Sporturi

Simona Halep decide azi dacă participă sau nu la Turneul Campioanelor! Cum verifică dacă problemele la spate au dispărut

17.10.2018 | 23:30
Simona Halep decide azi daca participa sau nu la Turneul Campioanelor Cum verifica daca problemele la spate au disparut

Simona Halep decide joi dacă participă sau nu la Turneul Campioanelor. Chiar dacă a ajuns deja la Singapore, liderul mondial are în continuare foarte multe semne de întrebare. La Moscova a decis să nu riște, iar aceeași decizie ar putea veni și în Asia. Conform unor informații oferite de staff-ul liderului mondial, ziua de joi va fi cea care va fi răspunsul așteptat deja de multă vreme.

Practic, Simona intenționează să susțină un antrenament foarte intens în cursul dimineții de joi și, în funcție, de cum va rezista spatele ei la acest efort susținut ar urma să ia o decizie clară. FANATIK.RO va fi la Singapore începând chiar de joi și va relata cele mai noi informații legate de Simona Halep și participarea ei la Turneul Campioanelor. Competiția este programată să înceapă duminică, 21 octombrie.

După retragerile de la Beijing și Moscova, oficialii WTA țin neapărat ca Simona Halep să anunțe clar dacă poate lua startul la Beijing. Aceștia se tem că o eventuală retragere le-ar putea da peste cap tragerea la sorți și că evenimentul ar avea de suferit din punct de vedere mediatic. În cazul în care va decide să nu participe la Singapore, locul Simonei Halep va fi luat de Kiki Bertens, a noua clasată în WTA Race, cea care a pierdut chiar azi orice speranță de a intra între primele opt.

Mai trebuie precizat că, în cazul în care va decide să nu joace la Singapore, Simona Halep și-a încheiat deja sezonul. Va fi locul 1 mondial pentru al doilea an la rând, deși a avut un final de stagiune cu multe probleme, provocate de lipsa de formă, dar mai ales de accidentarea la spate. Practic, ultima victorie obținută de Simona a fost pe 19 august, cu Aryna Sabalenka, în semifinalele de la Cincinnati.

Dacă vom avea parte de un răspuns pozitiv, iar problemele la spate nu vor reapărea, atunci Simona Halep va fi cap de serie numărul 1 la Singapore, competiție care și-a stabilit ultimele două calificate. Este vorba despre Elina Svitolina și Karolina Pliskova. Halep ar urma să fie în grupă cu una dintre ele. Plus cu una dintre Kerber și Wozniacki și una dintre Osaka și Kvitova.