Simona Halep

Halep, contract infim cu Nike în comparaţie cu Serena sau Şarapova!

Simona Halep a semnat cel mai mare contract de publicitate de când joacă tenis, însă veniturile ei sunt mult mai mici, comparativ cu alte jucătoare care se află sub contract cu marele brand american.
14.02.2018 | 12:41
Halep contract infim cu Nike in comparatie cu Serena sau Sarapova

Simona Halep reprezintă actualmente cea mai constantă sportivă din circuitul feminin, însă din punct de vedere al marketingului e la o distanţă mare în spatele unor jucătoare mai slab cotate. Acest lucru a reieşit şi dintr-o analiză Forbes, confirmând spusele Martinei Navratilova. 

“Sper că cei de la Adidas regretă acum. Iar dacă Simona nu-şi va găsi un sponsor înseamnă că ceva este într-adevăr în neregulă cu tenisul! Care e problema? Pentru că este româncă? Pentru că nu e înaltă şi blondă? Simona este o femeie remarcabilă, cu o mare personalitate! Este foarte profesionistă, atât pe teren, cât şi în afara lui, iar fanii o iubesc. Ea este genul de femeie pe care o vrem drept model pentru copiii noştri. Nu înţeleg de ce nicio companie nu s-a trezit încă să spună: «Aceasta este sportiva pe care ne mândrim să o sprijinim!»”, spunea câştigătoarea a 18 titluri de Grand Slam  într-un interviu pentru Le Temps.

Cât câştigă Simona Halep comparativ cu Serena Williams şi Maria Şarapova

Constănţeanca s-a arătat încântată de faptul că s-a înţeles cu marele brand american, semnând o înţelegere care îi va aduce în cont, anual, 2 milioane de dolari. Simona a obţinut astfel o mărire de 700.000 de euro faţă de parteneriatul pe care îl avea cu Adidas. Totuşi, suma primită din partea Nike e foarte mică, dacă o comparăm cu contractele de care beneficiază Maria Şarapova şi Serena Williams.

Rusoaica a semnat în 2010 cu Nike, urmând să încaseze 50 de milioane lire sterline până la finalul acestui an. Un calcul simplu indică faptul că, anual, Şarapova primeşte aproape 8,5 milioane de dolari. Serena Williams şi-a prelungit în 2013 acordul cu Nike pentru încă cinci ani. Valoarea totală a înţelegerii? 40 de milioane de dolari, sumă la care se adaugă şi diverse bonusuri. Ceea ce înseamnă că şi Serena încasează peste 8 milioane de dolari pe an din partea celor de la Nike. Chiar şi aşa însă, Halep rămâne printre cel mai bine plătiţi oameni din sportul românesc, ea câştigând până acum peste 23 de milioane de dolari din tenis.