un nume cunoscut în circuit și când a câștigat doar 374.695 de dolari.

Cel mai bun sezon pentru Halep a fost în 2018, când a câștigat la Roland Garros primul ei titlu de Grand Slam, adunând atunci 7.409.564 de dolari, urmat de 2019, cu victoria surprinzătoare de la Wimbledon, în care s-a ales cu 6.962.442 de dolari.

De precizat că Simona a avut parte în 2021 și de o ruptură musculară la gamba stângă, care a împiedicat-o să participe, printre altele, la turneele de Mare Șlem de la Roland Garros și Wimbledon, dar și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT