News

Simona Halep debutează la Roland Garros cu Alison Riske! Drumul spre trofeu începe prin…furtună! Cum a pregătit meciul! Video

29.05.2018 | 11:05
Simona Halep debuteaza la Roland Garros cu Alison Riske Drumul spre trofeu incepe prinfurtuna Cum a pregatit meciul Video
ADVERTISEMENT

Simona Halep debutează diseară la Roland Garros! Cel puțin teoretic, conform programului stabilit de organizatori, care au așteptat luni până seara târziu pentru a anunța orele de start și ordinea partidelor de marți de la Paris. Și asta pentru că ploaia preconizată, după aproape două zile de așteptare, a poposit luni seară și pe terenurile de la Porte D’Auteuil.

Practic însă, este foarte posibil ca, marţi, Simona doar să înceapă meciul cu Alison Riske și să-l termine abia miercuri!

ADVERTISEMENT

Simona Halep și întâlnirea rece cu Garbine cea “deloc simpatică”

Ziua 2 de la Roland Garros a fost una extrem de lungă pentru Simona Halep și staff-ul său, în ciuda faptului că românca nu a jucat. În jurul prânzului, Simo și-a programat un antrenament în afara complexului de la Roland Garros.

Românca s-a intersectat cu Garbine Muguruza pe teren, însă iberica, cea care a cedat locul 1 mondial în favoarea lui Halep în toamna trecută, nici măcar nu a salutat-o pe Simona, deși cele două au fost la 2 metri una de cealaltă. Garbine, despre care Alize Cornet, într-un moment de sinceritate totală, spunea că cea mai puțin “simpatică și amuzantă” din tot circuitul WTA, a preferat să părăsească terenul de antrenament pe o ieșire lăturalnică, pentru a o evita pe Halep.

ADVERTISEMENT
Simona Halep s-a intersectat cu Garbine Muguruza la antrenamentul de luni. Cele doua insa s-au evitat
Simona Halep s-a intersectat cu Garbine Muguruza la antrenamentul de luni. Cele doua insa s-au evitat

Parcă ruşinat de gestul elevei sale, antrenorul lui Muguruza s-a salutat cu Simona, Darren Cahill şi Teo Cercel. Deşi a fost dintotdeauna un rival al lui Halep, francezul antrenându-le în trecut pe Vika Azarenka şi Genie Bouchard, Sam Sumyk s-a întreţinut minute bune cu delegaţia româncei, iar zâmbetele largi schimbate cu “ai noştri” arată că nu a făcut-o doar din complezenţă!

Sam Sumyk, antrenorul Garbinei Muguruza, s-a salutat cu tot stafful Simonei Halep
Sam Sumyk, antrenorul Garbinei Muguruza, s-a salutat cu tot stafful Simonei Halep

Simona Halep, în vână maximă la antrenament! Ce mult îi place performanţa!

Halep a sosit extrem de degajată la ședința de pregătire. Sigură pe ea și cu zâmbetul pe buze, românca l-a muncit din greu pe Darren Cahill, cel care i-a fost sparring partner la antrenamentul de luni. Timp de o oră, Simona a dat drumul la braţe şi a pornit maşinăria de lovituri executate cu o forţă şi precizie debordante, cu o poftă nebună de tenis, ca şi cum ieri l-ar fi descoperit! E incredibil cât de mult îi place performanţa machidoancei noastre!

ADVERTISEMENT

Forza Simona! Halep se antrenează pentru primul meci! Vezi aici câţi bani poate lua campioana noastră la Roland Garros! Se îmbogăţeşte! ––https://goo.gl/WsL5Cn

Gepostet von Fanatik.ro am Montag, 28. Mai 2018

Meciul Simona Halep – Alisson Riske se joacă marți! Să vedem și când se va termina…

Organizatorii de la Roland Garros au avut multe dureri de cap luni seară. Iar victime colaterale am fost nu doar noi, ţinuţi “prizonieri” la Centrul de presă, dar mai ales jucătorii, în aşteptarea programului de marţi, 29 mai. Şi nu e vorba doar de programarea partidelor, ci şi de cea a antrenamentelor, pe care fiecare sportiv o face în funcţie de ora de start a jocurilor oficiale.

Meteorologii, care de când a început turneul tot trimit alerte de furtuni deasupra Parisului, i-au avertizat pe organizatori că seara sunt şanse extrem de mari de ploaie. Iar inevitabilul s-a produs, programul fiind dat peste cap! Astfel, Maria Şarapova n-a mai jucat pe Lenglen, cum era programată, în ultimul meci al zilei, în timp ce Rafa Nadal, condus cu 3-0 în setul 3 pe Chatrier, a primit un timeout de o noapte din cauza ploii, după ce partida se disputase timp de aproape o oră sub o ploaie măruntă. Ambele jocuri se vor relua/disputa marţi.

ADVERTISEMENT

Într-un târziu, când lucrurile erau cât se poate de… umede, iar prelatele fuseseră întinse deja pe toate terenurile de la Roland Garros, reprezentanţii Federaţiei Franceze de Tenis au anunţat şi programul complet al zilei de marţi. Meciul Simona Halep – Alison Riske este programat al cincilea, ultimul, pe Philippe Chatrier.

Programul de marti 29 mai de pe arena principala de la Roland Garros, Philippe Chatrier
Programul de marti 29 mai de pe arena principala de la Roland Garros, Philippe Chatrier

Marţi este alertă de cod galben de furtună la Paris

Teoretic, meciul româncei ar trebui să înceapă în jurul orei 19:00 locale (20:00, ora României). Însă vremea se anunţă şi astăzi capricioasă, cu reprize de ploaie şi chiar cod galben de furtuni în zona Auteuil, acolo unde se află complexul de la Roland Garros, ceea ce ar echivala cu o posibilă suspendare a celorlalte jocuri programate înainte de cel al Simonei şi ar afecta, inevitabil şi meciul româncei.

Pregătiţi-vă astfel pentru o seară lungă la Roland Garros şi încărcaţi-vă cu munţi de răbdare. Există riscul ca partida cu Riske nici să nu înceapă, nu doar să fie suspendată!

Alerta de cod galben de furtuni la Roland Garros pentru marti 29 mai
Alerta de cod galben de furtuni la Roland Garros pentru marti 29 mai

Vestea bună de luni: am scăpat de Kiki Mladenovic. Implicit, de furia publicului

Unica veste bună de ieri pentru Halep a venit de pe Suzanne Lenglen, unde Kiki Mladenovic, una dintre favoritele publicului, a pierdut încă din primul tur. Ştirea este una excelentă pentru Halep, deoarece Simo a scăpat de un posibil duel în turul 3 cu franţuzoaica, ce se anunţa infernal, în faţa a 10.000 de fani înfocaţi! Meciul cu Mladenovic reprezenta una din capcanele periculoase pentru Simona în drumul spre trofeul mult aşteptat.

Drum care începe astăzi, pe Phillipe Chatrier, loc în care Regina circuitului WTA trebuie să revină pe 9 iunie, de data asta pentru recunoaşterea supremă. HAIDE!

ADVERTISEMENT