Sport

Let’s go, Simo! Cât costă să fii alături de Simona Halep la Indian Wells, primul mare turneu al primăverii

Simona Halep revine pe teren, la începutul lunii martie, la turneul de la Indian Wells. Cât costă să fii alături de cea mai bună jucătoare de tenis a României la competiţia din SUA
28.02.2022 | 22:58
Lets go Simo Cat costa sa fii alaturi de Simona Halep la Indian Wells primul mare turneu al primaverii
Cât costă un bilet la meciurile Simonei Halep la Indian Wells
ADVERTISEMENT

A venit vremea marilor turnee din Statele Unite ale Americii, unde Simona Halep vrea să dea marea lovitură. Românca şi-a anunţat prezenţa la Indian Wells (7-20 martie) şi Miami (21 martie-3 aprilie), competiţiile de top din lumea tenisului în luna martie. Indiferent de locul unde joacă, fostul număr 1 mondial are parte de un contingent important de fani. FANATIK prezintă cât te costă ca să fii alături de Simona Halep la primul turneu al primăverii.

Costuri ridicate pentru drumul spre Indian Wells, primul turneu al primăverii pentru Simona Halep

Un drum cu avionul până în Statele Unite ale Americii este o investiţie costisitoare, iar faptul că turneul de la Indian Wells se dispută pe Coasta Vestică nu ajută prea mult. Cel mai ieftin bilet de avion, pe ruta Bucureşti – Los Angeles, costă în jur de 2.900 de lei, însă durata drumului este de aproape 24 de ore, cu o escală de 8 ore la Istanbul.

ADVERTISEMENT

Un zbor mai rapid are un preţ puţin mai mare, aproape 3.400 de lei, însă durata călătoriei este un mare avantaj. Cu o escală scurtă, de aproape 2 ore, ajungi în Los Angeles după 15 ore şi 50 de minute. Ajuns în cel mai cunoscut oraş de pe Coasta de Vest, drumul până la Indian Wells, micuţul oraş care găzduieşte marele turneu, pare unul foarte rapid şi poate fi parcurs în aproape 3 ore şi 30 de minute.

Cu autocarul, variantele sunt destul de ieftine, cu preţuri între 9 şi 16 dolari (aproximativ 40-70 de lei). Pentru cei cu dare de mână există şi varianta unei curse pe calea aerului, între Los Angeles şi Palm Springs, oraş aflat la aproape 28 de kilometri de Indian Wells. Preţul unui bilet variază, în funcţie de compania aeriană, între 95 şi 320 de dolari (aproximativ 414-1.392 de lei).

ADVERTISEMENT

Pentru a putea intra pe teritoriul Statelor Unite ale Americii este necesară viza. Toate condiţiile de călătorie, actualizate, pot fi consultate pe site-ul Minsterului Afacerilor Externe, dar şi la Ambasada SUA din România.

Preţuri uriaşe pentru cazare

Pe lângă costurile ridicate pentru călătorie, cine ajunge în Indian Wells trebuie să se aştepte la cheltuieli uriaşe şi pentru cazare. Prin aplicaţia Airbnb, o cameră poate fi închiriată cu 124 de lei pe noapte, iar preţurile urcă până la 700-800 de lei. Costurile sunt mici dacă te cazezi în Palm Springs, unde o cameră de hotel costă de la 320 de lei pe noapte, iar variantele sunt mai multe.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cazarea la un hostel este o altă variantă care poate fi luată în calcul, iar preţurile aici sunt mai mici, între 100 şi 250 de lei pe noapte, în funcţie de cerinţele clientului. În plus, pe site-ul oficial al turneului, organizatorii au câteva oferte prin care poţi cumpăra bilete şi cazare. Pachetele încep de la 450 de dolari pentru două nopţi şi tichete la meciurile din două zile de la turneu.

Cât costă un bilet la Indian Wells

Cum Indian Wells este primul turneu major al primăverii, biletele se vând ca pâinea caldă. Pentru primele două zile, 7 şi 8 martie, când au loc meciurile din calificări, intrarea este liberă. În prima zi a turneului, pe 9 martie, un tichet fără loc rezervat costă 20 de dolari, însă fără acces pe arena principală, unde preţurile sunt între 45 şi 480 de dolari.

ADVERTISEMENT

Preţurile biletelor cresc în funcţie de faza turneului, astfel că, la finală, cel mai ieftin bilet costă 70 de dolari, în timp ce tichetul cel mai scump ajunge la 875 de dolari. Cel mai ieftin abonament, pe durata întregului turneu, costă, pe arena principală, 750 de dolari, iar locurile sunt în înaltul tribunei. Cu 6.400 de dolari îţi poţi achiziţiona un abonament în rândurile de jos, la nivelul terenului.

Suveniruri de la Indian Wells

Pe lângă experienţa meciurilor de la Indian Wells, magazinele oficiale ale turneului oferă o gamă de produse, pentru toate buzunarele. Un creion cu sigla competiţiei costă 4 dolari, în timp ce un breloc îţi scoate 3 dolari din buzunar. Preţurile sunt accesibile şi la tricouri, între 20 şi 54 de dolari. Un hanorac, pentru serile mai friguroase de la Indian Wells poate fi achiziţionat cu 100 de dolari.

În plus, de-a lungul turneului, parteneri sau sponsori ai Indian Wells au magazine în cadrul complexului, de unde poţi cumpăra diferite suveniruri, unele la preţuri foarte mici. De asemenea, de pe anumite site-uri îţi poţi cumpăra echipamentul Simonei Halep, cu preţuri între 30 şi 80 de dolari.

Simona Halep, victorioasă în 2015

Simona Halep va fi la a 11-a participare la turneul de la Indian Wells, pe care l-a câştigat în 2015. În urmă cu şapte ani, fostul număr 1 mondial o învingea pe Jelena Janković, scor 2-6, 7-5, 6-4. Atunci, în semifinale, românca beneficia de retragerea Serenei Williams, principala favorită, înainte de startul meciului. Pentru succesul din 2015, Simona s-a ales cu un cec în valoare de 900.400 de dolari.

La Indian Wells, Simona Halep a mai jucat două semifinale, în 2014 şi 2018. La ediţia din 2021, organizată în octombrie, românca a părăsit competiţia în turul 3, când a fost eliminată surprinzător de Aliaksandra Sasnovich. Fostul număr 1 mondial are un palmares de 25 de victorii şi 9 înfrângeri la Indian Wells.

Trei turnee în SUA, în primăvară

Pe lângă Indian Wells, Simona Halep este înscrisă la WTA Miami şi WTA Charleston. La turneul de la Miami, românca a participat de 9 ori, însă nu a reuşit niciodată să câştige trofeul, cel mai bun rezultat fiind semifinala de la ediţia din 2015. La WTA Charleston, Simo va bifa o premieră, urmând să fie prima ei participare la turneul programat să se dispute în perioada 4-10 aprilie.

ADVERTISEMENT
Tags: