Fotbal international

Simona Halep a anunţat ce se va întâmpla cu Pavel şi Darren Cahill!

Simona Halep a devenit lider mondial în turneul WTA de la Beijing, unde a ajuns până în finală. Campioana noastră mai are o singură competiţie de disputat în acest an, Turneul Campioanelor de...
13.10.2017 | 00:06
Simona Halep a anuntat ce se va intampla cu Pavel si Darren Cahill

Simona Halep a devenit lider mondial în turneul WTA de la Beijing, unde a ajuns până în finală. Campioana noastră mai are o singură competiţie de disputat în acest an, Turneul Campioanelor de la Singapore, între 22 şi 29 octombrie. Halep este cap de serie 1 al turneului care adună la start cele mai bune 8 jucătoare din lume.

Românca a acordat un interviu pentru Europa FM prin care a vorbit despre senzaţia de a fi numărul 1 în lume, duelul câştigat împotriva Mariei Şarapova, Andrei Pavel şi multe alte subiecte. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Simona Halep: “În momentul acesta nu simt nicio presiune”

despre locul 1 WTA: ”Pot să spun că am conştientizat din prima clipă când am fost pe teren ceea ce se întâmplă, pentru că am avut destul de multe şanse să devin numărul 1, dar le-am pierdut. Însă, în viaţa de zi cu zi nu prea s-a schimbat mai nimic. Însă, în interiorul meu s-a schimbat, într-adevăr. Este o împlinire profesională pe care am aşteptat-o de foarte mult. Mă simt mult mai liniştită, dar totodată, asta e un pic ciudat. Pot să spun că la a doua zi de când sunt numărul 1 mă simt mult mai motivată”

despre presiunea locului 1: “Momentan nu am avut încă posibilitatea să joc meciuri, să joc turnee. E prea din scurt ca să pot să spun dacă simt o presiune mai mare, însă în momentul acesta nu simt. Chiar m-a relaxat un pic şi, cred eu, după cum mă cunosc, că o să fie mai bine decât a fost anul acesta”

“Înainte de meciul cu Şarapova m-am gândit cum am jucat împotriva Serenei la Singapore”

despre victoria cu Şarapova: “Chiar m-am gândit acum câteva zile că sentimentul după ce am câştigat contra Mariei a fost parcă un pic diferit, dar tot atât de profund. M-am bucurat nespus de mult. A fost chiar o bătălie cu ea de lungă durată. Multe meciuri fiind aproape, multe meciuri importante, pe care nu am reuşit să le câştig. Acum parcă a fost aşa, o împlinire că am putut să câştig cu ea”

despre modul în care a reuşit să o învingă pe rusoaică: “Poate eu am fost mai motivată. Chiar înainte de meci m-am gândit la meciul cu Serena, pe care l-am avut la Singapore. Atitudinea mea a fost mult mai hotărâtă. Şi după meciul de la US Open am simţit că dacă o să progresez la serviciu am o mare, mare şansă contra ei. Şi aşa a şi fost de data aceasta”

“Andrei Pavel are rol de antrenor, dar Darren Cahill este principalul antrenor” 

rolul lui Andrei Pavel: “Înainte de US Open am vorbit cu el să facă parte din echipa mea. Împreună cu Darren am hotărât acest lucru. Darren a fost mai mult cu ideea să schimb un pic şi vocea şi stilul de antenament şi sfaturile. Ei îmi spun acelaşi lucru, însă diferit, fiecare pe felul lui. Andrei are rol de antrenor în echipa mea, însă Darren este principalul antrenor. Aşa am hotărât de la început. Cu Andrei a fost o perioadă de probă. Şi acum după ce voi termina Singapore voi avea o discuţie cu el să vedem dacă şi el îşi doreşte să continue. Eu mi-aş dori”

despre numărul 1 la finalul anului: “Este foarte greu să vă spun pentru că turneul de la Singapore va decide acest lucru. Depinde de ceea ce o să facem. Nu doar noi două, cât şi celelalte care sunt pe 3 şi pe 4. Punctajul este apropiat în momentul acesta şi nu se ştie ce se va întâmpla. Însă, cum a spus şi ea, şi eu, şi cred că şi celelalte, vom lupta să terminăm anul pe locul 1. Contează mult mai mult acest lucru. Este mult mai frumos să terimini anul pe 1” 

“După Singapore voi avea 3-4 săptămâni de vacanţă” 

despre venirea acasă după Turneul de la Singapore: “Pur şi simplu am venit ca să mă odihnesc. Eu acasă mă odihnesc cel mai bine şi, bineînţeles, să mă întâlnesc cu familia, cu apropiaţii. Să pot să-mi iau o nouă enegrie, să spun aşa, pentru Singapore. Nu va fi uşor pentru că după această întâmplare oricine s-ar relaxa un pic. Însă, simt că sunt ok, chiar m-am antrenat deja un pic. Am venit strict pentru sănătatea mea, să mă odihnesc şi să fiu din nou cu energie”

despre programul în final de an: “După Singapore voi veni în ţară şi voi avea 3 săptămâni, sau chiar 4, de vacanţă” 

“Serena m-a felicitat! Am intrat în vorbă şi mi-a spus cuvinte foarte frumoase” 

despre Serena Williams: “Nu ştiu ce să vă spun. Este deosebit ceea ce face ea. A născut, are o fetiţă foarte drăgălaşă. Chiar am vorbit cu ea şi m-a felicitat. Şi eu am felicitat-o pentru ceea ce a făcut. Însă, eu o aştept, pentru că mereu am admirat-o, să vedem cum o să se descurce de acum încolo, pentru că ce a făcut ea până acum este extraordinar”

despre mesajul de la Serena: “A fost pe Instagram. Mi-a scris exact când am devenit numărul 1. M-a felicitat, iar eu i-am spus că da, mi-am dorit să îi dau mesaj, dar am fost puţin timidă. Eu pe circuit nu vorbesc foarte mult cu ea. Ne salutăm, vorbim, dar normal. Şi nu mi-am permis să iau numărul ei să îi scriu. Nu m-am gândit să îi scriu pe Instagram. După aceea am intrat în vorbă şi mi-a spus nişte cuvinte foarte frumoase”

“Am două superstiţii, dar vreau să rămână pentru mine”

despre încurajarea copilului ei să facă sport: “Şi-aş dori foarte mult, dacă o să am o fetiţă, să o dau la tenis, pentru că este un sport foarte frumos. Cu siguranţa va face tenis chiar dacă va fi fetiţă, chiar dacă va fi băieţel. Însă  nu ştiu dacă de performanţă. Trebuie să îi placă foarte mult şi trebuie să fie hotărâtă să facă anumite sacrificii pentru acest sport”

despre gând de retragere: “Nu. Niciodată nu am avut acest gând. Bineînţeles că au fost momente foarte grele pe care toţi sportivii le au, însă niciodată nu am spus să mă las de tenis”

despre superstiţii: “Eu am. Am două superstiţii, însă nu vreau să le spun. Să rămână pentru mine ca să meargă în continuare la fel”

26 de ani are Simona Halep

4,3 milioane de dolari a câştigat Halep din premii în 2017