ADVERTISEMENT
Simona Halep

Simona Halep contribuie la dezvoltarea ”sportului alb” în România. A donat 20.000 de euro pentru proiectul “Tenisul în școala ta”

Autor: Adrian Baciu | 27.11.2019 | 16:52
Simona Halep contribuie la dezvoltarea ”sportului alb” în România. A donat 20.000 de euro pentru proiectul
Simona Halep contribuie la dezvoltarea ”sportului alb” în România. A donat 20.000 de euro pentru proiectul "Tenisul în școala ta”. Sursa foto: hepta.ro

Simona Halep, cel mai important sportiv al României din ultima jumătate de deceniu, reprezintă un exemplu pentru orice tânăr din țară care dorește să facă performanță în sport. Campioana de la Wimbledon se implică direct în procesul de atragere al tinerilor către ”sportul alb”. De curând, fostul lider WTA a donat o sumă substanțială de bani pentru sprijinirea unui proiect ce vizează atragerea tinerilor către tenis.

ADVERTISEMENT

Simona Halep contribuie la dezvoltarea ”sportului alb” în România. A donat 20.000 de euro pentru proiectul “Tenisul în școala ta”

În toamna anului 2019, Federația Română de Tenis a semnat cu Ministerul Educației Naționale un parteneriat care asigură continuarea proiectului ”Tenisul în școala ta”. ziare.com.

Cum se derulează acest proiect? Prin intermediul acestui proiect realizat de FRT în colaborare cu Ministerul Educației Naționale este vizată atragerea tinerilor către tenisul profesionist. Astfel, toate cluburile afiliate FRT pot să facă selecții în școli, și să desfășoare în incinta școlilor câte 1 oră de tenis pe săptămână. Scopul principal al proiectului ”Tenisul în școala ta” este acela de a-i face pe copiii care nu au ținut niciodată o rachetă în mână să facă primii pași în tenis într-un cadru organizat.

ADVERTISEMENT

Toate orele de tenis din proiectul ”Tenisul în școala ta” sunt gratuite pentru copii, iar baza materială necesară acestor ore de tenis în școală (rachete, mingi speciale, tușe, filee mobile) va fi asigurată de antrenorii implicați în această activitate, școala neavând nicio obligație în acest sens.

Simona Halep nu e la primul gest de mare campioană

În urmă cu câteva luni, Simona Halep a făcut un alt gest de mare campioană! După ce a primit un premiu de 3 mii de dolari pentru Fed Cup Heart Award, românca a decis să doneze banii fundației care îi poartă numele. Premiul a fost obținut în urma votului fanilor pe site-ul fedcup.com. Fostul lider mondial nu a ezitat o clipă și a anunțat că banii vor ajuta și alți copii să descopere tainele tenisului.

ADVERTISEMENT

Vreau să ajut copiii să descopere tenisul, astfel că aceşti bani vor ajunge acolo. Voi face tot ce îmi stă în putere pentru ca Fundaţia Simona Halep să crească pentru a ajuta cât mai mult posibil, a declarat Simona Halep la puține momente după ce a primit cecul. A 4-a jucătoare de tenis a lumii a câștigat premiul în urma evoluției de la Ostrava, din februarie, acolo unde România a învins cu 3-2 reprezentativa Cehiei, în sferturile de finală din Fed Cup.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!