Sport

Simona Halep coboară în clasamentul WTA după eliminarea de la US Open. Pe ce loc se situează românca

Eliminată prematur de la US Open, Simona Halep a coborât în ierarhia mondială WTA. Sportiva din țara noastră urmează să-și definitiveze programul în perioada următoare.
05.09.2022 | 13:35
Simona Halep coboara in clasamentul WTA dupa eliminarea de la US Open Pe ce loc se situeaza romanca
Simona Halep pierde teren în clasamentul mondial WTA după eliminarea din runda inaugurală de la US Open
ADVERTISEMENT

Forul mondial a dat publicității noul clasament WTA. Fostul lider mondial Simona Halep este în coborâre după eliminarea din runda inaugurală de la US Open.

Simona Halep coboară în clasamentul WTA, dar rămâne în Top 10

Cea mai valoroasă jucătoare de tenis a României, Simona Halep, a început ultimul turneu de Mare Șlem al anului, US Open, pe poziția a 7-a în clasamentul mondial WTA.

ADVERTISEMENT

Deși prestațiile de dinaintea întrecerii de la Flusihing Meadows au fost oscilante, organizatorii au nominalizat-o între capii de serie ai ediției 2022.

Fostul lider mondial nu a reușit să treacă, însă, de primul tur. Ucraineanca de 20 de ani Daria Snigur a învins-o cu 6-2, 0-6, 6-4. Înfrângerea neașteptată i-a adus româncei și o coborâre în ierarhia mondială.

ADVERTISEMENT

Astfel, Simona ocupă începând de azi locul 8 în lume, cu o poziție mai jos decât la precedenta actualizare. Având 3.025 de puncte, Halep ar putea fi depășită în această săptămână și de Aryna Sabalenka. Bielorusa are nevoie de o victorie în optimile US Open pentru a trece peste româncă, în clasament.

Dezamăgită de contraperformanța de la New York, Simona Halep nu și-a anunțat programul pentru perioada următoare

Bookmakerii i-au acordat Simonei Halep a doua cea mai bună cotă să câștige turneul de la Flushing Meadows. Și specialiștii în domeniu mizau pe o posibilă victorie a fostului lider mondial.

ADVERTISEMENT

Sfârșitul abrupt a aventurii americane a afectat-o pe Simona Halep. Jucătoarea declara după eliminarea din primul tur că nu știe ce va face în perioada următoare și că va avea o discuție în acest sens cu antrenorul Patrick Mouratoglou.

Până în acest moment Halep nu a confirmat participarea la nici un turneu din cele patru programate în  luna septembrie, în circuitul mondial.

ADVERTISEMENT

Românca stă bine în clasamentul Race, cel pe baza căruia se obține calificarea la Turneul Campioanelor, acesta fiind următorul obiectiv major al sportivei de 30 de ani.

ADVERTISEMENT