Simona Halep

Presa internaţională după eşecul lui Halep: “N-a dormit toată noaptea după ce a devenit numărul 1 şi s-a văzut”

Simona Halep - Caroline Garcia a fost finala puternicului turneu Masters de la Beijing, dotat cu premii în valoare de 6.381.679 de dolari. A fost o finală de mare clasă, în care ambele combatante...
08.10.2017 | 18:09
Presa internationala dupa esecul lui Halep Na dormit toata noaptea dupa ce a devenit numarul 1 si sa vazut
ADVERTISEMENT

Simona Halep – Caroline Garcia a fost finala puternicului turneu Masters de la Beijing, dotat cu premii în valoare de 6.381.679 de dolari. A fost o finală de mare clasă, în care ambele combatante au fost la un nivel ridicat, dar care a revenit franţuzoaicei în două seturi: 6-4, 7-6. Caroline Garcia devine astfel prima jucătoare care reuşeşte să câştige ambele turnee majore din China, Wuhan şi Beijing în acelaşi an şi a urcat acum pe locul 9 în ierahia WTA, având şanse reale să prindă Turneul Campioanelor în detrimentul britanicei Johanna Konta. Simona Halep a avut multe momente foarte bune, a servit cu un procent ridicat de reuşită, dar nu a izbutit în al doilea set să valorifice moment favorabil la scorul de 3-3, când a avut 40-0 pe serviciul lui Garcia, a fost egalată şi a ratat în acel game nu mai puţin de 9 mingi de a face break!

Cum de luni românca va deveni oficial cel de-al 25-lea număr 1 din istoria tenisului feminin, presa internaţională a tratat cu multă atenţie finala de la Beijing şi a scos în relief performanţa deosebită a franţuzoaicei, aceasta ocupând înainte de turneul din capitala Chinei locul 15 WTA. Halep va primi pentru finala de la Beijing 636.300 dolari şi 650 de puncte WTA, iar Garcia va fi recompensată cu 1.271.525 dolari şi 1.000 puncte. Românca a părut la un moment dat extenuată după efortul despus în meciurile precedente, ea solicitând în al doilea set intervenţia echipei medicale, dar a revenit şi a continuat meciul.

ADVERTISEMENT

Meciul Simona Halep – Caroline Garcia a fost analizat cu atenţie

Mundo Deportivo: ”Caroline Garcia câştigă al doilea turneu consecutiv, la Beijing, contra Simonei Halep. Caroline Garcia s-a impus lejer în faţa numărului 1 mondial la doar o săptămână după ce a câştigat turneul de la Wuhan”.

France 24: ”Simona Halep a recunoscut că a fost prea încântată să doarmă după ce a urcat pe locul 1 în lume şi a spus că astfel performanţa ei de duminică, când a pierdut finala China Open, a fost afectată. Halep a fost învinsă de Caroline Garcia, 6-4, 7-6 (7/3)”

ADVERTISEMENT

BBC: ”Caroline Garcia a câştigat contra noului numărul 1 mondial, Simona Halep. Franţuzoaica a câştigat China Open şi a depăşit-o pe Johanna Konta în cursa pentru Singapore. Halep a pierdut nenumărate oportunităţi în setul secund înainte ca franţuzoaica să lovească pe final şi să câştige”

WTA: ”Caroline Garcia a devenit prima jucătoare care să reuşească să câştige dublul turneu chinezesc Wuhan/Beijing, după ce a eliminat noul număr 1 mondial, Simona Halep. Numărul 15 WTA a şocat lumea cu victoria ei”.

ADVERTISEMENT

Marca: ”Franţuzoaica Caroline Garcia a câştigat turneul din China în faţa numărului 1 mondial. Garcia şi-a extins seria de victorii la 11 meciuri şi a mai câştigat astfel un trofeu după succesul de la Wuhan”.

Tags: