Sport

Cristian Tudor Popescu, optimist după ce Simona Halep a cucerit titlul cu numărul 23 al carierei: „Încă are sete de victorie”

CTP exultă după startul perfect al Simonei Halep în actualul sezon. Potrivit spuselor sale, sportiva noastră își păstrează intactă dorința de a cuceri cât mai multe trofee.
09.01.2022 | 12:19
Cristian Tudor Popescu optimist dupa ce Simona Halep a cucerit titlul cu numarul 23 al carierei Inca are sete de victorie
ADVERTISEMENT

Simona Halep a cucerit cel de-al 23-lea titlu al carierei, după o finală câștigată fără emoții la Melbourne Summer Set 1, scor 6-2, 6-3, în fața rusoaicei Veronika Kudermetova și a făcut un prim pas important pentru revenirea în Top 10 WTA. Mare iubitor al tenisului, Cristian Tudor Popescu i-a analizat cu atenție prestația și s-a declarat încântat de „setea de victorie” arătată pe parcursul acestui meci, salutând, totodată, decizia de a se retrage de la Sidney în așteptarea primului Grand Slam al anului.

CTP a lăudat-o pe Simona Halep după primul titlu din acest sezon. Detaliul remarcat în timpul finalei

Finala nu a fost dificilă pentru Simona, pentru că adversara ei, deși posesoare a unor lovituri puternice, a unui serviciu puternic, din punct de vedere tactic a greșit de foarte multe ori. Așa că sarcina Simonei nu a fost prea grea.

ADVERTISEMENT

Important e că Simona a adunat meciurile acestui turneu și că din punct de vedere psihic arată foarte bine. Este intactă dorința ei de a câștiga, vrea să joace din nou tenis de top 10 și poate, după cum arată în clipă de față.

Acum e locul 15. E o decizie corectă faptul că s-a retras de la turneul de la Sydney, ar fi însemnat totuși prea mult, probabil nu a mizat pe câștigarea acestui turneu, a vrut doar să adune meciuri.

ADVERTISEMENT

Acum, din punct de vedere strategic, e mai  bine să se odihnească înainte de Australian Open care începe în 17 ianuarie. Problema e cum se va simți ea cu ea însăși, iar lucrurile arată bine din punctul ăsta de vedere. Simona are încă sete de victorie după atâția ani în care s-a luptat, a muncit enorm pentru a fi în vârful tenisului mondial”, a comentat jurnalistul, la Digi 24.

Darren Cahill, prezent la meciul sportivei noastre: „Cred că a ajutat-o”

Totodată, CTP și-a exprimat convingerea că prezența în tribunele arenei din Melbourne a fostului antrenor, Darren Cahill, a contribuit, într-o oarecare măsură, la victoria Simonei. Cu atât mai mult cu cât australianul a ales să-și încurajeze fosta elevă, în timp ce actuala – americanca Daria Anisimova – a cucerit trofeul Melbourne Summer Set 2.

ADVERTISEMENT

E un semn foarte bun această colaborare reîntregită cu Teo Cercel, preparator fizic, e foarte important pentru că Simona a avut probleme mari din punct de vedere fizic în 2021.

În acest turneu, am văzut-o pe Simona Halep ducându-se la limită, trăgând de picioare după mingi care erau la mai mult de cinci metri distanță de ea, mingi ca și pierdute la care s-a dus fără reținere, cu viteză maximă.

ADVERTISEMENT

Nu are nicio problemă fizică acum. Cred că a ajutat-o și prezența lui Darren Cahill, e important pentru ea că Darren și-a lăsat noua elevă după ce aceasta a câștigat celălalt turneu și a venit în tribună să o vadă și să o felicite cu pumnul strâns la final. Contează mult pentru Simona că Darren are în continuare încredere în ea și vine din prietenie să o vadă”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep, mesaj pentru fostul antrenor: „Este în continuare în familia mea”

De altfel, Simona Halep a ținut să-i mulțumească lui Darren Cahill pentru prezența în tribunele arenei Rod Laver și să-l asigure că va avea mereu un loc important în „familia” ei, chiar dacă au pus punct colaborării.

Mulțumesc echipei mele, știu că nu este ușor să lucreze cu mine. Dar haideți să continuăm cu victoriile, îmi place acest sentiment. Îi mulțumesc și lui Darren Cahill, l-am văzut pe ecrane.

Este în continuare în familia mea, chiar dacă nu mai face parte din echipă. Felicit organizatorii, condițiile sunt foarte bune, ne simțim în siguranță”, a fost discursul rostit de sportiva noastră la finalul meciului.

ADVERTISEMENT