Sport

Simona Halep, antrenamente intense pe zgură înainte de Roland Garros: “Și mâine ar putea să joace la nivel maxim!”. De ce e interzisă pe terenurile Federației. Exclusiv

Simona Halep este suspendată provizoriu de șase luni, dar face antrenamente intense pe zgură. Apropiații campioanei au povestit pentru FANATIK că e pregătită să revină oricând.
09.04.2023 | 16:42
Simona Halep antrenamente intense pe zgura inainte de Roland Garros Si maine ar putea sa joace la nivel maxim De ce e interzisa pe terenurile Federatiei Exclusiv
Simona Halep, la turneul preferat, de la Roland Garros. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open. Fostul lider mondial WTA este suspendat provizoriu din luna octombrie a anului trecut, iar până acum nu există niciun fel de informații în ceea ce privește un eventual verdict de la TAS.

Simona Halep, antrenamente intense pe zgură înainte de Roland Garros: “Şi mâine ar putea să joace la nivel maxim”

Din informațiile FANATIK, Simona Halep se antrenează în această perioadă ca într-o perioadă normală. Jucătoarea face antrenamente intense pe terenurile de zgură de la Năstase & Marica Sports Club.

ADVERTISEMENT

Apropiații Simonei Halep au povestit pentru FANATIK că sportiva nu a încetat să spere că își va dovedi nevinovăția cât mai curând și speră să revină cât mai rapid în circuitul WTA, iar pentru asta face tot ce ține de ea:

“S-a antrenat până acum câteva luni la baza de la Stejarii, acolo unde sunt terenuri de hard. Iar de ceva timp a trecut pe zgură, la terenurile de la baza lui Ilie Năstase şi Ciprian Marica. 

ADVERTISEMENT

Şi mâine ar putea să joace la nivel maxim la cum se antrenează. Speră să primească o decizie favorabilă cât mai repede, dar nimeni nu ştie când va veni. Oricum, toată lumea va afla în acelaşi timp, pentru că va fi un verdict public”, ne-au povestit apropiaţii Simonei Halep.

Simona Halep are interzis pe terenurile de tenis ale Federaţiei!

Pentru Simona Halep, zgura este suprafaţa favorită, iar turneul preferat este cel de la Roland Garros, primul Grand Slam pe care l-a câştigat în carieră, în 2018. Totuşi, sunt şanse mici ca Simo să fie eligibilă pentru competiţia din acest an.

ADVERTISEMENT

Simona Halep este nevoită să se pregătească doar în baze private de tenis pentru că în momentul în care este suspendată pentru dopaj, fie şi provizoriu, nu are voie să folosească terenurile Federaţiei.

Riscă o suspendare de 4 ani dacă va fi găsită vinovată!

Astfel, jucătoarea nu are voie să se antreneze nici la Centrul Naţional de Tenis, dar nici în baza olimpică de la Izvorani, acolo unde se pregătea deseori în intersezon. Au trecut şapte luni de la ultimul meci oficial disputat de Simona Halep, în primul tur de la US Open.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte procesul de dopaj, Simona Halep riscă o suspendare de până la 4 ani din cauza faptului că Roxadustat este o substanţă din categoria celor care oferă beneficii de necontestat pentru un sportiv.

Simona Halep luptă pentru a demonstra că nu a luat cu bună ştiinţă roxadustat şi speră într-o pedeapsă cât mai mică. În perioada de suspendare provizorie, sportiva poate evolua doar în turnee demonstrative.

  • 31 de ani are Simona Halep
  • 2 turnee de Grand Slam a câştigat Halep în carieră (Roland Garros 2018, Wimbledon 2019)
ADVERTISEMENT