Sport

Vești proaste înainte de Wimbledon! Simona Halep s-a retras din semifinalele turneului WTA de la Bad Homburg. Prima reacție a româncei

Simona Halep a anunțat organizatorii turneului de la Bad Homburg că nu va mai juca semifinala cu Bianca Andrescu, care ar fi trebuit să se dispute azi.
24.06.2022 | 13:33
Vesti proaste inainte de Wimbledon Simona Halep sa retras din semifinalele turneului WTA de la Bad Homburg Prima reactie a romancei
Simona Halep - Bianca Andreescu Live video ora 15:30 în semifinale la Bad Homburg. Pentru a doua finală din acest an. Foto: World Tennis.com
ADVERTISEMENT
24-06-2022
10:39

Prima reacție a Simonei Halep după ce s-a retras din semifinalele turneului WTA de la Bad Homburg

Simona Halep s-a retras din semifinalele turneului WTA de la Bad Homburg (Germania), unde urma să o întâlnească vineri pe Bianca Andreescu, jucătoarea din Canada cu orgini românești. Ea a acuzat o accidentare la gât.

„Când m-am trezit dimineață, aveam gâtul blocat! Acest lucru nu îmi permite să concurez la cel mai înalt nivel”, a declarat Simona pentru canalele oficiale ale turneului.

24-06-2022
10:32

Simona Halep s-a accidentat la antrenament și a părăsit întrecerea de la Bad Homburg

Cotată cu șansa a patra la câștigarea turneului WTA 250 de la Bad Homburg, Simona Halep a fost obligată să declare forfait după ce s-a accidentat la gât.

Astfel, meciul din semifinale, contra jucătoarei Bianca Andreescu a fost anulat, canadianca cu origini românești fiind prima finalistă.

Halep a luat decizia de a abandona duelul cu Andreescu pentru a nu risca o accidentare mai gravă înainte de Wimbledon. Canadianca va lupta pentru trofeu cu învingătoarea din cealaltă semifinală, dintre Alize Cornet și Caroline Garcia.

Meciul Simona Halep – Bianca Andreescu are loc vineri, 24 iunie, cu începere de la ora 15:30, în cadrul primei semifinale a turneului de tenis pe iarbă de la Bad Homburg, Germania. Este un turneu WTA dotat cu 250 de puncte și premii în valoare de 240.000 de dolari. Este a doua semifinală consecutivă pentru Simona Halep, după cea de la Birmingham, pierdută la mare luptă, cu 1-2, în fața braziliencei Beatriz Haddad-Maia.

Unde se joacă meciul Simona Halep – Bianca Andreescu, în semifinalele turneului WTA de la Bad Homburg

Întâlnirea Simona Halep – Bianca Andreescu se dispută vineri, de la ora 15:30, în prima semifinală a turneului de tenis pe iarbă de la Bad Homburg. În a doua semifinală, de la ora 19:00, se va derula un duel sută la sută francez, între Alize Cornet și Caroline Garcia. Sâmbătă este programată finala turneului, deoarece luni începe marele Grand-Slam de la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a simțit excelent în localitatea germană aflată la poalele munților Taunas și a ținut să mulțumească publicului pentru felul deosebit de prietenos cu care a fost primită la fiecare meci. Este prima dată când Halep este prezentă la Bad Homburg, după ce a intenționat să facă acest lucru în premieră anul trecut, a venit, dar nu a putut juca, nefiind complet recuperată.

Cine transmite partida Simona Halep – Bianca Andreescu

Partida Simona Halep – Bianca Andreescu se joacă vineri, 24 iunie, de la ora 15:30, în prima semifinală a turneului de 250 de puncte din localitatea germană Bad Homburg și este transmisă în direct pe micile ecrane în exclusivitate pe canalul Digi Sport 2. O mai puteți urmări și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Problema cu care se pot confrunta organizatorii și jucătoarele ajunse în penultima fază, atât la simplu cât și la dublu, ar putea fi una serioasă și independentă de ei. Meteorologii anunță o zi de vineri, 24 iunie, cu temperaturi care nu vor depăși 18 grade și cu mari șanse de a ploua în reprize, ceea ce ar putea perturba serios programul.

Simona, evoluție ca pe vremuri cu Anisimova

Această situație provocată de capriciile vremii a făcut și la Birmingham să fie amânate pentru a doua zi semifinalele, urmând ca finala să aibă loc câteva ore mai târziu. Halep a jucat duminică la prânz, în loc de sâmbătă și a ratat finala la mare luptă. A fost a doua semifinală din acest an, acum e a treia, Simona câștigând la început de an turneul  pregătitor de la Melbourne.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a avut în sferturi un adversar din rândul jucătoarelor de valoare, americanca Amanda Anisimova, dar a făcut un meci perfect, ca pe vremuri. A obținut o victorie de-a dreptul zdrobitoare, rivala nereușind în două seturi să adune ghemuri cât pentru un set la un loc. A fost cel mai bun joc al Simonei de la începutul colaborării cu antrenorul Patrick Mouratoglou.

Cote la pariuri la jocul Simona Halep – Bianca Andreescu

După meciul aproape perfect făcut de Simona în fața Anisimovei, casele de pariuri merg din nou destul de decis pe victoria româncei în partida cu jucătoarea canadiancă de origini românești, Bianca Andreescu. 1,50 este cota la victorie pentru Simona, față de 2,70 cât a primit Bianca. Cota pentru un set în meci Andreescu este de 1,75.

ADVERTISEMENT

Cele două jucătoare au mai stat față în față o singură dată, la finala Turneului Campioanelor din 2019. S-a impus Simona cu scorul de 2-1, la capătul unui meci echilibrat și spectaculos. La această oră, Bianca Andreescu a căzut pe locul 64 WTA ca urmare a faptului că a fost multă vreme accidentată și nu a putut fi prezentă la competiții.

ADVERTISEMENT