Simona Halep, criticată dur pentru că nu a continuat cu Thierry Van Cleemput! “Este incompatibil cu succesul ce a făcut!”

Irina Aldea   
în Tenis
06/04/2019, 13:00
Simona Halep, criticată dur pentru că nu a continuat cu Thierry Van Cleemput! “Este incompatibil cu succesul ce a făcut!” GALERIE FOTO
Simona Halep este criticată dur pentru că nu a continuat cu Thierry Van Cleemput

Simona Halep este criticată dur pentru că nu a continuat cu Thierry Van Cleemput. Simona Halep şi Thierry Van Cleemput au rezistat împreună doar o săptămână, iar tehnicianul australian de tenis, David Taylor, a criticat dur recentele despărţiri din tenis, printre care şi cea dintre jucătoarea noastră şi antrenorul belgian. Spaniolii de la Punto de Break scriu că Taylor este uluit de rupturile dintre Simona Halep şi Van Cleemput, Angelique Kerber şi Wim Fissette şi Daria Kasatkina cu Philippe Dehaes.

Simona Halep a fost trasă la răspundere pentru decizia cu privire la Van Cleemput

“Ca să poţi ajuta şi să faci o treabă bună, ai nevoie de timp, deoarece este un proces întreg. Să lucrezi sub presiunea faptului că poţi fi demis după o săptămână, este ceva incompatibil cu succesul. Rezultatele nu vor fi niciodată atât de rapide, iar dacă vor apărea, nu vor fi rezultatul muncii antrenorului”, a declarat David Taylor.

“Sunt mult mai mulţi oameni implicaţi care au diverse interese. Premiile au crescut enorm în ultimele decenii, iar jucătoarele sunt influenţate din mai multe surse externe. Agenţi, sponsori, federaţii… Sunt oameni care caută succesul rapid. Jucătoarele simt presiunea şi iau decizii pripite”, a mai spus Taylor pentru publicaţia spaniolă.

Simona Halep şi Thierry Van Cleemput pe terenul de tenis

Daniel Dobre, antrenor cu normă întreagă pentru Simona Halep

Simona Halep şi Daniel Dobre au început să lucreze împreună de la turneul de la Miami, acolo unde jucătoarea noastră a confirmat că tehnicianul român lucrează alături de ea cu normă întreagă. Cu Daniel Dobre, Simona Halep a ajuns la Miami până în semifinala competiţiei.

“Am avut trei ani întregi cu Darren, pe care-i pot descrie drept cei mai buni. Faptul că un antrenor are încredere și crede în tine e cel mai important pentru tine, ca jucător, să te poți simți liber și încrezător pe teren. Am nevoie să simt această conexiune, această inspirație de la antrenor. Sigur că mereu vrei un antrenor cât mai complet, dar după 20 de ani de jucat tenis nu poți să schimbi multe tehnic sau tactic, ceea ce înseamnă că lucrul cel mai important este conexiunea pe care o ai în echipă”, a precizat Simona Halep.

Închide ×