Sporturi

Simona Halep – Ashleigh Barty 3-6, 6-1, 10-8. Reacție superbă a liderului WTA. Video

29.01.2021 | 15:50
Simona Halep  Ashleigh Barty 36 61 108 Reactie superba a liderului WTA Video
La scurt timp după încheierea partidei, Ashleigh Barty a avut cuvinte superbe la adresa Simonei Halep într-o postare făcută pe rețelele de socializare. Sursă foto: Twitter Ash Barty
ADVERTISEMENT

Simona Halep și Ashleigh Barty, primele două rachete ale lumii în ierarhia WTA, au disputat o partidă demonstrativă la Adelaide, încheiată cu victoria româncei cu scorul de 3-6, 6-1, 10-8. Cele două sportive se pregătesc pentru primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.


UPDATE, 29 ianuarie, ora 15:51 / La scurt timp după încheierea partidei, Ashleigh Barty a avut cuvinte superbe la adresa Simonei Halep într-o postare făcută pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

”Mi-a fost cel mai dor să împart terenul cu prietena mea. Mă simt grozav să fiu înapoi! Mulțumesc, Adelaide! Mulțumesc, Simo”, a scris liderul mondial pe contul de Twitter.


UPDATE, 29 ianuarie, ora 13:48 / Chiar dacă a fost vorba de un meci demonstrativ, Simona Halep a oferit mai multe momente de magie în partida contra australiencei Ashleigh Barty, numărul 1 în clasamnetul WTA.

ADVERTISEMENT

Unul dintre schimburile spectaculoase de mingi, cu românca în prim-plan, a avut loc în game-ul 8 al primului set, la scorul de 2-5, 15-15, pe serviciul Simonei.


UPDATE 29 ianuarie, ora 13:41 / Simona Halep s-a impus în super tie-break cu 10-8 și a câștigat astfel partida demonstrativă cu Ashleigh Barty: 3-6, 6-1, 10-8

ADVERTISEMENT

UPDATE 29 ianuarie, ora 13:34 / Simona Halep a câștigat 5 game-uri la rând și și-a adjudecat setul secund: 6-1

Un nou break pentru româncă: 5-1

Game „alb” pentru Simona Halep: 4-1

Halep profită de două duble greșeli ale australiencei și face break-ul: 3-1

Simona preia din nou conducerea: 2-1

Barty nu întâmpină niciun fel de probleme pe propriul serviciu: 1-1

Simona Halep câștigă destul de greu, pe propriul serviciu, primul game al setului secund: 1-0


UPDATE 29 ianuarie, ora 13:09 / Ashleigh Barty își face din nou serviciul și se impune în primul set, pe care l-a controlat destul de autoritar: 3-6

ADVERTISEMENT

Halep revine în set, dar are nevoie de break: 3-5

Simona pierde al treilea game la rând și e pe cale să cedeze și setul: 2-5

Barty reușește primul break al meciului: 2-4

Game la zero reușit de Barty, care preia din nou conducerea: 2-3

Simona servește foarte bine și restabilește din nou egalitatea: 2-2

Game câștigat de Barty pe propriul servicu: 1-2

Simona Halep își câștigă fără emoții serviciul și restabilește egalitatea în primul set: 1-1

UPDATE 29 ianuarie, ora 12:38 / A început partida dintre Simona Halep și Ashleigh Barty, din cadrul turneului demonstrativ de la Adelaide. Barty servește prima și cîștigă game-ul de debut.


UPDATE 29 ianuarie, ora 12:10 / Rafael Nadal a câștigat și cel de-al doilea set al meciului cu Dominic Thiem cu scorul de 6-4.


UPDATE 29 ianuarie, ora 11:37 / După 51 de minute, Rafael Nadal a câștigat primul set al meciului demonstrativ cu Dominic Thiem, scor 7-5.


UPDATE 29 ianuarie, ora 10:18 / Meciul dintre Simona Halep și Ashleigh Barty va începe în jurul orei 12:00 (ora României), după confruntarea de la masculin dintre Rafael Nadal și Dominic Thiem (ora 10:30).

Partida dintre Irina Begu și Venus Williams (un singur set, cu un eventual super tie-break în caz de egalitate) a fost reprogramată după cea a Simonei.


UPDATE 29 ianuarie, ora 08:23 / În primul meci al turneului demonstrativ de la Adelaide, americanca Serena Williams a învins-o cu 2-1 la seturi (6-2, 2-6, 10-7) pe japoneza Naomi Osaka. În tribune, au fost prezenți aproximativ 4.000 de spectatori.

A doua partidă din competiția feminină va începe în jurul orei 09:15 și le va pune față în față pe Irina Begu și Serena Williams.

La băieți, Novak Djokovic si Filip Krajinovic au jucat fiecare câte un set împotriva italianului Jannik Sinner. Amândoi au câștigat cu 6-3.


ȘTIRE INIȚIALĂ 29 IANUARIE, ora 8:05

Dacă Simona Halep a fost deosebit de activă după reluarea competițiilor oficiale spre sfârșitul verii trecute, participând inclusiv la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, liderul mondial Ashleigh Barty a preferat să nu se implice în meciuri oficiale, de teama pandemiei de coronavirus.

Simona Halep s-a încununat cu succese la turneele de la Praga și, mai ales, Roma după reluarea activității competiționale, dar la Roland Garros a fost neașteptat eliminată încă din optimi de surprinzătoarea învingătoare a turneului, poloneza Iga Swiatek.

Simona Halep – Ashleigh Barty Live Stream Eurosport 1

Partida demonstrativă Simona Halep – Ashleigh Bartyse va desfășura vineri, 29 ianuarie, de la ora 11:00 pe terenurile de la Memorial Drive Tennis Club și va fi transmisă în România pe canalulul Eurosport 1. De asemenea, îl veți putea viziona și în format LIVE VIDEO pe site-ul FANATIK.RO.

Aproximativ 4000 de spectatori vor putea fi prezenţi la evenimentul programat pe 29 ianuarie. Dar cererea de bilete a fost una uriaşă, cu peste 10.000 de oameni care s-au înscris încă din primele minute pentru a obţine bilete online la super eveniment. Toate încasările vor fi donate.

Ashleigh Barty este printre puținele nume importante din tenisul feminin care de aproape un an nu a mai susținut nicio partidă, nici măcar demonstrativă. Australianca a participat ultima dată la turneul de la Doha, unde pe 28 februarie pierdea semifinala în fața Petrei Kvitova cu 2-1 și acela a fost ultimul ei meci până acum.

Simona Halep a ales să se pregătească în orașul lui Darren Cahill

La acest capitol, Simona Halep îi este net superioară, cu 14 meciuri jucate după ce s-au ridicat restricțiile în sport vara trecută, și a înregistrat 13 succese, singurul eșec fiind cel amintit mai sus, la Roland Garros, unde era considerată marea favorită la trofeu.

Simona Halep a plecat de la începutul anului în Australia, pentru a se pregăti la Adelaide, orașul de baștină al antrenorului ei, Darren Cahill, lucru care nu l-a mai făcut niciodată înainte de a merge la Australian Open.

Este 3-1 la meciuri directe pentru Simona Halep

Obiectivul româncei este să câștige Australian Open, unde a jucat finala în 2018, pierdută dramatic la daneza Wozniacki, iar anul trecut a fost întrecută la mare luptă, în semifinale, cu 2-1 de iberica Garbine Muguruza.

Cele două jucătoare s-au întâlnit de patru ori până acum. Simona are trei succese, două în 2018, la Cincinnati și Montreal, pe hard și altul, în ultimul meci direct, pe zgură, la Madrid, în 2019, în timp ce Barty a învins-o la Sydney, în 2019. Interesant că toate cele patru meciuri s-au încheiat numai cu victorii la scorul de 2-0.

ADVERTISEMENT