Simona Halep

Simona Halep, conferință de presă după eliminarea de la Turneul Campioanelor 2019: “Karolina Pliskova a fost puternică! Am avut ghinion în final, dar nici nu am jucat cel mai bun tenis”

01.11.2019 | 18:36
Simona Halep conferinta de presa dupa eliminarea de la Turneul Campioanelor 2019 Karolina Pliskova a fost puternica Am avut ghinion in final dar nici nu am jucat cel mai bun tenis
ADVERTISEMENT

Simona Halep a avut o conferință amplă după eliminarea de la Turneul Campioanelor, a patra consecutivă încă din grupe. De altfel, românca a jucat finala doar la prima participare, în 2014, când a fost învinsă de Serena Williams. Acum a vorbit despre ce urmează în 2020, colaborarea cu Darren Cahill, intervențiile australianului din meciul cu Pliskova și problemele de atitudine.

Simona Halep, conferință de presă după eliminarea de la Turneul Campioanelor 2019

“A fost un game ghinionist pentru mine, să spunem. Am avut 30-0, iar mingea a prins puțin linia. A fost un meci foarte dificil. Asta și pentru că nu am jucat cel mai bun tenis. Cu siguranță am fost acolo după acel prim set extrem de rapid. Am revenit în meci și la final am fost din nou aproape să revin. Ea a fost bună, a fost puternică, dar este greu să pierzi un asemenea meci. Am fost aproape să fac 3-0 în decisiv, a fost puțină presiune atunci, mai ales că jucam bine. Mi-am pierdut mintea atunci, am fost prea nervoasă, prea agitată. Dar nu am rămas în acea stare, cum s-a întâmplat de multe ori în trecut. Este un lucru pozitiv că am reușit să întorc meciul puțin de la 2-5. Mergem înainte”, a concluzionat Simona în conferința de presă de după eliminare.

ADVERTISEMENT

Halep a vorbit și despre intervențiile lui Darren Cahill, la ultima chiar spunându-i că este o rușine modul în care evoluează: “A fost un impact mare pentru mine intervenția lui Darren din decisiv. Dar sunt sigură că meritam acele cuvinte pentru că nu eram calmă. Am schimbat apoi atitudinea, toată lumea știe că lucrez la acest aspect. Am fost puțin nervoasă în acel moment și sunt sigură că l-am enervat și pe Darren”.

Reîncepe colaborarea full-time Simona Halep – Darren Cahill

Halep a discutat și despre revenirea full-time a lui Darren Cahill: “Simt că revenirea lui Darren va fi foarte importantă. Sunt mult mai încrezătoare pentru ceea ce va urma, sunt motivată. Rămân fresh mental, chiar dacă turnamentul s-a încheiat astfel. Nu mă simt extenuată, ca în 2018. Este un semn bun. Dar am nevoie de o vacanță, o vacanță în care să uit de tot și apoi voi fi pregătită de presezon.Cu siguranță nu voi face în Australia, este foarte greu pentru mine să stau acolo atât de mult, Australia nu este o opțiune”.

ADVERTISEMENT

Care este cea mai mare lecție din 2019? A fost întrebată Simona la conferința de presă: “Trebuie să fiu mult mai consistentă pentru antrenamente. Am avut momente bune și momente mai puțin bune în acest an. Poate pentru că am 6 ani în topul tenisului și nu am avut o pauză mai lungă de 3 săptămâni. Simt asta mental și fizic. Am făcut o treabă excelentă, chiar dacă nu a fost un an atât de bun. Am câștigat la Wimbledon, ceea ce face totul un 2019 bun. Nu sunt dezamăgită de acest sezon. Sunt entuziasmată pentru ceea ce va urma”.

Simt că nu m-am antrenat destul înainte de Turneul Campioanelor. Am fost accidentată, am avut probleme. După Asia nu am mai putut să joc. Dar acum sunt fericită că am fost în stare să joc aceste 3 meciuri dificile la cel mai înalt nivel. Sunt mândră de această săptămână în China. Dar nu sunt fericită de rezultate, acest turneu nu este pentru mine, în mod sigur nu este pentru mine.
Simona Halep