Sporturi

Simona Halep, de neclintit în fruntea clasamentului WTA în 2018. Ascensiune formidabilă pentru Osaka

03.11.2018 | 14:20
Simona Halep de neclintit in fruntea clasamentului WTA in 2018 Ascensiune formidabila pentru Osaka

Simona Halep a fost de neclintit în fruntea clasamentului WTA în 2018. Simona Halep a reuşit performanţa de a avea un sezon excepţional, în care a fost foarte constantă şi a cucerit trei titluri, printre care şi primul de Grand Slam, la Roland Garros, după o finală disputată cu Sloane Stephens. Românca încheie anul acesta, pentru a doua oară la rând, pe prima poziţie în clasament, asta după ce a fost desemnată de către WTA cea mai bună jucătoare a lumii în 2018.

Constănţeanca în vârstă de 27 de ani nu este singura cu un an excepţional. Toate vecinele ei de clasament au reuşit să aibă un sezon foarte bun, marcat de performanţe notabile, care vor rămâne cu siguranţă pe pagina de istorie a acestui an. WTA a anunţat de curând Top 10, menţionând şi locul în clasament pe care jucătoarele îl ocupau la începutul anului 2018. Tenismenele care nu au oscilat cu nici măcar o treaptă sunt singurele sportive care au ocupat anul acesta prima poziţie în ierarhia WTA: Simona Halep şi Caroline Wozniacki.

  1. Simona Halep (1)
  2. Angelique Kerber (21)
  3. Caroline Wozniacki (3)
  4. Elina Svitolina (6)
  5. Naomi Osaka (68)
  6. Sloane Stephens (13)
  7. Petra Kvitova (29)
  8. Karolina Pliskova (4)
  9. Kiki Bertens (31)
  10. Daria Kasatkina (24)

Simona Halep îşi menţine supremaţia în circuitul feminin de tenis

Simona Halep este şi ea de acord că anul 2018 a fost unul de poveste pentru ea, încheiat cum nu se putea mai frumos, pe prima poziţie a clasamentului. Chiar dacă au existat mai multe pretendente la locul de lider mondial, sportiva noastră a fost de neclintit. “Sunt bucuroasă de ceea ce s-a întâmplat anul acesta, m-am întors cu drag acasă şi abia aştept să mă odihnesc, să am o vacanţă frumoasă. Cu siguranţă a fost cel mai bun an al meu. Urmează o vacanţă şi o recuperare la spate, pentru că trebuie să mă fac bine”, a declarat Halep, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Un alt sezon formidabil l-a avut tânăra niponă, Naomi Osaka. Ea a început anul 2018 pe locul 68, însă a avut un parcurs grozav cu noul ei antrenor, Sascha Bajin, alături de care a câştigat şi primul său titlu de Grand Slam, anul acesta, la US Open, după finala disputată cu Serena Williams. Osaka va încheia anul acesta pe locul 5 WTA, fiind foarte aproape de podium. De un alt sezon remarcabil a avut parte şi Angelique Kerber, care a început anul pe locul 21 WTA, însă s-a impus la Wimbledon şi şi-a recăpătat încrederea în propriile-i forţe, ajungând până pe locul secund.

Tags: