Sport

Exclusiv. Culisele alegerii noului antrenor al Simonei Halep. Sportiva s-a pregătit azi pentru prima dată după Australian Open, singură! Foto

Simona Halep va avea un nou antrenor la turneele din luna februarie, WTA Dubai şi WTA Doha. Românca va fi antrenată de Piotr Sierzputowski, cel care a pregătit-o pe Iga Swiatek.
03.02.2022 | 19:00
Exclusiv Culisele alegerii noului antrenor al Simonei Halep Sportiva sa pregatit azi pentru prima data dupa Australian Open singura Foto
Simona Halep va avea un nou antrenor pentru turneele din luna februarie
ADVERTISEMENT
03-02-2022
17:05

Simona Halep s-a prezentat la terenul de tenis fără antrenor

Simona Halep și-a reluat pregătirile după revenirea din Australia. Cum Daniel Dobre și Adrian Marcu nu mai fac parte din staff-ul ei, fostul lider mondial a disputat un meci de antrenament nesupravegheată de vreun tehnician.

Halep a efectuat o ședință de pregătire cu un sparring partener și a certificat acest lucru postând o fotografie pe contul personal de Instagram.

În perioada următoare Simona Halep va participa la două turnee în zona arabă, la Dubai, în perioada 14-20 februarie, respectiv la Doha între 21-27 februarie.

Eliminarea în optimile de finală de la Australian Open 2022 a produs un şoc în staff-ul Simonei Halep. Învinsă de Alize Cornet, fostul număr 1 mondial a ales să-i dea afară pe Adrian Marcu şi Daniel Dobre, cei care îi luaseră locul lui Darren Cahill.

Culisele alegerii noului antrenor al Simonei Halep. Cum a ajuns la varianta Piotr Sierzputowski

Simona Halep va fi antrenată de Piotr Sierzputowski la WTA Dubai şi WTA Doha, turneele din luna februarie la care va participa, conform polonezilor de la sportowefakty.wp.pl. FANATIK îţi prezintă culisele alegerii noului tehnician, desemnat antrenorul anului în 2020.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, Virginia Ruzici a negociat noul parteneriat al Simonei Halep, prin intermediul lui Patrick Mouratoglou. Antrenorul Serenei Williams colaborează cu polonezul, astfel că discuţiile au decurs cu rapiditate.

La WTA Dubai şi la WTA Doha, Simona Halep ar fi urmat să meargă cu William Birău, sparring-partner al echipei României de Fed Cup. Sportiva de 30 de ani îi cumpărase deja biletele de avion pentru turneele din ţările arabe, însă, după câteva ore, a decis să renunţe la serviciile acestuia.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Piotr Sierzputowski va fi în probe în staff-ul Simonei Halep, la turneele de la Dubai şi Doha, la fel cum s-a întâplat cu Thomas Hogstedt, în 2015 sau cu Jules Van Cleemput, în 2019.

Cine este Piotr Sierzputowski, noul antrenor al Simonei Halep

Piotr Sierzputowski a lucrat cu Iga Swiatek în perioada 2016-2021, când jucătoarea poloneză a început ascensiunea şi a câştigat Roland Garros 2020. Acesta îi devenise antrenor în ianuarie 2016, când sportiva avea 16 ani şi concura în turneele de junioare.

ADVERTISEMENT

Succesul de la Roland Garros i-a adus lui Piotr Sierzputowski titlul de cel mai bun antrenor al anului 2020, însă, după un an, Iga Swiatek a anunţat despărţirea.

“Această schimbare este foarte provocatoare pentru mine. Nu a fost o decizie uşoară”, spunea Iga Swiatek, în decembrie 2021. “La întâlnirea cu Iga şi cu staff-ul, ea mi-a spus decizia luată. A fost o conversaţie normală”, explica Piotr Sierzputowski.

ADVERTISEMENT

După ce s-a despărţit de Iga Swiatek, antrenorul de 29 de ani a vrut să ia o pauză de la tenis şi să joace squash. În plus, Piotr Sierzputowski şi-a dorit să navigheze în jurul lumii.

Sunt şanse pentru o revenire la Darren Cahill?!

Simona Halep şi Darren Cahill au rupt pentru a doua oară colaborarea, în luna septembrie 2021, însă românca a continuat să-i ceară sfaturi australianului, lucru pe care l-a declarat şi în timpul turneului de la Australian Open.

“Vorbesc zilnic cu Darren și îmi face plăcere acest lucru. Îmi transmite de fiecare dată că sunt în stare să câștig fiecare meci pe care îl joc și mă ajută tare mult încrederea lui. Mi se pare că această colaborare cu Amanda este bună. Din câte știu eu, nu este antrenorul oficial al Amandei Anisimova, dar consider că o ajută foarte mult”, spunea Simona Halep.

Darren Cahill a intrat în staff-ul Amandei Anisimova, la începutul anului, acesta fiind într-o perioadă de probă. De altfel, jucătoarea din Statele Unite ale Americii a confirmat statului australianului.

“Suntem la început, începem să ne cunoaștem. Vom vedea cum va merge, sper să fie ceva pe termen lung. Chiar sper că va fi așa”, explica Amanda Anisimova.

ADVERTISEMENT