Sporturi

Simona Halep – Aryna Sabalenka 3-6, 2-6, în semifinalele WTA Stuttgart. Simona, fără replică la jocul în forţă al adversarei sale. Ratează din nou finala competiţiei

24.04.2021 | 20:44
Simona Halep  Aryna Sabalenka 36 26 in semifinalele WTA Stuttgart Simona fara replica la jocul in forta al adversarei sale Rateaza din nou finala competitiei
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost eliminată în semifinalele WTA Stuttgart, după 3-6, 2-6 cu Aryna Sabalenka. Dominată de forţa loviturilor adversarei sale, Simona Halep ratează din nou finala de la Stuttgart. În 2015 pierdea în semifinale la Wozniacki, iar în 2017 era învinsă de Laura Siegemund în ultimul act. Sabalenka – Barty este finala de la Stuttgart 2021.


2-6. Sabalenka îşi face serviciul şi e în finală.

2-5. Sabalenka face un nou break. Simona, aproape să rateze din nou calificarea în finala de la Stuttgart. A treia oară.

ADVERTISEMENT

2-4. Sabalenka îşi face serviciul.

2-3. Simona îşi face serviciul, după ce mai salvează o minge de break.

1-3. Sabalenka îşi face serviciul.

1-2. Simona îşi face serviciul şi apare pe tabelă în setul doi.

0-2. Sabalenka îşi face serviciul.

0-1. Sabalenka face un nou break.


3-6. Sabalenka, un nou game perfect pe propriul serviciu.

3-5. Simona îşi face serviciul şi rămâne în primul set.

2-5. Sabalenka face un nou game foarte bun pe serviciu.

2-4. Simona îşi face serviciul, după ce salvează o minge de break.

1-4. Simona a avut trei mingi de break, anulate cu servicii excelente de Sabalenka.

1-3. Sabalenka face break de această dată.

1-2. Game alb pentru Sabalenka la serviciu.

1-1. Simona Halep îşi face serviciul după ce a salvat o minge de break.

0-1. Sabalenka îşi face serviciul în startul partidei.


Simona Halep a revenit în activitate după pauza de o lună provocată de accidentarea de la turneul de la Miami şi a făcut-o în stil de mare campioană, pentru că a reuşit să câştige fără a pierde un set în turul 2 în faţa Marketei Vondrusova, locul 20 WTA, şi apoi în turul 3 la rusoiaca Ekaterina Alexandrova, locul 34.

Victoriile sunt cu atât mai preţioase ca urmare a faptului că scorul întâlnirilor directe cu Vondrusova îi era complet defavorabil, cu 0-2, iar Ekaterina Alexandrova o conducea cu 2-1, câştigând anul acesta la Turneul Gippsland la Melbourne de o manieră categorică, dar Halep a acuzat atunci probleme medicale, fără însă a decide să abandoneze.

ADVERTISEMENT

Simona Halep – Aryna Sabalenka Live stream Digi Sport 2

Întâlnirea Simona Halep – Aryna Sabalenka se dispută sâmbătă, 24 aprilie, în jurul orei 19:30, în semifinala turneului de la Stuttgart şi va fi televizată în exclusivitate numai pe canalul Digi Sport 2. O mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Este al treilea adversar de top pentru Simona la acest turneu foarte puternic, primul ca importanţă după deschiderea sezonului de zgură, doar Naomi Osaka şi Serena Williams lipsind dintre numele mari. De altfel, dacă va reuşi să depăşească şi al treilea val, finala va fi ori cu liderul mondial Ashleigh Barty, ori cu mai vechea ei cunoştinţă, ucrainenca Elina Svitolina.

ADVERTISEMENT

Simona Halep o conduce pe Aryna Sabalenka cu 3-1 la meciuri directe

Însă, sigur, primul obstacol este semifinala în care va avea în faţă jucătoarea aflată pe locul 7, în lume, deci cel mai greu examen de până acum. Sabalenka este o jucătoare puternică, bazată pe un serviciu în forţă şi destul de precis şi este foarte agresivă, căutând mereu unghiurile cele mai grele, pentru lovitura decisivă.

Este primul adversar de la Stuttgart pentru Halep în faţa căruia românca are avantaj la meciurile directe. Scorul este de 3-1 în favoarea Simonei şi toate meciurile au avut loc numai pe suprafaţă dură, nici o confruntare pe zgură, suprafaţa favorită a româncei. Halep s-a impus la Shenzen, în 2018, la Cincinnati, în 2019 şi la Dubai în 2020, iar bielorusa s-a impus la Adelaide în 2020.

ADVERTISEMENT

Simona Halep e favorită nr. 2 la Stuttgart

Simona Halep este în primul rând foarte mulţumită pentru faptul că problema de la umăr a trecut şi acest lucru a ajutat-o enorm să aibă evoluţiile extrem de solide din meciurile cu Vondrusova şi Alexandrova, două jucătoare care sunt pe acelaşi tipar cu Sabalenka.

Simona Halep, favorita numărul 2 la Stuttgart, a primit o cotă de 1,50 pentru calificarea în finala turneului, în timp ce Sabalenka are 2,40 şi un set câştigat de Sabalenka are cota de 1,65, mai mult decât succesul jucătoarei noastre.

ADVERTISEMENT