Sport

Simona Halep are de returnat bani după suspendarea pentru dopaj. Sumă infimă comparativ cu cea plătită de Maria Șarapova

Simona Halep este suspendată temporar până la finalizarea anchetei, însă numărul 9 mondial ar putea pierde și o sumă de bani dacă va fi găsită vinovată.
27.10.2022 | 17:55
Simona Halep are de returnat bani dupa suspendarea pentru dopaj Suma infima comparativ cu cea platita de Maria Sarapova
Simona Halep are de returnat bani după suspendarea pentru dopaj. Sumă infimă comparativ cu cea plătită de Maria Sharapova. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Patrick Mouratoglou a rupt tăcerea după suspendarea Simonei Halep, însă miza este una uriașă pentru româncă. Sportiva poate primi o suspendare de până la patru ani și va pierde de asemenea mulți bani.

Câți bani va trebui să dea înapoi Simona Halep dacă suspendarea va fi menținută

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, unde a fost eliminată încă din primul tur de anonima Daria Snigur.

ADVERTISEMENT

În cazul unei decizii nefavorabile a Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA), Simona Halep ar putea fi suspendată între unu și patru ani.

Simona va pierde și cei 80.000 de dolari primiți pentru prezența la US Open, însă este o sumă derizorie în comparație cu ce a plătit Maria Sharapova.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va trebuie să plătească o sumă de trei ori și ceva mai mică decât Maria Șarapova

Maria Șarapova a fost testată pozitiv cu meldoniu, în vara lui 2016 și a fost suspendată doi ani, ceea ce practic i-a încheiat cariera.

Frumoasa rusoaică a revenit cu nouă luni mai devreme, însă a trebuit să înapoieze suma de 270.000 de dolari primită pentru calificarea în sferturile de finală la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Suma este practic de trei ori și ceva mai mare decât cea pe care Simona Halep va trebui să o returneze.

Detalii de culise despre testul anti-doping efectuat de Simona Halep la US Open

Tenismenul american Chris Eubanks, care este și analist la Tennis Channel, a oferit detalii despre testul anti-doping efectuat de Simona Halep la US Open: „Testele anti-doping sunt puțin diferite la turneele de Grand Slam! La US Open, după meciul pe care l-a pierdut, un agent a fost acolo și a urmărit-o după meci!

ADVERTISEMENT

Nu te lasă nicio clipă singur din momentul în care ieși de pe teren și se ține după tine până le dai proba. Vine cu tine până în cameră, iar după ce îți recoltează proba te lasă în pace. Sunt două probe diferite, le testează pe ambele și așa s-a întâmplat și în cazul Simonei Halep.

Au testat atât proba A, cât și proba B. Cam așa merg lucrurile la US Open. Va fi interesant să vedem cum va decurge această investigație în următoarele săptămâni”.

ADVERTISEMENT