Sport

Simona Halep trage tare înainte de Australian Open. Cu cine s-a antrenat dubla câștigătoare de Mare Șlem. Video

Jucătoarea română de tenis Simona Halep este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru primul turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, având parte de un partener de antrenament „de lux”.
13.01.2022 | 17:02
Simona Halep trage tare inainte de Australian Open Cu cine sa antrenat dubla castigatoare de Mare Slem Video
ADVERTISEMENT

Învingătoare la primul turneu la care a participa în acest an, Melbourne Summer Set 1, Simona Halep numără zilele până la debutul la Australian Open (17 ianuarie), primul turneu de Mare Șlem al anului.

Simona Halep s-a antrenat la Melbourne cu Ashleigh Barty

Jucătoarea aflată pe locul 15 WTA a renunțat să participe la competiția de la Sydney, pentru a nu se acumula oboseala în cazul în care ar fi ajuns în fazele superioare ale competiției, astfel că a rămas la Melbourne pentru a se pregăti de Australian Open.

ADVERTISEMENT

La antrenamentul efectuat joi, ea a avut-o parteneră pe australianca Ashleigh Barty, liderul clasamentului WTA. De altfel, cele două s-au pregătit împreună și la sfârșitul anului trecut, pe 30 decembrie.

Simona a anunțat acest lucru printr-un mesaj pe contul de twitter. „Întotdeauna este o plăcere să împart terenul cu Ashleigh Barty, mai ales Rod Laver Arena” a fost anunțul de atunci al româncei, însoțit de o fotografie cu jucătoarele și staff-urile lor.

ADVERTISEMENT

De această dată, pe contul de twitter al agenției Reuters a apărut un video, în care apar antrenându-se, separat, jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic (1 ATP) și cel spaniol Rafael Nadal (6 ATP), dar și Halep și Barty schimbând câteva mingi și cuvinte într-o scurtă pauză.

Simona Halep o conduce pe Ashleigh Barty cu 3-1 la meciurile directe

Simona Halep a câștigat primul turneu la care a participat în acest an, Melbourne Summer Set 1, după ce a învins-o cu 6-2, 6-3 cu rusoaica Veronika Kudermetova. Este titlul cu numărul 23 al carierei pentru româncă, primul după o pauză de de un an și aproape 4 luni.

ADVERTISEMENT

La rândul ei, Barty s-a impus, tot săptămâna trecută, la Adelaide, după ce a învins-o în ultimul act pe kazaha Elena Rybakina cu 6-3, 6-2. De-a lungul timpului, Halep și Barty au fost adversare de 4 ori, Simona conducând cu 3-1. Totodată, constănțeanca a câștigat și un meci demonstrativ, pe 29 ianuarie 2021, la Adelaide, cu 3-6, 6-1, 10-8.

Simona Halep știe cine îi este adversară în Turul 1 la Australian Open

În ceea ce privește Australian Open, Simona Halep, a 14-a favorită, o va întâlni în primul tur pe poloneza Magdalena Frech (105 WTA). Unicul meci direct a avut loc în 2020, în sferturi, la Praga, când românca s-a impus cu un sec 6-2, 6-0.

ADVERTISEMENT

În turul secund, românca ar putea juca împotriva braziliencei Beatriz Haddad Maia (88 WTA) sau a unei jucătoare venită din calificări, poate chiar Irina Maria Bara (136 WTA), aflată în ultimul tur al acestei faze a competiției.

Adversara româncei din turul 3 ar putea fi campioana de la US Open, britanica Emma Răducanu (18 WTA), dar aceasta va avea un meci foarte dificil în runda de debut, cu Sloane Stephens (Statele Unite, 68 WTA), finalista din 2018 de la Roland Garros, învinsă de Simona cu 3-6, 6-4, 6-1.

Lucrurile se vor complica pentru Halep din optimi, când ar putea da peste a treia favorită la Australian Open, spaniola Garbine Muguruza (3 WTA), după care i-ar putea ieși în cale estona Anett Kontaveit (7 WTA, cs 6) sau Rybakina (13 WTA, cs 12).

Traseu mai ușor pentru Ashleigh Barty la Australian Open

La rândul ei, australianca Ashleigh Barty va avea o misiune relativ ușoară în prima rundă, deoarece întâlnește o jucătoare venită din calificări. Primul hop pentru liderul clasamentului WTA va fi în turul 3, în fața Camilei Giorgi (Italia, 33 WTA, cs 30), după care ar avea parte de un duel „de gală” cu japoneza Naomi Osaka (14 WTA, cs 13).

Un posibil duel între Halep și Barty ar putea avea loc doar în finală, deoarece sportivele se află pe jumătăți diferite de tablou. Australianca are și ea în palmares două titluri de Mare Șlem (Roland Garros în 2019 și Wimbledon, în 2021), iar cel mai bun rezultat „pe teren propriu” este semifinala din 2020. La Australian Open, Halep a jucat finala în 2018.

ADVERTISEMENT