ADVERTISEMENT
Simona Halep

Simona Halep are interzis în Australia până în 2021. Ce se întâmplă cu participarea la Australian Open

Autor: Cristi Maciuca | 18.11.2020 | 18:58
Simona Halep are interzis în Australia până în 2021. Ce se întâmplă cu participarea la Australian Open
Simona Halep are interzis în Australia până în 2021. Ce se întâmplă cu participarea la Australian Open. FOTO: hepta.ro

Veste deloc bună pentru Simona Halep și pentru restul jucătoarelor de tenis din România. Accesul în Australia este interzis până pe 1 ianuarie 2021.

ADVERTISEMENT

Autoritățile australiene au decis să nu permită intrarea în țară a jucătorilor de tenis decât după prima zi a anului viitor. Prin urmare, româncele vor trebui să facă față unui program extrem de complicat.

Halep și celelalte jucătoare din România vor fi nevoite să intre timp de 14 zile în carantină după ce vor ajunge la „Antipozi”. Prin urmare, pentru jucătoarele din afara Australiei, sezonul va începe direct cu Australian Open, turneu programat între 18 și 31 ianuarie.

Simona Halep nu poate ajunge în Australia înainte de 1 ianuarie 2021

A doua jucătoare a lumii va trebuie să respecte un program extrem de strict în luna ianuarie. Halep își dorea să ajungă în Australia la jumătatea lui decembrie, dar acest lucru nu va putea fi posibil. Conform Tennis Channel, autoritățile din Australia vor deschide granițele începând cu 1 ianuarie 2021.

ADVERTISEMENT

Turneele premergătoare Australian Open sunt programate să aibă loc în prima jumătate a lunii ianuarie, astfel că româncele nu vor mai putea participa la acestea decât dacă se vor produce modificări. Organizatorii își doresc ca turneele care vor avea loc înainte de Australian Open să se de desfășoare într-o bulă din Victoria, așa cum s-a întâmplat la US Open.

Carantina, privită cu scepticism în Australia

Marți, 17 noiembrie, premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a declarat că momentan nu există niciun acord cu Federația Australiană de Tenis în privința modului în care se va desfășura perioada de carantină.

„Este o provocare, încercăm să organizăm lucrurile astfel încât sănătatea nimănui să nu fie pusă în pericol. Australian Open e un eveniment important pentru noi”, a afirmat Daniel Andrews, citat de Sydney Morning Herald.

ADVERTISEMENT

În același timp, directorul turneului de Grand Slam din Australia, Crai Tiley, a dat asigurări că sportivii se vor putea antrena fără probleme și cât timp vor sta în carantină.

Halep a trecut cu bine peste coronavirus

Simona Halep (29 de ani) a fost unul dintre sportivii celebri care s-au infectat cu noul coronavirus. Pe 9 noiembrie, a doua jucătoare a lumii a anunțat că s-a vindecat de COVID-19, la zece zile distanță de la primirea primului test pozitiv.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!