Sport

Simona Halep, coborâre abruptă în clasamentul mondial. Pe ce loc va fi românca după înfrângerea de la WTA Dubai

Simona Halep a ajuns până în semifinalele turneului de la Dubai, însă înfrângerea în fața Jelenei Ostapenko îi va aduce o coborâre importantă în clasamentul WTA ce va fi publicat luni, 21 februarie.
18.02.2022 | 16:54
Simona Halep coborare abrupta in clasamentul mondial Pe ce loc va fi romanca dupa infrangerea de la WTA Dubai
ADVERTISEMENT
18-02-2022
14:54

Halep ajunge pe locul 27 WTA

Înfrângerea în fața Jelenei Ostapenko, coroborată cu calificarea rusoaicei Veronika Kudermetova în finala de la WTA Dubai, o va face pe Simona Halep să coboare vertiginos în clasamentul mondial.

Astfel, începând de luni, 21 februarie, românca va ocupa locul 27 în ierarhia WTA.

Simona Halep a început săptămâna pe locul 23, însă situaţia a stat cu totul altfel în clasamentul live. Fostul număr 1 mondial a avut de apărat 470 de puncte, exact cele obţinute la ediţia din 2020 a turneului de la Dubai, pe care l-a câştigat. Acum, românca a ajuns în semifinale şi trebuie să câştige trofeul pentru a se apropia de Top 20.

Ce scenarii are la îndemână Simona Halep, în clasamentul WTA, la turneul de la Dubai

După victoria din meciul cu Ons Jabeur, scor 6-4, 6-3, Simona Halep a primit 185 de puncte şi a ajuns la 1.832 de puncte, astfel că ocupă, în clasamentul live, locul 26. Lucrurile se vor schimba în cazul unui succes în semifinala cu Jelena Ostapenko.

ADVERTISEMENT

Simona Halep ar ajunge la 1.952 de puncte în cazul calificării în finala WTA Dubai 2022 şi va trece pe locul 25, în locul lui Elise Mertens. În eventualitatea câştigării trofeului, românca ar urca pe locul 21, cu 2.117 puncte, la 88 de puncte în spatele Elenei Rybakina, ocupanta poziţiei a 20-a.

Ce se întâmplă în cazul unei înfrângeri

O înfrângere în meciul cu Jelena Ostapenko ar însemna că Simona Halep rămâne cu cele 1.832 de puncte şi ar trebui să aştepte finalul celei de-a doua semifinale pentru a afla locul ocupat în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

Dacă Veronika Kudermetova o va învinge pe Marketa Vondrousova, iar Simona Halep pierde meciul cu Jelena Ostapenko, românca va ocupa locul 27. Rusoaica este imediat în spatele fostului lider mondial, la o distanţă de 72 de puncte.

  • Simona Halep ajunge pe locul 21 dacă va câştiga turneul
  • Simona Halep ajunge pe locul 25 dacă va pierde finala, iar Veronika Kudermetova este eliminată în semifinale
  • Simona Halep rămâne pe locul 26 dacă va pierde finala, iar Veronika Kudermetova câştigă trofeul
  • Simona Halep rămâne pe locul 26 dacă va pierde în semifinale, iar Veronika Kudermetova este eliminată în semifinale
  • Simona Halep coboară pe locul 27 dacă va pierde în semifinale, iar Veronika Kudermetova câştigă meciul din semifinale
ADVERTISEMENT

Simona Halep şi Jelena Ostapenko, la al treilea meci direct

Simona Halep şi Jelena Ostapenko se întâlnesc din nou după cinci ani. În 2017, cele două s-au duelat în finala Roland Garros, când jucătoarea din Letonia a produs o mare surpriză şi a câştigat trofeul.

Apoi, în toamna lui 2017, Simona Halep şi-a luat revanşa, în semifinalele WTA Beijing, iar acea victorie i-a adus locul 1 în clasamentul WTA, după mai multe tentative nereuşite.

ADVERTISEMENT

Acum, Simona Halep şi Jelena Ostapenko se întâlnesc în semifinalele WTA Dubai, iar meciul a fost precedat de câteva săgeţi la conferinţele de presă de la finalul meciurilor din sferturi. “Războiul” l-a început jucătoarea din Letonia, care a amintit meciul din finala Roland Garros, când, conform spuselor ei, românca nu i-a făcut faţă.

Simona Halep mai participă la un turneu în luna februarie

Pentru Simona Halep, după WTA Dubai, urmează turneul de la Doha, cea mai importantă competiţie a lunii februarie. În Qatar, sportiva de 30 de ani nu va mai fi cap de serie, linia fiind trasă la Jelena Ostapenko, cap de serie numărul 16, ocupanta locului 21 în clasamentul WTA din 14 februarie.

După WTA Doha, Simona Halep ar urma să revină pe teren la Indian Wells, turneu care se va disputa în perioada 7-20 martie. Apoi, românca va merge la WTA Miami, al doilea turneu de 1.000 de puncte al lunii.

La începutul lunii aprilie, Simona Halep este înscrisă la WTA Charleston, ceea ce ar însemna prima participare a fostului număr 1 mondial la turneul american.

ADVERTISEMENT