Sporturi

Simona Halep are un avans uriaş în fruntea clasamentului mondial după ultimele rezultate la US Open 2018

02.09.2018 | 11:22
Simona Halep are un avans urias in fruntea clasamentului mondial dupa ultimele rezultate la US Open 2018

Simona Halep are un avans uriaş în fruntea clasamentului mondial. Simona Halep va rămâne lider mondial detaşat în clasamentul mondial.

Sportiva din Germania, Angelique Kerber, locul 4 WTA, sportiva cehă Petra Kvitova, locul 5 WTA, şi jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 6 WTA, au fost învinse, sâmbătă, în turul al treilea al US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

Kerber a pierdut, cu scorul de 6-3, 3-6, 3-6, în faţa jucătoarei Dominika Cibulkova din Slovacia, locul 35 WTA, după un meci de două ore şi 13 minute. Angelique Kerber era jucătoarea care se putea apropia cel mai mult de Simona Halep, locul I WTA, la aproape 800 de puncte, dacă ar fi câştigat US Open. Şi Kvitova s-ar fi putut apropia, dar a pierdut, sâmbătă, cu 5-7, 1-6, în faţa sportivei Arina Sabalenka din Belarus, locul 20 WTA, în 85 de minute. O altă favorită eliminată, sâmbătă, a fost Caroline Garcia din Franţa, locul 6 WTA, care a fost întrecută, cu scorul de 5-7, 6-4, 7-6 (4), de spaniola Carla Suarez Navarro, locul 24 WTA, după două ore şi 24 de minute de joc.  Totul despre turneul de la Flushing Meadows.

Simona Halep are un avans uriaş în fruntea clasamentului mondial

Simona Halep nu are deocamdată rivale pentru locul 1 WTA. Momentan, singura sportivă care o poate întrece pe daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, şi apropia de Halep este ucraineanca Elina Svitolina, locul 7 WTA. Dacă se va impune la New York, Svitolina va ajunge pe 2, la aproximativ 1.700 de puncte de liderul WTA. Simona Halep are în acest moment 2086 de puncte în plus faţă de ocupanta locului secund, Caroline Wozniacki. Dacă Svitolina nu câştigă turneul, diferenţa dintre locul 1 şi al doilea se va păstra şi după US Open.

Simona Halep a fost eliminată de Kaia Kanepi, locul 44 WTA, cu scorul 2-6, 4-6 după o oră şi 17 minute de joc. Simona a intrat în istoria turneului din Statele Unite ale Americii, devenind primul cap de serie numărul unu din istoria competiției care e eliminată în primul tur.  Pentru al doilea an consecutiv, Simona Halep este eliminată în primul tur la US Open. În 2017 ceda în fața Mariei Sharapova, cea care revenea după suspendarea pentru dopaj. Pe de altă parte, tocmai acel rezultat nefast de anul trecut o ajută acum pe Simona Halep. Cum nu avea puncte de apărat, românca își va păstra prima poziție și după Flushing Meadows, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Simona Halep, sigură de locul 1 şi în WTA Race

Eliminarea neașteptată de la US Open 2018, în primul tur, după 2-6, 4-6 în fața estoniencei Kaia Kanepi, ar fi putut să o coste pe Simona Halep șefia într-un clasament important. Este vorba despre WTA Race, ierarhie în care se iau în considerare exclusiv în anul curent. Angelique Kerber era jucătoarea care ar fi putut fi noul lider după finala de la Flushing Meadows. Kerber era obligată să se impună la US Open 2018 pentru ca acest lucru să se întâmple. Ar fi fost al doilea turneul de Grand Slam la rând câștigat de jucătoarea din Germania, după ce s-a impus și la Wimbledon 2018.

Ar fi trecut cu 112 puncte peste Simona Halep, care va aduna doar 10 pentru participarea pe tabloul principal și va ajunge la 6.910. Pe locul trei în ierarhia WTA Race, înainte de startul US Open, era Petra Kvitova, cu 4.121 de puncte. Nici cele 2.000 de puncte care se acordă câștigătoarei de la New York nu i-ar fi ajuns jucătoarei din Cehia pentru a trece peste Simona Halep.