Sport
notix pixel id

Simona Halep ocupă cea mai slabă poziție în clasamentul WTA, în ultimii 9 ani. Pe ce loc se situează românca la finalul anului

WTA a dat publicității clasamentul mondial, iar Simona Halep ocupă cea mai slabă poziție din ultimii 9 ani. Din 2012 nu a mai fost atât de jos fostul lider mondial.
22.11.2021 | 09:56
Simona Halep ocupă cea mai slabă poziție în clasamentul WTA, în ultimii 9 ani. Pe ce loc se situează românca la finalul anului
Simona Halep încheie anul competițional 2021 pe locul 20 în lume
ADVERTISEMENT

Cea mai bună jucătoare română de tenis din toate timpurile, Simona Halep, va încheie sezonul 2021 pe cea mai slabă poziție din ultimii 9 ani.

Deși se menține pe locul 20, conform clasamentului dat publicității, luni, de WTA, românca nu a mai fost atât de jos în ierarhia mondială de aproape un deceniu.

Simona Halep a ieșit din Top 10 prima oară după 8 ani

Tenismena Simona Halep a fost în ultimii ani una dintre cele mai constante jucătoare din circuitul mondial. De altfel, pentru prima oară din 2013, aceasta a ieșit din Top 10, anul acesta.

ADVERTISEMENT

Conform clasamentului oficial WTA, Halep încheie anul pe locul 20, ceea ce reprezintă cea mai slabă poziționare din 2012 încoace.

Anul amintit, românca l-a încheiat pe locul 37 în ierarhia mondială a jucătoarelor profesioniste de tenis.

ADVERTISEMENT

2021 a fost un an extrem de complicat pentru Simona Halep. Măcinată de accidentări, românca a trebuit să se retragă din mai multe turnee, iar la altele nici nu s-a putut prezenta.

Din pricina numeroaselor probleme fizice, sportiva de 30 de ani a ratat, între altele, participarea la Roland Garros, Wimbledon și turneul din cadrul Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Simona Halep promovează tenisul în Africa de Sud

Odată încheiat sezonul competițional, Simona Halep se axează pe evenimente de promovare a tenisului în țări în care această disciplină este mai puțin practicată.

Astfel, în perioada 18-19 decembrie, românca a fost invitată la ”Africa Cares Tennis Challenge”, un turneu demonstrativ în cadrul căruia se va duela Martina Hingis și Venus Williams.

ADVERTISEMENT

Dacă pe jucătoarea din Elveția nu a întâlnit-o niciodată într-un meci oficial, rivalitatea cu Venus Williams este una ce datează din 2012.

De-a lungul anilor cele două jucătoare, foste lidere mondiale, s-au înfruntat de 7 ori. De patru ori s-a impus Simona Halep, trei victorii revenindu-i jucătoarei din America.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik