Sport

Simona Halep, cucerită și convinsă de Emma Răducanu să se uite la tenis! Cum a descris performanța magică a noii campioane de la US Open

Simona Halep (29 de ani) a rămas impresionată și a lăudat-o pe Emma Răducanu (18 ani), noua campioană de la US Open.
12.09.2021 | 10:30
Simona Halep cucerita si convinsa de Emma Raducanu sa se uite la tenis Cum a descris performanta magica a noii campioane de la US Open
ADVERTISEMENT

Imediat după finala de la US Open, câștigată de Emma Răducanu, scor 6-4, 6-3, cu Leylah Fernandez, Simona Halep a postat pe Instagram o fotografie cu mesajul „Extraordinar”.

Performanța Emmei Răducanu a impresionat-o pe Simona Halep

A 13-a jucătoare a lumii a ajuns la New York doar până în faza optimilor de finală, acolo unde a fost învinsă de Elina Svitolina. Cu toate acestea, Halep a urmărit cu sufletul la gură ultimul act de la Flushing Meadows și s-a bucurat pentru victoria celei care, recent, a declarat că îi este fană.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu a convins-o pe Halep să se uite la tenis! Simona nu urmărește meciuri în mod frecvent

Reacția Simonei Halep e cu atât mai surprinzătoare cu cât jucătoarea din Constanța a declarat că nu obinuiește să urmărească în mod frecvent meciuri din sportul care a consacrat-o. Un exemplu este și turneul de tenis de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde locul 13 WTA nu a putut participa din cauza unei accidentări și pe care chiar Halep a declarat că nu l-a vizionat.

„M-am uitat la Jocurile Olimpice, dar nu m-am uitat la tenis, să ne înțelegem. M-a durut prea tare retragerea. Mi-am dorit tare mult, în ultimii doi-trei ani m-am gândit mult la Jocurile Olimpice și îmi doream să ajung și eu să am o medalie.

ADVERTISEMENT

Din păcate, m-am retras de la Roland Garros și Wimbledon, a fost o tristețe mare, dar a fost și mai mare după ce m-am retras de la Jocurile Olimpice”, a declarat Simona Halep, conform as.ro.

Jucătoarea cu origini românești a câștigat US Open, venind din calificări și fără să piardă vreun set

Emma Răducanu a câștigat finala Grand Slam-ului american în fața canadiencei cu origini ecuadoriano-filipineze Leylah Fernandez, în două seturi, scor 6-4, 6-3. Performanța puștoaicei în vârstă de 18 ani este cu atât mai mare cu cât nu a pierdut niciun set la US Open.

ADVERTISEMENT

Emma reprezintă Marea Britanie, dar tatăl ei este român. Răducanu a mai bifat un record odată cu succesul de la Flushing Meadows. Niciun alt jucător de tenis, bărbat sau femeie, nu mai reușise până acum să câștige un turneu de mare șlem venind din calificări.

În urma succesului de la US Open, Emma Răducanu și-a asigurat 2000 de puncte WTA și va urca de pe locul 150 WTA, până pe poziția cu numărul 23, cu 2571 de puncte.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu, discurs emoționant după victoria de la US Open

„Vreau s-o felicit pe Leylah, a jucat un tenis incredibil, a învins jucătoare de top aici. A fost un nivel foarte ridicat aici, sper să jucăm și alte finale, la același nivel.

Am stat trei săptămâni aici, cu echipa alături de mine, le mulțumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-au acordat de-a lungul anilor.

Și, mai mult, vreau să le mulțumesc celor din New York, pentru că m-au făcut să mă simt ca acasă.

Leylah a jucat un tenis foarte bun, mereu luptă, de aceea a ajuns în finală. Știam că trebuie să lupt, am rămas foarte atentă pe ceea ce am de făcut și m-am concentrat pe atitudine, asta contează foarte mult.

Viitorul tenisului feminin e grozav, fiecare jucătoare are o șansă. Sper ca noua generație să poată să calce pe urmele unor mari campioane care au fost aici.

Mă bucur mult că Virginia (n.r. Virginia Wade, precedenta britanică ce a câștigat un Grand Slam) este aici, la fel și Tim Henman”, a declarat Emma Răducanu, după finala cu Leylah Fernandez.

ADVERTISEMENT