Simona Halep

Video. Halep, despre surorile Williams: “Să joc la vârsta lor? Exclus!”

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Indian Wells, după 7-5, 6-1 cu Qiang Wang, şi o va înfrunta pe Petra Martic.
14.03.2018 | 01:38
Video Halep despre surorile Williams Sa joc la varsta lor Exclus

Update / La conferinţa de presă de după meciul cu Wang, Simona Halep a abordat mai multe subiecte:

Despre meciul cu Wang: 

„Cred că a fost mult mai bine decât precedentul, pentru că mingea a venit mai plat. Am simţit bine ritmul şi de asemenea am simţit bine mingea. Cred că am jucat mult mai bine în setul al doilea, pe măsură ce mi-am căpătat un ritm şi am deplasat-o mai mult faţă de primul set. M-am simţit un pic obosită de dimineaţă, când m-am trezit. Meciul precedent a fost destul de greu pentru corpul meu, m-am resimţit, pentru că am stat atâtea săptămâni pe tuşă după accidentare, iar acum, la revenire, m-am simţit un pic obosită. Am greşit mult în primul set, dar apoi am început să înţeleg cum să joc cu ea şi a fost mult mai uşor”.

Despre discuţia mai aprinsă cu Darren Cahill

„A fost foarte important, pentru că mi-a spus direct ce trebuie să fac. Ştiam că trebuie să schimb ceva, dar încă nu realizasem exact ce anume. Aşa că a fost o discuţie bună, am făcut exact ce mi-a spus el după aceea”.

Despre picior

„E totul bine, nu mai am dureri. Doar oboseala specifică de după meciuri, pentru că am jucat trei deja şi au fost grele. Dar e ceva normal”.

Despre Petra Martic

„Nu cred că am jucat la senioare, poate doar la junioare (n.r. au jucat de două ori, 1-1, ultima oară în 2015). Dar am privit-o de câteva ori, ştiu că serveşte puternic, are un forehand masiv şi vine la fileu. O să mă concentrez pe jocul meu, o să am o discuţie cu Darren şi atât, nimic special”.

Despre faptul că a mers la meciul Venus – Serena

„A fost ideea mea, de fapt. E mereu frumos să le urmăreşti. Îmi place mult felul în care încă sunt motivate şi cum joacă la vârsta aceasta. Serena, cu un copil… Deci este nemaipomenit ceea ce fac pentru sport şi e minunat că tenisul le are. M-am distrat să merg la meci şi să privesc. Şi, de asemenea, am multe de învăţat de la ele. De aceea încerc să privesc ori de câte ori pot. Am stat la primul set şi un pic din al doilea, pentru că a trebuit să merg să mănânc. Am totul de învăţat de la ele. Dar eu să mai joc tenis la vârsta lor? Exclus! De fapt, sper să nu mai joc la vârsta aia, mai bine zis”


Simona Halep a avut nevoie de intervenţia magistrală a lui Darren Cahill pentru a o calma şi a o ghida spre o victorie cu Wang. Până în acel moment, chinezoaica avea 5-4. A urmat un parţial de 8-1 pentru Halep. Detalii aici. Simona spune că va trebui să joace şi mai bine în sferturi.

“Ştiam că va fi greu, ne-am antrenat împreună acum două zile şi m-a învins. Eram pregătită, ştiam ce trebuie să fac. E mereu minunat aici, mă bucur mult că am câştigat în trecut. Şi publicul e fantastic. Ţin minte că abia am putut să ridic trofeul. Mă bucur că m-am calificat, sper ca în sferturi să joc mai bine decât azi”, a declarat Halep.

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală după victoria de marţi şi o va înfrunta pe Petra Martic, locul 51 WTA, pentru un loc în semifinale la Indian Wells. Partida cu jucătoarea din Croaţia va avea loc joi noapte. Ora nu a fost stabilită.