Sporturi

Simona Halep, comparată cu Nadal și Federer de un mare campion: „Abordează meciurile la fel ca ei”

18.01.2019 | 23:25
Simona Halep comparata cu Nadal si Federer de un mare campion Abordeaza meciurile la fel ca ei

Simona Halep se pregătește pentru confruntarea cu Venus Williams din turul III de la Australian Open. Sportiva noastră a avut parte de două meciuri epice până acum, iar presiunea crește în jurul său înaintea duelului cu una dintre cele mai experimentate jucătoare din circuit.

Halep a primit totuși încurajări din partea lui Mats Wilander, câștigător a șapte turnee de Mare Șlem și în prezent analist sportiv la Eurosport. Wilander a comparat-o pe Halep cu marii campioni din circuitele WTA și ATP în privința mentalității cu care ea intră pe teren.

Simona Halep, comparată cu Nadal și Federer de un mare campion

Nu cred că Simona se simte ca cea mai bună jucătoare din lume, ci doar că se simte mai bună decât jucătoarea de partea cealaltă a fileului – şi cred că asta contează. Are o abordare sănătoasă, similară lui Nadal şi Federer, cum că pe teren este doar ea şi adversara. Jucători precum Nadal, Serena şi Federer au abilitatea de a juca unu la unu cu atitudinea de „nu voi pierde contra ta”. Nu contează că adversarul este numărul 1 sau numărul 100. Aceasta este şi abordarea lui Halep şi cred că este una total respectabilă“, a  spus Mats Wilander.

Simona și Venus sunt pregătite pentru spectacol
Simona și Venus sunt pregătite pentru spectacol

Halep are 3-2 în duelurile cu Venus

Simona Halep live video online la Australian Open

Simona Halep și Venus Williams s-au mai întâlnit de cinci ori până acum, iar sportiva noastră a reușit trei victorii. Halep a câștigat precedentele două confruntări directe, pierzând doar șapte game-uri în ambele.

La fel ca Halep, și Venus Williams vine după dueluri stabilite în decisiv, cu Buzărnescu și cu Cornet. Venus nu a câștigat niciodată Australian Open, dar și-a trecut în CV două finale, una în 2003, iar cealaltă în urmă cu numai doi ani.

Anul trecut, Simona Halep a pierdut finala de la Melbourne în fața lui Caroline Wozniacki.