Sport

Simona Halep vrea să joace pentru România, chiar dacă staff-ul personal a sfătuit-o altceva. Motivul pentru care riscă foarte multe prin prezența la meciul cu Polonia. Exclusiv

Așteptarea a luat sfârșit. După trei ani de pauză, România o va avea din nou pe Simona Halep pentru un meci de Fed Cup. Prima rachetă a țării noastre se supune însă unor riscuri considerabile.
17.03.2022 | 18:11
Simona Halep vrea sa joace pentru Romania chiar daca stafful personal a sfatuito altceva Motivul pentru care risca foarte multe prin prezenta la meciul cu Polonia Exclusiv
Simona Halep, după un meci cu Andrea Petkovic, Fed Cup Romania - Germania. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România se pregătește pentru duelul cu Polonia din barajul de calificare la turneul final Billie Jean King Cup. Meciurile vor avea loc în perioada 15-16 aprilie, vestea bună fiind că „tricolorele” se vor putea baza pe serviciile Simonei Halep. Absentă din echipa de Fed Cup în ultimii trei ani, fostul lider mondial își asumă o serie de riscuri pentru a ajuta naționala.

Riscurile pe care și le asumă Simona Halep pentru a juca în barajul Polonia – România, din Billie Jean King Cup

Anunțul revenirii Simonei Halep în echipa României a fost făcut chiar de către noul căpitan nejucător, Horia Tecău. FANATIK a aflat în exclusivitate că Simona Halep a fost sfătuită de staff-ul tehnic și de persoane apropiate să refuze convocarea pentru a se concentra mai bine la turneele din circuitul WTA.

ADVERTISEMENT

Turneele de zgură, suprafața preferată a Simonei, încep la finalul lunii martie, iar barajul cu Polonia se va juca pe… hard. Acest lucru crește riscul suprasolicitării și al accidentărilor, mai ales că, în 2021, Halep a fost măcinată din cauza problemelor medicale.

Meciurile vor avea loc în orașul Radom, pe Radomskie Centrum Sportu, o sală nouă, multifuncțională, care are o capacitate 5000 de locuri și care va fi inaugurată cu ocazia duelului Polonia – România.

ADVERTISEMENT

Decizia leșilor ca partidele să se desfășoare pe hard este cu atât mai surprinzătoare cu cât Iga Swiatek (locul 4 WTA), racheta numărul unu a țării și adversara Simonei din semifinalele Indian Wells 2022, este, la fel ca Halep, o jucătoare care se simte mai bine pe zgură.

Programul lui Halep din jurul meciului cu Polonia

Din informațiile FANATIK, suprafața de joc de la Radom este principalul motiv pentru care Simona Halep a fost sfătuită să nu joace în Billie Jean King Cup. Înainte și după baraj sunt programate două turnee WTA din sezonul de zgură: Charleston (4-10 aprilie) și Stuttgart (18-24 aprilie).

ADVERTISEMENT

Competiția din Germania reprezintă o ambiție personală a lui Halep. A 26-a jucătoare a lumii nu a reușit să triumfe niciodată la Stuttgart, acesta fiind singurul mare turneu de zgură din Europa pe care nu l-a câștigat. În schimb, Simo și-a trecut în palmares victorii la Madrid, Roma și în special Roland Garros.

Turneul de la Stuttgart e dotat cu premii totale în valoare de 703,580 dolari, câștigătoarea urmând să primească și un autoturism Porsche, mașina preferată a Simonei Halep.

ADVERTISEMENT

Nici Charleston Open nu va fi de neglijat. Dotat cu premii totale în valoare de 888,636 dolari, acesta este cel mai mare turneu de tenis exclusiv feminin de peste Ocean, cu 56 de jucătoare pe tabloul de simplu, plus un tablou de calificări format din 32 de jucătoare și un tablou de dublu alcătuit din 16 jucătoare.

Site-ul nostru a aflat că, deși va fi nevoită să treacă de la zgură la hard și de la hard din nou la zgură, Simona e decisă să își asume toate riscurile și să-și respecte promisiunea și cuvântul dat căpitanului nejucător Horia Tecău. Astfel, dacă este aptă, Simona Halep va ajuta echipa de Fed Cup a României, în barajul cu Polonia, de la jumătatea lui aprilie.

  • 2015 și 2017 sunt anii în care Simona Halep a obținut cele mai bune performanțe la Stuttgart, atunci când a ajuns până în semifinale
ADVERTISEMENT
Tags: