Sport

Simona Halep, cotată printre favorite la WTA Birmingham. Emma Răducanu s-a retras din cauza problemelor medicale

Simona Halep se pregătește să debuteze în sezonul de iarbă și este cotată printre favorite la WTA Birmingham, turneu de pregătire pentru Grand Slam-ul de Wimbledon.
09.06.2022 | 10:59
Simona Halep cotata printre favorite la WTA Birmingham Emma Raducanu sa retras din cauza problemelor medicale
Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, locul 11 WTA, s-a retras de la turneul WTA Birmingham, din cauza unor probleme medicale care au făcut-o să abandoneze și competiția din această săptămână de la Nottingham. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
09-06-2022
08:00

Emma Răducanu s-a retras de la WTA Birmingham

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, locul 11 WTA, s-a retras de la turneul WTA Birmingham, din cauza unor probleme medicale care au făcut-o să abandoneze și competiția din această săptămână de la Nottingham.

”Este dezamăgitor că am renunţat în această săptămână din cauza unei accidentări şi din nefericire nu voi putea juca la Birmingham. Însă abia aştept să revin în curând pe teren, să mă bucur de restul sezonului pe iarbă”, a declarat campioana de la US Open 2021, conform Sky Sports.

Răducanu, care era principala favorită la WTA Birmingham, a abandonat din cauza unei probleme la coaste, în primul tur al turneului de la Nottingham, la meciul cu sportiva elveţiană Viktorija Golubic. Ea speră să se refacă pentru a lua startul la Wimbeldon, al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Competiția este dotată cu premii în valoare totală de 251.750 de dolari și va avea loc în perioada 13-19 iunie, în a doua săptămână a sezonului de iarbă.

Simona Halep e a patra favorită la WTA Birmingham

Coborâtă pe locul 20 în clasamentul mondial, după eliminarea prematură de la Roland Garros, Simona Halep este printre favorite în Marea Britanie. Ea va fi al patrulea cap de serie la WTA Birmingham, competiție la care a mai participat o singură dată, în 2015, când a ajuns până în sferturi.

ADVERTISEMENT

Primele trei favorite la câștigarea trofeului sunt britanica Emma Răducanu (locul 11 WTA), cehoaica Barbora Krejcikova (locul 14 WTA) și letona Jelena Ostapenko (locul 16 WTA). Între capii de serie se mai află italianca Camila Giorgi (locul 26 WTA), belgianca Elise Mertens (locul 29 WTA), cehoaica Petra Kvitova (locul 31 WTA) și Yulia Putintseva din Kazahstan (locul 32 WTA).

La competiția britanică vor participa nu mai puțin de patru câștigătoare de Grand Slam. Pe lângă, Halep, Răducanu și Ostapenko, la Birmingham și-a anunțat prezența și americanca Sloane Stephens, ajunsă însă pe locul 47 WTA.

ADVERTISEMENT

La turneul britanic, în care câștigătoarea se va alege cu trofeul Maud Watson, vor mai fi prezente două jucătoare din România. Este vorba de Sorana Cîrstea (locul 34 WTA) și Gabriela Ruse (locul 53 WTA).

Halep și Mouratoglou vin la Sports Festival

Simona Halep nu are timp să-și plângă de milă după eliminarea prematură de la Roland Garros. Fostul lider mondial lucrează intens, alături de antrenorul Patrick Mouratoglou, loviturile decisive.

ADVERTISEMENT

Cei doi vor fi prezenți la sfârșitul acestei săptămâni la Cluj-Napoca unde vor participa la ediția 2022 a Sports Festival. Sportiva va juca alături de Horia Tecău și invitații lor într-un demonstrativ ce se vrea a fi meciul de retragere al dublului câștigător de Grand Slam la dublu și vicecampion olimpic.

În paralel, Mouratoglou va apărea în fața fanilor români și a tinerilor tehnicieni de tenis într-un Master Clas intitulat ”The art of coaching” – ”Arta de a antrena”. De la Cluj, cei doi vor zbura în Anglia pentru turneul de la Birmingham.

ADVERTISEMENT

Până la participarea la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, românca va mai juca, între 27 iunie – 10 iulie, la Bad Homburg, turneu de asemenea din categoria 250 WTA.

ADVERTISEMENT