Sport

Simona Halep a anunțat cât va lipsi după accidentarea de la Roma. Ratează Roland Garros! Update

14.05.2021 | 18:29
Simona Halep a anuntat cat va lipsi dupa accidentarea de la Roma Rateaza Roland Garros Update
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a accidentat la gambă în timpul turneului de la Roma, a făcut un RMN și a oferit detalii despre cât de grave sunt problemele.

Simona Halep s-a întors în țară și a anunțat cât va lipsi din circuit. Ratează turneul de la Roland Garros!

UPDATE 14 MAI, ora 18:13 / Simona Halep s-a întors azi în România după accidentarea suferită la WTA Roma în partida din turul 2 cu Angelique Kerber și a anunțat cât va dura perioada de pauză.

ADVERTISEMENT

„Am o mică ruptură la gambă, profundă, destul de profundă. Va trebui să fac repaus destul de mare. După ce se retrage hematomul, trebuie să mai fac o investigație, să-mi spună exact. Trei, patru, cinci săptămâni, cam așa!

Este destul de grav, nu mă așteptam, bineînțeles, dar o iau ca atare și merg înainte, n-am ce să fac. Stăteam la retur, am făcut o mică săritură și apoi am simțit o durere foarte mare. Mereu mă recuperez în țară, am încredere în medicii pe care îi am și e cel mai bine să fii acasă în momentele astea.

ADVERTISEMENT

Sezonul se complică total! Nu pot să joc, nu pot să mă mișc. Va fi o perioadă destul de dificilă. Moral sunt bine și accept ceea se întâmplă. Obiectivul este să fiu bine până la Olimpiadă. Sunt mici șansele să particip la Paris, bineînțeles că este o dezamăgire foarte mare.

Mai am câțiva ani în față, bine că s-a întâmplat asta acum și nu s-a întâmplat pe la 25 de ani. Sper să se mai întâmple peste vreo zece ani, dacă voi mai juca”, a spus Halep la sosirea pe Aeroportul Otopeni.

ADVERTISEMENT

ȘTIRE INIȚIALĂ 14 MAI, ORA 12:35

Campioana noastră a fost  nevoită se renunțe la turneul pe care l-a câștigat anul trecut, în momentul în care se afla la conducerea partidei cu Angelique Kerber.

Îngrijorarea în privința sportivei din Constanța a fost foarte mare, deoarece ea nu a avut cel mai bun start de sezon și în program urmează Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a efectuat RMN-ul după accidentarea la gambă

La două zile după accidentarea și retragerea de la WTA Roma, Simona Halep și-a anunțat fanii că a efectuat un RMN și a lăsat să se înțeleagă că problemele medicale nu sunt atât de grave cum s-a crezut.

Ocupanta locului 3 WTA a precizat precizat pe rețelele de socializare că ruptura de la gambă este una minoră, astfel că se așteaptă ca ea să revină destul de repede în circuit. Halep a postat și o poză în care apare cu piciorul bandajat și cu o cârjă în mână.

”După un RMN aici la Roma pot confirma că am o mică ruptură la gamba stângă. Voi zbura acasă astăzi şi voi începe recuperarea în piscină şi sală de gimnastică luni. Rămân pozitivă şi voi face tot ce pot pentru a-mi grăbi revenirea. Mulţumesc din nou şi ne vedem curând”, a scris Halep pe contul de Twitter.

 

Angelique Kerber  a dat dovadă de mult fair-play după accidentarea Simonei Halep. I-a adus adversarei un scaun să-şi întindă piciorul accidentat și, apoi, a luat loc lângă o Simona în lacrimi şi a încercat să o consoleze.

După ce românca a anunţat abandonul, sportiva din Germania a luat geanta ei, dar şi pe cea a Simonei, şi a mers la vestiare împreună cu Halep, care şchiopăta vizibil.

Vicepreședintele Federației Române de Tenis, George Cosac, s-a arătat îngrijorat de accidentarea Simonei Halep și crede că cea mai mare problemă în viitor o reprezintă turneul de la Wimbledon, deoarece pe iarbă gambele sunt supuse unui efort mult mai mare decât pe alte suprafețe.

Halep, a treia accidentare în 2021

Accidentarea suferită în capitala Italiei poate avea  urmări grave pentru Simona Halep. Ocupanta locul 3 WTA ar putea rata participarea la turneul de la Roland Garros, dar sub semnul întrebării sunt și Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Simona nu a înțeles cum s-a accidentat și a purtat un dialog cu medicii, în care îi întreba cum a putut să se accidenteze din senin, fiind nedumerită de evoluția durerii sale. Românca a simțit o durere la gamba piciorului stâng, la 30-0 pentru Kerber, pe serviciul sportivei din Germania, ducând mâna în zona durerii, care s-a accentuat în timpul următoarelor două puncte jucate.

Este a treia accidentare pe care o suferă Simona Halep în 2021, deşi nu am ajuns încă nici la jumătatea sezonului. A avut probleme la spate în Australia, apoi dureri la umăr, iar acum ruptură la gambă. Unii specialişti sunt sceptici în privinţa şanselor ei de a mai reveni la forma pe care a arătat-o în trecut.

ADVERTISEMENT
Tags: