Sport

Simona Halep, aptă pentru Wimbledon și Jocurile Olimpice! Sportiva a anunțat care e primul turneu la care participă după accidentarea la gambă. Video

Simona Halep și-a anunțat revenirea pe teren. Locul 3 WTA va juca la Bad Homburg, turneu premergător celui de la Wimbledon. Astfel, românca va fi aptă și pentru Jocurile Olimpice.
08.06.2021 | 14:34
Simona Halep apta pentru Wimbledon si Jocurile Olimpice Sportiva a anuntat care e primul turneu la care participa dupa accidentarea la gamba Video
Simona Halep, aptă de joc pentru Wimbledon și Jocurile Olimpice! Sportiva a anunțat când revine după accidentarea la gambă. Video. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep e gata să revină pe teren după accidentarea suferită pe zgura de la Roma. Într-o postare făcută pe pagina oficială de Facebook, a treia jucătoare a lumii a anunțat când și unde își va face marea revenire.

Sportiva din Constanța va juca pe iarba de la Bad Homburg, un turneu care va avea loc în premieră și care va începe pe 21 iunie, aceasta fiind de altfel singura competiție premergătoare Grand Slam-ului de Wimbledon pentru româncă.

ADVERTISEMENT

Simona Halep revine pe teren și e aptă de joc pentru Wimbledon și Jocurile Olimpice

„Salutare, prieteni! Am să vă dau câteva vești bune. Sunt super încântată să vă anunț că voi juca la prima ediție a turneului de la Bad Homburg. Abia aștept să văd din nou fani tribune. Ne revedem curând”, a declarat Simona Halep, pe Facebook.

Pe tabloul de start de la Bad Homburg, Germania, sunt câteva jucătoare de top. Dar Simona Halep va fi, totuși, cap de serie numărul 1. Și va încerca să obțină primul ei trofeu din 2021, an în care nu a jucat nici măcar vreo finală.

ADVERTISEMENT

Petra Kvitova, Maria Sakkari, Angelique Kerber, Barbora Krejcikova, Amanda Anisimova și Nadia Podoroska sunt principalele favorite care și-au anunțat deja prezența la Bad Homburg, în apropiere de Frankfurt.

În afară de Simona Halep, alte trei românce sunt pe tabloul principal la Bad Homburg: Sorana Cîrstea, Patricia Țig și Irina Begu

De asemenea, se anunță o reprezentare foarte importantă pentru România la turneul din Germania. Sorana Cîrstea, Patricia Țig și Irina Begu au fost toate acceptate pe tabloul principal al competiției.

ADVERTISEMENT

Turneul de la Bad Homburg, aflat la prima ediție, este de categorie WTA 250 și este dotat cu premii totale în valoare de 235.238 de dolari. În aceeași perioadă este programat și turneul de la Eastbourne, Marea Britanie, acolo unde vor fi prezente majoritatea jucătoarelor de top 10.

Simona Halep a mers în trecut la Eastbourne, dar probabil de această dată a preferat un turneu cu adversare ceva mai accesibile, în speranța de a putea intra mai ușor în ritm după accidentare.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, sub mare presiune la Wimbledon 2021. Riscă să iasă din top 10 WTA dacă nu reușește un parcurs bun la turneul de Grand Slam

Simona Halep are de apărat titlul din 2019 de la Wimbledon, misiune care se anunță a fi foarte dificilă pentru jucătoarea din România. Mai ales dacă ținem cont de problemele medicale pe care le-a întâmpinat în ultima perioadă.

În cazul în care nu va reuși să aibă un parcurs lung la Wimbledon 2021, Simona Halep riscă să iasă din top 10 în clasamentul WTA, ceea ce nu s-a mai întâmplat de mai bine de șapte ani.

Ediția din 2020 a turneului de la Wimbledon a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel că Simona Halep va lua startul în acest an din postura de deținătoare a trofeului.

 

 

ADVERTISEMENT