Sport

Cine este Morgan Bourbon, antrenorul care o va însoți pe Simona Halep în turneele de peste ocean. Suma ridicolă pe care a câștigat-o din tenis

Fostul lider mondial Simona Halep a decis că are nevoie de un antrenor, după ce a eșuat în tentativa de a-și relansa cariera singură, fără sprijin tehnic. Un francez de 29 de ani o va însoți la Indian Wells și Miami.
06.03.2022 | 17:38
Cine este Morgan Bourbon antrenorul care o va insoti pe Simona Halep in turneele de peste ocean Suma ridicola pe care a castigato din tenis
Morgan Bourbon este antrenorul ce o va însoți pe Simona Halep la turneele găzduite în perioada următoare de Statele Unite ale Americii. Sursa foto: lequipe.fr
ADVERTISEMENT

Simona Halep a decolat spre SUA acolo unde va participa în perioada următoare la turneele de la Indian Wells și Miami. Fostul lider mondial a mărturisit că va fi însoțită și de un antrenor. Morgan Bourbon este acesta.

Morgan Bourbon are 29 de ani și aproape a jucat tenis pe gratis

Simona Halep va colabora cu un antrenor de doar 29 de ani, Morgan Bourbon, pe perioada participării la turneele găzduite de Statele Unite ale Americii, conform Prosport.

ADVERTISEMENT

Bourbon nu este oficial noul antrenor al româncei, dar o va ajuta în următoarele săptămâni la recomandarea lui Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams și proprietarul academiei de tenis ce îi poartă numele.

Morgan Bourbon este colaboratorul celebrului Patrick Mouratoglou din 2018, când a fost angajat la academia din Nisa a francezului cu origini grecești.

ADVERTISEMENT

Până să ajungă antrenor al academiei de tenis din Nisa, Bourbon a fost și jucător profesionist de tenis. A avut o carieră extrem de scurtă. Doar trei ani a rezistat Bourbon în circuitul mondial.

În tot acest timp, antrenorul colaborator al Simonei Halep, pe perioada turneelor din SUA, a câștigat o sumă ridicolă din tenis – 4.878 de dolari conform platformei atptour.com.

ADVERTISEMENT

Ultima perioadă a fost un experiment eșuat pentru Simona Halep

Simona Halep i-a concediat pe Adrian Marcu și Daniel Dobre imediat după ce a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open și s-a pregătit singură o bună perioadă de timp.

Fostul lider mondial explica la momentul respectiv că a luat această decizie pentru că își dorea să experimenteze, să învețe să-și asume responsabilități și să se dezvolte personal.

ADVERTISEMENT

”Vreau să-mi iau responsabilitatea, să mă întăresc ca persoană și vreau și să experimentez. Nu am antrenor și nu caut în momentul acesta. E o perioadă în care vreau să-mi asum responsabilitatea și să mă dezvolt ca persoană”, spunea Halep, la începutul luni februarie, într-un interviu pentru platforma treizecizero.ro.

Au urmat participările la WTA Dubai, unde a ajuns până în semifinale, respectiv la WTA Doha, competiție în care a fost eliminată încă din primul tur.

ADVERTISEMENT