Sporturi

Simona Halep, debut cu înfrângere în 2020! A fost eliminată din proba de dublu a turneului de la Adelaide

13.01.2020 | 08:28
Simona Halep debut cu infrangere in 2020 A fost eliminata din proba de dublu a turneului de la Adelaide
ADVERTISEMENT

Simona Halep a debutat cu o înfrângere în sezonul 2020. Jucătoarea aflată pe locul patru în ierarhia WTA a pierdut meciul din primul tur al probei de dublu a turneului de la Adelaide, unde a jucat alături de Raluca Olaru. Kveta Peschke și Demi Schuurs s-au impus în Australia după aproape două ore de tenis, scor 7-6,  4-6, 10-3.

Simona Halep și Raluca Olaru au fost eliminate de la Adelaide

Simona Halep a decis să participe și în proba de dublu a turneului de la Adelaide, alături de Raluca Olaru, pentru pregătirea a ceea ce va fi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Perechea formată din cele două jucătoarea din România a întâlnit cuplul format din Kveta Peschke și Demi Schuurs, favorite doi, în runda inaugurală din Australia, și a pierdut la capătul unui meci ce a durat o oră și 52 de minute.

Dublul ceho-olandez s-a impus în primul set la tiebreak, 7-2, însă Halep și Olaru au ripostat în actul secund, pe care l-au câștigat cu 6-4. Jucătoarele din România n-au avut nicio șansă în decisiv, unde Peschke și Schuurs au câștigat cu 10-3.

ADVERTISEMENT

Pentru Halep urmează debutul la simplu

După eliminarea în primul tur al probei de dublu, pentru Simona Halep urmează debutul pe tabloul de simplu în acest sezon. Jucătoarea din România joacă direct în runda secundă la Adelaide, datorită statutului de favorită doi.

Adversarul jucătoarei din România va fi Ajla Tomljanovic, sportivă care a trecut în primul tur din Australia de Yulia Putintseva, locul 37 WTA, în două seturi, 7-6 (7-4, 6-2).

ADVERTISEMENT

Ajla Tomljanovic, reprezentanta țării gazdă, este clasată pe locul 52 în ierarhia mondială, iar meciul de la Adelaide va consemna a treia confruntare directă cu Simona Halep.

În primele două meciuri, jucătoarea din România s-a impus de fiecare dată după trei seturi, în 2018 în turul doi la Cincinnati și anul trecut, la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre Simona Halep și Ajla Tomljanovic se va juca marți dimineață, nu înainte de ora României 10:00.

ADVERTISEMENT