Sporturi

Simona Halep, criticată după mesajul dat Guvernului: “Nu este deloc normal”

12.04.2019 | 15:15
Simona Halep criticata dupa mesajul dat Guvernului Nu este deloc normal

Simona Halep a fost criticată după mesajul transmis politicienilor de la guvernare! Simona Halep, ocupanta locului doi în clasamentul WTA, a fost prinsă într-un scandal de amploare, în care Federaţia Română de Tenis este direct implicată. Totul a pornit de la faptul că Ministerul Tineretului şi Sportului a luat hotărârea de a diminua drastic bugetul pentru federaţiile de handbal, rugby, scrimă și judo, însă cea mai afectată este FRT, care nu mai primeşte deloc finanţare.

Simona Halep a fost pusă la zid după ce a cerut finanţare pentru FRT

Simona Halep şi Horia Tecău au luat imediat atitudine la aflarea veştii. “Cred că Federaţia Română de Tenis ar trebui să fie recunoscută de Guvern şi finanţată pentru că cei care suferă sunt juniorii”, a spus Simona Halep pentru Pro TV. “Noi avem şi talent, şi dorinţă, şi voinţă, ce vreţi voi, dar stăm fără această finanţare”, a declarat și Horia Tecău.

Totuşi, afirmaţiile jucătorilor de tenis, mai ales cea a Simonei, nu au fost privite cu ochi buni de cel mai mare contestatar al lui George Cosac, Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Marius Vecerdea, care spune că Simona ar fi încercat să-i influenţeze pe politicieni să acţioneze în favoarea lui Cosac.

Simona Halep a fost criticată după mesajul transmis politicienilor de la guvernare

Marius Vecerdea, poziţie clară în această dispută

“Am văzut ce se întâmplă. Au apărut cu declarații de susținere Simona Halep și Horia Tecău. Cosac și ministrul au făcut poze cu domnul Țiriac. Nu mi se pare deloc potrivit ca ei, sportivii, să se implice în astfel de mașinațiuni politice. În schimb, nu își fac o simplă datorie de a cere transparență la FRT. Ei, în calitatea lor de reprezentanți ai României, ar trebui să solicite și să spună ce sume se virează de la Federația Internațională în contul Federației Române. Ei au dreptul și obligația morală să afle ce se întâmplă cu banii. Merg la juniori, unde merg?! Acum au luat niște bani doar ca să vorbească împotriva minstrului și pro Cosac? Dacă tu, ca sportiv, vorbești doar când primești niște bani, nu mi se pare deloc în regulă”, a declarat Marius Vecerdea, pentru GSP.

Tags: