Sport

Simona Halep, criticată de un fost antrenor după ce s-a înțeles cu Patrick Mouratoglou: „Toată cariera a fost o problemă. O cam lălăie”

Dublă câștigătoare de Grand Slam, Simona Halep vrea să dea un restart carierei odată cu începerea colaborării cu francezul Patrick Mouratoglou. Antrenorul Firicel Tomai trage însă un semnal de alarmă.
10.04.2022 | 18:39
Simona Halep criticata de un fost antrenor dupa ce sa inteles cu Patrick Mouratoglou Toata cariera a fost o problema O cam lalaie
Simona Halep revine la Wimbledon după trei ani de la victoria din 2019. În 2020 turneul s-a anulat, iar în 2021 a fost accidentată. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

A 20-a jucătoare a lumii, Simona Halep (30 de ani) și-a propus să revină în top 10 WTA și să câștige cel puțin încă un turneu de Grand Slam odată cu începerea colaborării cu Patrick Mouratoglou. Fostul antrenor al româncei, Firicel Tomai, știe ce aspect trebuie să îmbunătățească regina de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019.

Firicel Tomai a vorbit despre principalul defect al Simonei Halep

Înainte să-l numească antrenor pe fostul tehnician al Serenei Williams, Halep a avut un început bun de an. În 2022, constănțeanca a bifat 15 victorii și patru înfrângeri și a câștigat turneul Melbourne Summer Set 1, în timp ce la Dubai și la Indian Wells a ajuns până în penultimul act.

ADVERTISEMENT

Antrenor al Simonei Halep în perioada 2008-2012, Firicel Tomai a vorbit despre aspectele la care suferă fosta sa jucătoare: condiția fizică, din cauza accidentărilor din 2021, și lovitura de forehand.

„Mouratoglou, fiind acum într-o criză de imagine și văzând-o pe Simona atât de motivată, speră să dea lovitura și să ajungă Simona iar pe locul 1 sau să obțină rezultate foarte bune. Dar cred că va fi destul de greu, pentru că Simona a început să sufere fizic.

ADVERTISEMENT

Serena avea cu totul alt fizic, Simona e mai firavă. La Simona apar accidentări frecvente în aceeași zonă a corpului. E foarte greu să se dinamizeze. Unde poate să ajute Mouratoglou este la nivelul analizelor video, e în pas cu tehnologia.

Dacă Simona n-a găsit Grand Slam după Grand Slam când a fost fizic 100%, în momentul ăsta este foarte greu. Ea are acea problemă la spate, puțină lume știe. A avut o hernie, atunci când o antrenam eu. N-a fost nevoie de operație, dar a rămas o problemă serioasă, poate oricând să o afecteze.

ADVERTISEMENT

Simona, pentru a câștiga un turneu de Grand Slam, pentru a o bate pe Swiatek, trebuie să fie agresivă, să încerce un joc mai iute. N-o văd să se lupte cu aceste jucătoare tinere, care lovesc mingea repede și puternic și au constanță.

Simona, cu dreapta, o cam lălăie, o cam fâlfâie. Toată cariera ei, dreapta a fost problema ei, forehand-ul”, a declarat Firicel Tomai, conform digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Primul turneu la care Simona Halep va colabora cu Mouratoglou este WTA Madrid, programat în perioada 26 aprilie – 8 mai, turneu care se desfășoară pe suprafața preferată a româncei, zgura.

ADVERTISEMENT