Sport

Simona Halep a ieșit din Top 20 WTA, iar Sorana Cîrstea se apropie. Cum arată clasamentul după Australian Open 2022

Australian Open 2022 s-a încheiat, iar WTA a făcut public clasamentul. Simona Halep nu și-a apărat punctele pentru semifinala din 2021 și a coborât câteva locuri. Mai multe românce au urcat în ierarhia mondială.
31.01.2022 | 10:39
Simona Halep a iesit din Top 20 WTA iar Sorana Cirstea se apropie Cum arata clasamentul dupa Australian Open 2022
Simona Halep continuă să fie cel mai bine clasată româncă în clasamentul WTA și după Australian Open 2022. Sursa foto: Simona Halep twitter
ADVERTISEMENT

Asociația jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) a dar publicității primul clasament după Australian Open 2022, competiție câștigată, la feminin, de Ashleigh Barty, care a învins-o cu 6-3, 7-6 (2) pe americanca Danielle Rose Collins.

Simona Halep a căzut pe locul 23 WTA după Australian Open 2022

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală de franțuzoaica Alize Cornet cu 4-6, 6-3, 4-6, după ce la ediția de anul trecut ajunsese în sferturile de finală. Ca urmare, ea a pierdut puncte clasamentul WTA și, pe cale de consecință, a căzut câteva locuri.

ADVERTISEMENT

În prezent, dubla deținătoare de titluri de Mare Șlem, se află pe locul 23, față de 15 pe cât era la începutul competiției. Dintre româncele care au participat la Australian Open, și Mihaela Buzărnescu a avut o cădere în clasamentul WTA.

În 2021, ea era eliminată în primul tur, iar acum a fost învinsă în calificări, motiv pentru care a căzut de pe locul 122 pe 124. În rest, toate celelalte jucătoare au urcat, unele ocupând cel mai bun loc al carierei.

ADVERTISEMENT

Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse se află pe cele mai bune locuri ale careirei după Australian Open 2022

Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, prezente, în premieră, pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem, au ajuns până în turul al doilea. Datorită victoriilor din prima rundă, ele au urcat 11 locuri în ierarhia WTA și se găsesc, în prezent, pe pozițiile 58 și 61, cele mai bune ale carierei.

Sorana Cîrstea, învinsă în turul 4 de poloneza Iga Swiatek (cs 7) cu 7-5, 3-6, 3-6, a urcat până pe locul 32 și o poate depăși, cât de curând, pe Halep. La rândul ei, Irina Begu, chiar dacă a fost eliminată în primul tur de belgianca Elise Mertens (cs 19) cu 6-3, 6-2, a urcat până pe locul 56.

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan nu a jucat la Australian Open, dar a câștigat turneul ITF de la Andrezieux-Boutheon, după ce a învins-o în finală pe rusoaica Anna Blinkova cu 7-5, 6-3. Din acest motiv, este jucătoarea din România cu ascensiunea cea mai mare față de precedentul clasament WTA, de 15 locuri, ajungând acum pe locul 101.

Australianca Ashleigh Barty este liderul clasamentului WTA după Australian Open

Lider în clasamentul WTA se menține australianca Ashleigh Barty. Ea are un avans de peste 2.600 de puncte faţă de următoarea clasată, belarusa Arina Sabalenka. Pe locul 3 a urcat cehoaica Barbora Krejcikova, campioana en titre de la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Cel mai important salt l-a făcut finalista de la Melbourne, americanca Danielle Collins, de 20 de locuri, ajungând prima dată în carieră pe locul 10 mondial. O urcare impresionantă o are și americanca Madison Keys, semifinalistă la AO 2022, care a ajuns pe 28, de pe 51.

De asemenea, Alize Cornet (Franța), eliminată în sferturi, a urcat de pe locul 61 pe 37. În ceea ce o privește pe Emma Răducanu, și ea a urcat cinci poziții în clasamentul WTA, până pe 13, chiar dacă a fost eliminată în Turul 2 la Australian Open 2022, de Danka Kovinic (Muntenegru).

La dublu, Raluca Olaru și Monica Niculescu au urcat 3 locuri, până pe 30, respectiv, 31, în cazul primeia fiind vorba de cea mai bună clasare a carierei. De asemenea, Begu a ajuns pe 55 (de pe 60), Irina Maria Bara pe 81 (de pe 84), iar Ruse pe 98 (de pe 99). Ultima româncă aflată în Top 100 WTA la dublu este Andreea Mitu, pe 99, în coborâre cu 2 poziții.

ADVERTISEMENT