Sport

Simona Halep, cea mai drastică scădere în clasamentul WTA de când a fost suspendată. Sorana Cîrstea a urcat nouă locuri după Indian Wells

Simona Halep a suferit cea mai drastică scădere în clasamentul WTA de când a primit suspendarea provizorie. Sorana Cîrstea a urcat nouă poziții după Indian Wells.
20.03.2023 | 10:57
Simona Halep cea mai drastica scadere in clasamentul WTA de cand a fost suspendata Sorana Cirstea a urcat noua locuri dupa Indian Wells
Simona Halep a suferit cea mai drastică scădere în clasament de când este suspendată. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep se confruntă cu cea mai drastică scădere în clasamentul WTA de când a fost sancționată provizoriu pentru dopaj. Fostul lider în tenisul feminin a pierdut punctele obținute anul trecut la Indian Wells și a ieșit din Top 20 WTA. De cealaltă parte, Sorana Cîrstea a urcat nouă locuri în ierarhie, grație sferturilor de finală atinse la turneul din California.

Simona Halep, cea mai drastică scădere în clasament. Sportiva din România a coborât pe locul 25 WTA

Simona Halep a coborât până pe locul 25 în ierarhia WTA, după turneul de la Indian Wells. Suspendată provizoriu pentru dopaj, campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 nu și-a putut apăra punctele cucerite anul trecut când a atins faza semifinalelor.

ADVERTISEMENT

Astfel, după ultima actualizare, sportiva născută în Constanța a înregistrat o scădere în clasament de pe 19 până pe 25, cu 1565 de puncte. Din luna august până în prezent, cea mai titrată tenismenă din România a înregistrat o coborâre în clasament de 18 locuri.

Pentru iubitorii tenisului urmează turneului WTA de la Miami, competiție la care Simona Halep nu a luat starul anul trecut din cauza unei accidentări la coaspa piciorului stâng, astfel nu are puncte de apărat.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a urcat nouă locuri în clasamentul WTA, după Indian Wells

Deși este suspendată și fără meci de la sfârșitul lunii august 2022, Simona Halep continuă să fie prima rachetă a României. Următoarea în clasament este Irina Begu, care a urcat patru locuri până pe locul 34, cu 1288 de puncte. Sportiva din România a pierdut în primul tur la Indian Wells împotriva Lindei Noskova, scor 7-6(7), 6-1.

Jucătoarea de 32 de ani va lua startul pe tabloul de la Miami, unde o va înfrunta în primul tur pe Alexandra Eala (220 WTA, 17 ani), beneficiară a unui „wild-card”. Următoarea româncă în clasament este Ana Bogdan. Jucătoarea născută la Sinaia a coborât trei locuri până pe 60, cu 956 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT

Cea mai câștigată după Indian Wells este Sorana Cîrstea, datorită performanței de a ajunge până în sferturile de finală. Sportiva din România a fost eliminată în minimum de seturi de liderul Iga Swiatek. „Sori” a urcat de pe locul 83 până pe locul 74 cu 838 de puncte WTA.

Gabriela Ruse și Irina Bara se mai află în Top 200 WTA

Gabriela Ruse a urcat două locuri în clasament până pe 145, cu 455 de puncte WTA. Campioana de pe zgura de la Hamburg în 2021 a revenit cu precizări după ce anunțase inițial că se retrage din echipa României de Billie Jean King Cup. „Tricolorele” înfruntă Slovenia pentru calificarea la turneul final în weekend-ul 14-15 aprilie în deplasare.

ADVERTISEMENT

În Top 200 WTA se mai află și Irina Bara, care a coborât patru poziții în ierarhie până pe 197, cu 339 de puncte. Gabriela Lee și Jaqueline Cristian ocupă locurile 201 și 202, ambele la egalitate de puncte (326).

La Miami va fi prezentă și Sorana Cîrstea care o va întâlni în primul tur pe Contreras Gomez, jucătoare venită din calificări. Dacă va accede în manșa secundă, „Sori” va da piept din nou cu Garcia pe care a învins-o în optimile de la Indian Wells. Ana Bogdan o va înfrunta în primul meci la Miami pe Montgomery.

ADVERTISEMENT