Sport

Simona Halep – Darren Cahill, un parteneriat de succes. Cele mai importante trofee cucerite cu antrenorul australian

Simona Halep a anunțat despărțirea de Darren Cahill, deși fostul număr unu mondial a reușit unele dintre cele mai mari performanțe alături de antrenorul australian.
22.09.2021 | 16:17
Simona Halep  Darren Cahill un parteneriat de succes Cele mai importante trofee cucerite cu antrenorul australian
Simona Halep - Darren Cahill, un parteneriat de succes. Cele mai importante trofee cucerite cu antrenorul australian
ADVERTISEMENT

Numărul 14 WTA a făcut public anunțul pe pagina oficială de Facebook, spre surprinderea fanilor care nu se așteptau la o decizie atât de radicală din partea Simonei Halep.

Decizia vine într-un moment în care Simona se află în luna miere cu Toni Iuruc și nu a reluat încă pregătirea pentru ultimele trei turnee la care va participa în acest an calendaristic.

ADVERTISEMENT

Cuplul de aur Halep – Cahill se destramă după șase ani! Cum a decurs colaborarea dintre cei doi

Simona Halep l-a avut ca antrenor principal pe Darren Cahill timp de șase ani, însă decizia de a pune punct colaborării se pare că a fost una de comun acord, așa cum recunoaște chiar jucătoarea: „După șase ani de zile în care am lucrat împreuna, Darren și cu mine am luat decizia că e timpul să încheiem colaboarea noastră. Îți mulțumesc D pentru tot, pentru că m-ai făcut o jucătoare de tenis mai bună și un om mai bun”, a fost mesajul postat de Simona pe pagina oficială de Facebook.

Simona Halep a început colaborarea cu Darren Cahill în 2016, la turneul de la Indian Wells. Până atunci, fostul jucător de tenis i-a mai antrenat pe Layton Hewitt și Andre Agassi, dar a mai lucrat și cu alți jucători de calibru.

ADVERTISEMENT

Cu Darren Cahill antrenor, Simona Halep a reușit să mai câștige în 2016 turneele de la Madrid, București și Montreal.

Simona Halep a reușit cel mai bun an din carieră alături de Darren Cahill

Între 2017 și 2018, Darren Cahill a reușit să o ducă pe Simona Halep pe primul loc în clasamentul WTA. De altfel, în 2018 Simona a fost aleasă jucătoarea anului, după ce a câștigat turneul de Grand Slam de la Roland Garros și a mai jucat o finală și la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Primele „fracturi” în relația Simonei Halep cu Darren Cahill au apărut în finalul sezonului 2018, iar colaborarea dintre cei doi ia o pauză de un an de zile, timp în care Halep a câștigat turneul de la Wimbledon după o finală în fața Serenei Williams. Succesul a venit când românca a fost pregătită de Daniel Dobre, reîntors din acest an în staff-ul ei.

Pe 9 noiembrie 2018, Simona Halep și Darren Cahill au anunţat întreruperea colaborării din cauza unor probleme personale ale antrenorului care se întoarce în Australia: „Aş vrea să anunţ că eu şi Simona nu vom mai continua împreună în 2019 din motive ce ţin de familia mea”, anunța acesta.

ADVERTISEMENT

Îţi mulţumesc atât de mult Darren Cahill pentru munca imensă şi incredibilul suport pe care mi l-ai acordat în ultimii 4 ani. Am fost atât de norocoasă să particip în călătoria aceasta alături de tine. Îţi urez ţie şi familiei toate cele bune şi sper să ne vedem curând – Simona Halep, 9 noiembrie 2019

2017, marcat de victoria la Madrid, a doua finală la Roland Garros și primul loc în clasamentul WTA

Parteneriatul dintre Simona Halep și Darren Cahill începe să dea rezultate încă din 2017, când jucătoarea a câştigat turneul de la Madrid și a jucat finala la Roland Garros, pierdută surprinzător în fața Jelenei Ostapenko, scor 6-4, 4-6, 3-6.

Pe 7 octombrie 2017, Simona își lua revanșa în fața lui Ostapenko și o învingea în semifinalele turneului de la Beijing. Rezultatul a însemnat o pagină de istorie pentru tenisul românesc: românca devenea pentru prima oară numărul unu mondial.

Darren Cahill este antrenorul care i-a adus primul titlu de Grand Slam și care i-a transformat radical jocul

Simona Halep va fi marcată pentru totdeauna de colaborarea cu Darren Cahill, cel care a reușit să o transforme în „regina zgurii” de la Paris, unde a cucerit primul titlu de Grand Slam din carieră în fața lui Sloane Stephens.

Darren Cahill a făcut însă un lucru mult mai important. I-a ridicat nivelul de încredere și de concentrare și a învățat-o să nu mă mai cedeze din punct vedere mental, ceea ce a transformat-o într-o jucătoare completă.

Iar Simona se pare că aprecia din plin munca lui Darren Cahill, pe care îl plătea regește: „Antrenorul Simonei, din zvonuri, câștigă un milion de euro pe an!”, a dezvăluit Horia Tecău.

Alte performanțe importante obținute cu Darren Cahiil

Simona Halep începea în forță sezonul din 2018 și câștiga turneul de la Shenzen, tot în fața lui Sloane Stephens. În plus cucerea titlul și la dublu alături de Irina Begu.

După performanța uriașă de la Roland Garros, Darren Cahill reușea să o mențină la un nivel extrem de ridicat, iar Simona Halep câștiga și turneul WTA de la Montreal, în fața aceleiași Stephens.

Darren Cahill și Simona Halep reiau colaboarea în 2020. Urmează alte trei turnee WTA câștigate

Darren Cahill și Simona Halep reiau colaboarea la finalul lui 2019, însă numărul unu mondial se oprește în semifinale la primul turneu de Grand Slam al anului 2020 de la Australian Open.

Urmează turneul cu numărul 20 câștigat de Simona, cel de la Dubai, unde câștigă finala în fața Elenei Rybakina în tiebreak.

În luna august, urmează trofeul de la Praga, într-o finală cu Elise Mertens, iar în luna noiembrie un nou trumf la Roma în fața Karolinei Pliskova.

Ce urmează pentru Simona Halep după despărțirea de Darren Cahill

Ilie Năstase a dezvăluit că Simona Halep vrea să mai participe la trei turnee în acest an. Astfel, numărul 14 mondial va participa în octombrie la turneele de la Indian Wells (6-17 octombrie) și Cluj (25-31 octombrie), unde va lupta pentru calificarea la Turneul Campioanelor. Halep ar putea participa însă și la Moscova la Kremlin Cup (18-24 octombrie).

  • 6 ani a durat colaborarea dintre Simona Halep și Darren Cahill
  • 1 titlu de Grand Slam a cucerit jucătoare alături de antrenorul australian: 2018 (Roland Garros)
  • 1.000.000 de euro e salariul lui Darren Cahill
  • 10 turnee a câștigat Simona Halep cu Darren Cahill antrenor
ADVERTISEMENT