Sport

Simona Halep, cotată ca a doua favorită la Roland Garros 2022. Când e tragerea la sorți și șansele de a reveni în top 10 WTA

Simona Halep are un sezon încă neconvingător, dar poate da lovitura la Roland Garros 2022. Este cap de serie 19, dar bookmakerii o văd ca favorită 2 a competiției.
17.05.2022 | 10:32
Simona Halep cotata ca a doua favorita la Roland Garros 2022 Cand e tragerea la sorti si sansele de a reveni in top 10 WTA
Simona Halep are toate motivele să spere la un rezultat bun la Roland Garros 2022. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sferturi de finală la Madrid și turul 2 la Roma pentru Simona Halep în sezonul de zgură. Performanțe deloc mulțumitoare pentru jucătoarea care nu demult era considerată cea mai bună din lume pe această suprafață. Chiar și așa, au fost suficiente pentru a o aduce înapoi în top 20 WTA. Urmează Roland Garros, marele obiectiv pentru această perioadă.

Simona Halep, fără puncte de apărat la Roland Garros 2022. Poate să revină în top 10 WTA cu un rezultat bun și să facă un pas spre Turneul Campioanelor

Roland Garros 2022 este șansa Simonei de a-și continua revenirea spre top 10 WTA. Sunt 2000 de puncte puse în joc, iar românca nu are nimic de apărat din sezonul trecut. A fost nevoită să absenteze de la ediția precedentă de French Open din cauza unei accidentări. Spre deosebire de ea, majoritatea jucătoarelor au multe puncte de apărat.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a dezamăgit până acum în sezonul de zgură, în special la Roma, Simona Halep stă încă foarte bine într-un clasament considerat “al adevărului” în tenis: WTA Race. Este în acest moment pe locul 9 și își poate face calculele pentru o revenire la Turneul Campioanelor. Marja este foarte mică în acest moment de la locul 2 în jos.

Pentru că modul la care Iga Swiatek a dominat circuitul în această primă parte a sezonului aduce aminte izbitor de perioada în care Serena Williams se distra cu rivalele ei. În clasamentul WTA Live, Iga Swiatek conduce detașat cu 5290 de puncte, chiar dacă și-a permis să se odihnească la Madrid. în vreme ce ocupanta locului 2, Barbora Krejcikova, are 2510. Halep, locul 9, are 1371.

ADVERTISEMENT

Tragerea la sorți pentru tabloul principal la French Open 2022 este joi, de la ora 20:00. Simona Halep ar putea avea un traseu complicat

Bookmakerii nu și-au pierdut încrederea în Simona Halep, învingătoarea la Roland Garros în 2018. Cotă 8,00 pentru ca românca să repete performanța și în 2022. De altfel, este chiar a doua favorită a competiției, după Iga Swiatek. Ce-i drept, cota 2,00 primită de poloneză demonstrează încă o dată forma la care se află în acest moment. Badosa a primit cotă 10,00, Ons Jabeur are 12,00, iar Maria Sakkari 15,00.

French Open 2022 se joacă în perioada 22 mai – 5 iunie, iar un rezultat bun la Paris ar putea-o readuce pe Simona Halep între primele 10 jucătoare ale lumii. Pentru româncă urmează o perioadă mai lungă în care nu va avea puncte de apărat. În 2021 a ratat Roland Garros și întreg sezonul de iarbă, iar la turneele din SUA și Canada, premergătoarea US Open, a scos doar 60 de puncte.

ADVERTISEMENT

Tragerea la sorți pentru tabloul principal la Roland Garros 2022 va avea loc joi, de la ora 20:00 a României. Din postura de cap de serie numărul 19, este de așteptat ca Simona Halep să aibă un traseu destul de complicat spre fazele finale ale competiției și să întâlnească devreme adversare de top.