Sporturi

Simona Halep, cea mai bună la retur în 2018! Cifrele spun tot

20.12.2018 | 15:30
Simona Halep cea mai buna la retur in 2018 Cifrele spun tot

Simona Halep este cea mai bună la retur în 2018. Simona Halep este fără doar şi poate cea mai bună sportivă din circuitul feminin de tenis la momentul actual, iar aspectele la care sportiva noastră excelează sunt destul de multe. Dacă serviciul reprezenta o problemă în trecut, lucrurile din acest punct de vedere s-au îmbunătăţit considerabil în ultimii ani.

Pe partea de retur însă, foarte puţine jucătoare se pot lăuda cu cifrele reprezentantei noastre. Românca din fruntea clasamentului mondial a câștigat aproape jumătate dintre game-urile jucate pe serviciul jucătoarelor aflate de cealaltă parte a fileului. Constănţeanca în vârstă de 27 de ani este urmată în această ierarhie de una dintre revelațiile anului, Daria Kasatkina (10 WTA) și de marea rivală din acest sezon, Sloane Stephens (6 WTA).

Simona Halep este cea mai bună la retur în 2018

Liderul mondial din WTA este prima în lume şi atunci când se află la retur

De partea cealaltă, la serviciu, Simona Halep nu se află în Top 5. Pe primul loc în această ierarhie este nemţoaica Julia Goerges, care a avut de asemenea un an foarte bun în circuit. Ea este urmată de cehoaica Pliskova, iar pe locul al treilea este campioana de la Cincinnati, olandeza Kiki Bertens. Pe locurile patru şi cinci sunt clasate Ashleigh Barty şi campioana de la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, japoneza Naomi Osaka.

În această perioada, Simona se pregăteşte pentru noul sezon competiţional care va lua startul pentru ea în a doua săptămână a noului an, în cadrul competiţiei de la Sydney. Anul trecut, sportiva noastră a preferat să evolueze în prima săptămână a anului la Shenzhen, în China, acolo unde s-a impus atât la simplu, cât şi la dublu, alături de Irina Begu. Ea se pregăteşte actualmente în compania căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu, după ce la începutul lunii noiembrie, Darren Cahill a anunţat că nu va mai continua să o antreneze pe constănţeancă.

Tags: