Sport

Simona Halep criticată fără menajamente de un fost jucător de Cupa Davis: ”Tenisul ei a început să fie depășit. Nu mai poate fi dată exemplu”

Un fost antrenor al Virginiei Ruzici și component al echipei de Cupa Davis a României a criticat în termeni duri jocul Simonei Halep. Acesta spune că fostul lider mondial nu mai este un model pentru tinerii jucători.
26.06.2022 | 09:52
Simona Halep criticata fara menajamente de un fost jucator de Cupa Davis Tenisul ei a inceput sa fie depasit Nu mai poate fi data exemplu
Jocul Simonei Halep este considerat depășit, de unul dintre foștii coechipieri ai lui Ilie Năstase și Ion Țiriac în echipa de Cupa Davis
ADVERTISEMENT

Simona Halep luptă din răsputeri să revină între primele 10 jucătoare de tenis ale lumii, dar, după accidentarea de anul trecut, care a ținut-o departe de teren timp îndelungat, rezultatele ei sunt neconvingătoare.

Sever Dron: ”Nu mai putem da exemplu copiilor să joci ca Simona Halep”

Fostul jucător de tenis, Sever Dron, este unul dintre cei mai mari contestatari au parteneriatului dintre Simona Halep și Patrick Mouratoglou.

ADVERTISEMENT

Dron a analizat evoluțiile din acest sezon ale fostului lider mondial și a concluzionat că Simona nu mai poate fi dată exemplu tinerilor jucători de tenis.

”Săptămâna trecută am făcut un stagiu de tenis cu copiii în care erau învățăminte de la Roland Garros. Am adus o mulțime de documente și ce cred eu despre Roland Garros, iar una dintre concluzii era că jocul Simonei Halep este depășit. 

ADVERTISEMENT

Nu mai putem da exemplu copiilor să joci ca Simona Halep. Chiar dacă este idolul lor, ei nu mai pot să ia exemplul ei.

Simona nu știu cât mai are posibilitatea de a se schimba ea ca să vină și să joace un tenis mai modern. Tenisul ei a început să fie depășit, din păcate”, a spus Sever Dron, pentru Sport Total FM.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul și-a susținut criticile la adresa rachetei numărul 1 a României exemplificând de ce jucătoarele momentului sunt Iga Swiatek, Ons Jabeur, sau Paula Badosa.

Azi trebuie să le dăm exemple pe Swiatek, Jabeur, Badosa. Ele iau mingea repede, joacă un tenis mai complet, cu scurte, cu incursiuni la fileu, nu mai vorbesc de serviciu care este foarte bun”, a mai spus Dron.

ADVERTISEMENT

Cine este Sever Dron

Sever Dron, care va împlini 79 de ani la sfârșitul acestei săptămâni, a fost jucător profesionist de tenis și component al echipei de Cupa Davis a României.

A fost coleg de generație cu Ilie Năstase și Ion Țiriac, iar în 1972 a fugit din România și s-a stabilit în Franța, unde a cerut azil politic.

A absolvit Școala națională de antrenori din Franța, ca șef de promoție și i-a antrenat, între alții, pe Virginia Ruzici, Guillermo Vilas, fost număr 2 mondial, sau Henri Leconte (numărul 5 ATP, în 1986).

Este apreciat la nivel mondial după ce a brevetat internațional o metodă de antrenament ce îi poartă numele și care se axează pe deprinderea, practicarea şi performarea în tenis, dar și modificarea şi dezvoltarea propriei condiţii existenţiale a sportivului.

După Revoluția din 1989 a revenit în România și a fondat Academia „Sever Dron – Tenis Club 2000”, la Bucureşti.

ADVERTISEMENT