Sport

Simona Halep, campioană la Toronto! A învins-o în set decisiv pe Beatriz Haddad-Maia şi câştigă primul titlu alături de Patrick Mouratoglou. Prima reacţie a româncei

Simona Halep a câştigat finala WTA Toronto după un meci electrizant cu Beatriz Haddad-Maia, scor 6-3, 2-6, 6-3. Este primul titlu pe care îl obţine Simo în colaborarea cu Patrick Mouratoglou.
14.08.2022 | 17:25
Simona Halep campioana la Toronto A invinso in set decisiv pe Beatriz HaddadMaia si castiga primul titlu alaturi de Patrick Mouratoglou Prima reactie a romancei
Simona Halep cu trofeul de la WTA Toronto. Sursa: Twitter National Bank Open
ADVERTISEMENT
14-08-2022
20:14

Prima reacţie a Simonei: "Nu mă gândeam că voi ridica acest trofeu"

Prima reacţie a Simonei Halep după triumful la WTA Toronto: “Mulţumesc! Este foarte dificil să încep de undeva. Am multe de spus, dar sunt extenuată. Felicitări Beatriz, mulţumesc pentru astăzi. A fost o luptă pe cinste. Canada este un loc special pentru mine.

Am câştigat de două ori la Montreal, niciodată aici. Voiam să câştig în Toronto, mulţumesc mult pentru suporteri. A fost o atmosferă superbă. Nu mă gândeam că voi ridica acest trofeu. Mulţumesc lui Patrick pentru că mi-a redat această speranţă.

Sper să câştigăm împreună multe turnee. Mulţumesc sponsorilor care au putut să facă posibil turneul, este unul dintre preferatele mele. Mulţumesc voluntarior, mi-au adus noroc azi. Am făcut poze cu ei şi mi-au adus noroc”, a spus Halep. 

VIDEO: 

14-08-2022
17:28

Simona Halep - Beatriz Haddad-Maia 6-3, 2-6, 6-3 în finala WTA Toronto!

Game, set şi meci, SIMONA HALEP! Românca se impune la WTA Toronto după un meci încheiat în decisiv cu Beatriz Haddad-Maia, scor 6-3, 2-6, 6-3.

GAME, Haddad-Maia, 5-3! Rezistă în meci brazilianca. Simo urmează să servească pentru a câştiga finala. 

GAME, Halep, 5-2! Simona Halep face un game uriaş şi se apropie de trofeu. Presiunea se mută pe braziliancă

GAME, Haddad-Maia, 4-2! Brazilianca rămâne în meci şi pune presiune pe Simona cu un game alb. 

GAME, Halep, 4-1! Românca scapă de un game dificil pe propriul serviciu şi este la doar două game-uri de al treilea titlu la Toronto. 

BREAK, Halep, 3-1! Simona reface diferenţa de două game-uri. 

BREAK, Haddad-Maia, 2-1! Brazilianca face rebreak pentru o minge care a aterizat pe tuşă. Simona a ratat o şansă de 3-0

BREAK, Halep, 2-0! Simo profită de prima minge de break avută şi are un început perfect în setul decisiv

GAME, Halep, 1-0! Simona salvează mingi de break după ce comite două duble greşeli. Românca reuşeşte să îşi facă serviciul şi pune presiune pe adversară. 

Start în setul decisiv! 

SET, Beatriz Haddad-Maia 6-2! Brazilianca se impune în setul secund şi Simona Halep ia o pauză de vestiar. A fost un set în care brazilianca a avut un plus de agresivitate şi, de multe ori, Halep a fost încolţită. Specialiştii o văd în continuare pe Simo favorită. 

GAME, Halep, 2-5! Simona rămâne în set, însă brazilianca va servi pentru a egala situaţia. 

GAME, Haddad-Maia, 1-5! Brazilianca, la un pas de a câştiga setul secund!

GAME, Halep, 1-4! Simo opreşte seria de patru game-uri la rând a adversarei, dar îi va fi foarte greu să revină în setul secund. 

GAME, Haddad-Maia, 0-4! Simona ratează mingi de break şi brazilianca are 4-0 în setul secund. 

BREAK, Haddad-Maia, 0-3! Brazilianca îşi dublează break-ul în debutul setului secund. 

GAME, Haddad-Maia, 0-2! Se repetă scenariul din primul set, cu brazilianca la timonă în debutul manşei. Simo ratează o minge de meci.

BREAK, Haddad-Maia, 0-1! Brazilianca începe bine setul doi, pare mult mai motivată. 

Start în setul secund! 

SET, 6-3 Simona Halep! Românca duce la bun sfârșit revenirea din primul set. De la 0-3, Simo întoarce scorul și se impune cu 6-3. Calculatorul îi dă șanse de 73% de victorie Simonei după primul set

GAME, Halep, 5-3! Simona profită de cele trei erori neforțate comise de Haddad-Maia și este la un game de a câștiga primul set!

BREAK, Halep, 4-3! Românca revine formidabil de la 0-3 și conduce cu 4-3!

GAME, Halep, 3-3! Simo închide game-ul cu primul as al ei în meci!

BREAK, Halep, 2-3! Românca, mult mai concentrată pe serviciul advers, reușește să strângă scorul!

GAME, Halep, 1-3! Simo sparge gheața și își face serviciul! 

GAME, Haddad-Maia, 0-3! Simona ratează două mingi de break și brazilianca se desprinde în primul set.

BREAK, Haddad-Maia, 0-2! Trei duble greșeli pentru Simona Halep, prea multe pentru a putea salva game-ul. 

GAME, Haddad-Maia, 0-1! Brazilianca începe bine, pe propriul serviciu.

Start în finala WTA Toronto!

Jucătoarele sunt la încălzire. În câteva minute începe finala de la Toronto!

Partida Simona Halep – Beatriz Haddad-Maia are loc duminică, 14 august, cu începere de la ora 20:30, ora României, în finala turneului Masters de 1000 de puncte de la Toronto, parte componentă a Openului canadian, care are finala masculină la Montreal, de la ora 23:00, ora României.

Unde se joacă meciul Simona Halep – Beatriz Haddad-Maia

Confruntarea Simona Halep – Beatriz Haddad-Maia se desfăşoară duminică, 14 august, de la ora 20:30 ora României, ora 13:30 ora Canadei, în finala turneului WTA Toronto, un Masters de 1000 de puncte pe care românca deja l-a câştigat în două rânduri, 2016 şi 2018, după ce jucase şi pierduse finala din 2015.

ADVERTISEMENT

Finala National Bank Open, cum este noua denumire după sponsorul oficial a fostei Rogers Cup, se va derula pe terenul Central al turneului de la Toronto şi se va desfăşura cu casa închisă, toate locurile disponibile fiind ocupate. Simona va avea parte pentru ultima oară de aportul substanţial al celor peste o sută de români prezenţi meci de meci, număr care fiind vorba de partida pentru trofeu ar putea creşte mult mai mult.

Cine transmite la TV partida Simona Halep – Beatriz Haddad-Maia

Partida Simona Halep – Beatriz Haddad-Maia se joacă duminică, 14 august, de la ora 20:30, ora României, ora 13:30 ora Canadei, în finala Mastersului de 1000 de puncte de la Toronto şi va putea fi vizionată în direct şi în exclusivitate pe canalul Digi Sport 2. Dar o mai puteţi urmări şi dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Finala Mastersului de la Toronto va beneficia de o zi frumoasă, cu cer mai mult senin şi o temperatură excelentă pentru sport, de numai 24 de grade la ora prânzului. Va exista totuşi un inconvenient, care a cam supărat pe toată perioada de desfăşurare a turneului, umiditatea din  atmosferă, care se menţine la cote ridicate, în jur de 75 la sută.

Simona Halep, multe erori la serviciu şi mulţi nervi în semifinala cu Jessica Pegula

Simona Halep s-a calificat în prima finală de când antrenor îi este francezul Patrick Mouratoglou dar în partida câştigată după mai bine de două ore în semifinală, în faţa americancei Jessica Pegula, dincolo de lucrurile bune au existat şi probleme reale care trebuie remediate urgent pentru a avea vreo şansă la US Open.

ADVERTISEMENT

Ca şi în precedentele partide Simona a comis foarte multe duble greşeli, având şi un procentaj destul de scăzut la primul serviciu. În plus, constănţeanca a avut multe momente în care nu şi-a putut stăpâni nervii, racheta fiind cea care a avut cel mai mult de suferit de pe urma manifestărilor Simonei. Halep a revenit în top 10, poate urca până pe 6 dacă se va impune la Toronto, dar aceste lucruri trebuie remediate cât mai repede posibil.

Cote la pariuri la jocul Simona Halep – Beatriz Haddad-Maia

Casele de pariuri îi acordă Simonei Halep prima şansă în finala turneului Masters de 1000 de puncte de la Toronto, în faţa braziliencei Beatriz Haddad-Maia. 1,55 este cota pe care a primit-o Simona pentru vicorie,faţă de 2,75 cât are Haddad-Maia pentru a câştiga ea trofeul. Un set luat de sud-americană ajunge la cota de 1,75.

ADVERTISEMENT

Sunt trei întâlnirile directe dintre cele două finaliste. Până anul acesta, la ‘Birmingham, Simona conducea cu 2-0, dar pe iarba turneului englez premergător Wimbledonului, s-a impus brazilianca, după o superîncleştare de trei seturi: 2-6, 6-3, 4-6. Dacă îşi va lua revanşa Simona va urca în clasamentul WTA până pe locul 6!

ADVERTISEMENT